görseller
samandağsamandağ
samandağsamandağ
belki ilginizi çeker
  1. · nusayri
  2. · titus tüneli
  3. · musa dağı
  4. · the grapes of wrath
  5. · özgürlük ve dayanışma partisi
  6. · antakya
  7. · selim çapar
  8. · saint simon
  9. · vakıflı
  10. · gözene
gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · nice ak yıllara
  9. · beyin

samandağ  

sayfa  / 2
  1. hatayın güzide ilçesi.lakin dünyanın 17km lik en uzun 2. kumsalı bu ilçede bulunmaktadır.çok sapa bir yerde olduğu için insanların bu cenneten mahrum kaldığını düşünmekteyim.halkının %99 u nusayridir.
    (genius kusagami, 02.02.2007 15:50)
  2. (rio, 29.05.2007 18:47)
  3. (spanki, 17.07.2007 13:48 ~ 12.07.2008 12:52)
  4. memleketimdir.adam gibi yolu olmayan ama her sokakta jeep görebileceğiniz ilçedir.merkezde adam gibi yol yoktur ama köylere doğru gittikçe yollar düzelmeye başlar nedense.ayrıca konuşmadıkları zaman kızları çok güzeldir.
    (hellblazer, 29.07.2007 11:29)
  5. ramazan ayında oruç tutulmayan güzide hatay ilçesi. lakin dışarı çıkın yemek yiyin sokakta su için kimse bir şey demz nüfusun büyük çoğunluğu nusayri olduğu için bütün lokantalar dönerciler açıktır. ters yönde kaldığı için kimse uğramaz bu ilçeye gelende bir daha geri dönmek istemez zaten.
    (genius kusagami, 10.10.2007 11:39)
  6. hatay'ın kamışlarıyla da ünlü olan ilçesidir.çoğu ney yapımcısı bu bölgenin kamışlarını tercih eder.
    (yeşil erik, 19.01.2009 17:55)
  7. belediye başkanı ve oğlu rüşvet alırken suçüstü yapılan ilçe. 5 yıldır koydular paranın amına son bi' ay kala yakayı eleverdi enayiler. neyse müstehaktı zaten bu yamyamlar...

http://www.internethaber.com/...
    (üşütükpopo, 21.02.2009 02:07)
  8. güneyde yer alan, hiç gidip görmediğim ama görmesek de gezmesek de orda bir ilçe vardır da bizimdir diyebileceğimiz kadar sevindirmiştir beni. ödp'nin ilçe belediye başkanlığını aldığı ilçemiz olmuştur, ne de güzel bir mutlluluk, küçük de olsa bir umuttur bizim için.
    (aglaures, 29.03.2009 22:08)
  9. çocukluğum burda geçti benim, az çok bilirim yani. yolları ve altyapısı iğrençtir. o kadar potansiyeli vardır ama kullanılamaz. bir sürü şeyden kaybeder bu ilçe belki ama insanından kazanır. seçim yarışı ödp, chp ve dsp arasında geçmiştir. daha önce söylenmemiş, vakıflı köyü yani türkiye'nin tek ermeni köyü de bu ilçededir. değeri anlaşılmamış yerlerdendir.
    (sofsotik, 29.03.2009 22:19 ~ 31.03.2009 00:12)
  10. uluslararası oyunların da oynandığı hatay ilçesi.
    (xanobachewsky, 29.03.2009 22:23)
  11. belediye seçimlerini ödp'nin kazandığı belediye. takip eden partilerin ise chp ve dsp olması bu küçük ilçeyi solun öenmli ilçelerinden biri haline getiriyor.
    (replay, 29.03.2009 22:47)
  12. fatsa akp'ye, hopa'da chp'ye gittikten sonra efendime söyleyeyim, ödp'nin eline geçmesi sosyalist sosyalist gezinme lüksümüzü pohpohlamıştır. güzel şeyler bunlar.
    (kaamos, 29.03.2009 23:57)
  13. ödp'nin biz de varız platformu sayesinde kazandığı ilçe. bu platformdan gelen oylarla kazanılmış, zira ödp içersindeki özgürlükçü sol / devrimci dayanışma çatışması yüzünden kendini bitirme duruma gelmiştir.
    (walking away, 29.03.2009 23:59 ~ 30.03.2009 00:01)
  14. türkiyede esen güçlü rüzgara inat ödp adayının seçildiği güzel bir hatay ilçesidir.
    (ee caylar kimden, 30.03.2009 02:28)
  15. (bkz: mikroklima)
    (jizis krayst, 30.03.2009 02:31)
  16. ödp'nin 29 mart yerel seçimlerde aldığı tek ilçe.
    (endip, 30.03.2009 13:18)
  17. "helal olsun be!" diye nidalar atmak istediğim ilçedir. oy sıralamasını da sevdiğim hatay'ın yegane ilçesidir. bi' iskenderun, bi' samandağ var zaten...
    (8yaşındaysanızveaşıksanızhayatgerçektençokgüzel, 30.03.2009 13:22)
  18. 29 mart 2009 seçimlerinde

1. ödp 6.764%34,2
    2. chp 6.282%31,8
    3. dsp 3.766%19

gibi bir şeklin oluştuğu hatay ilçesidir...

ne kadar güzel bir yarış....
    (adamın biri, 30.03.2009 15:56)
  19. ödp'nin ödp olduğu için değil, adayının arkasındaki yerel çalışma platformunun çok zeki politikası ve biraz da şanslarının yardımıyla seçimi kazandığı ilçedir. şöyledir ki ödp adayı mithat nehir'in eşi hülya nehir öncelikle dsp'den aday adayı olmuştur ve kendi kendini aday ilan etmiştir. kendi sahibi olduğu gazetede sanki aday olmuş gibi yazılar yazdırıp, resimler yayınlatmıştır. ancak daha sonra dsp son gün gerçek adayını açıklamış ve başka birini aday göstermiştir. bunun üzerine hülya nehir'in kocası apar topar ödp'den aday gösterilmiştir ve seçime öyle girilmiştir. seçim çalışması boyunca da çok güzel bir şekilde hakkımız yendi, mağduruz, kadın adayı çekemediler propagandası yapılmıştır. e halkın da chp'li son belediye başkanının şehrin içine etmesine karşı duyduğu tepkiyi de lehlerine çekerek seçimi kazanmışlardır.
    sosyalist bir oluşum değildir, sadece dsp'nin onları aday göstermemesinden ötürü seçimi kazanan parti ödp olmuştur; ocak-şubat tarihli yerel gazetelere bakarsanız bunu çok net görürsünüz..
    yani eğer dsp adayını hülya nehir olarak açıklasaydı, bugün burada bunların hiçbirini konuşuyor olmayacaktınız; bilgnize sunarım..
    (crawling, 30.03.2009 17:14 ~ 04.04.2009 18:42)
  20. ben istemez miydim memleketimin doğal güzellikleriyle konuşulmasını? ben istemez miydim bunca arap, ermeni,türk,hristiyan,alevi ve sunii insanların nasıl birbirleriyle kaynaştıklarını ve yaşadıklarıyla konuşulmasını? ben istemez miydim 17 km upuzun kumsalı üzerinde ay'a karşı rakıyı yudumlayan insanlarını düşünmeyi? ben istemez miydim çamurlu yollarının yapılmasını, altyapı sorunlarının çözülüp ortadan kaldırıldığını, insanlarının bugünkü yaşamdan daha iyisini hakettiklerini? ama nerde? şimdi seçimler oldu ödp kazandı. devrimci kalelerden biri ele geçirelemedi. ama bunca sene sonra 2 ay içerisinde iki kez gündeme geldi memleketim. biri belediye başkanının çapulculuğundan, diğeri seçimlerde ödp'nin aldığı tek ilçe olması. çok yazık.
    (genius kusagami, 31.03.2009 20:33)
  21. pek yakında efsane olacak şehirdir.
    (joeninmemeucu, 31.03.2009 20:35)
  22. onlarca manda kasa mercedes ilçenin yollarında geziyor. yollar o kadar ilginç ki samandağ tabelasıyla beraber çukurlar başlıyor, kağnı gibi bir hızla yaklaşık 20 dakikada ilçenin sonuna kadar gidebiliyor ve bitiş tabelasının sonunda çukurlar bitip normal yol başlıyor. merso'larla estirilen devrim havası sanırsam hala samandağ'ın yollarına çözüm bulamamış. çok daha farklı şeyler beklerken karşılaştığım köhnelikten ise hiç bahsetmiyorum.

bu arada belediye binası üzerinde "1 mayıs'ta meydanlardayız - samandağ belediyesi" pankartı görmek ilginç bir deneyim oldu, aktarmadan geçemeyeceğim.

yazdınız, çizdiniz. seçim sonrası bir kısmınız nasıl izmir'e taşınmak istediyse bir kısmınız da sırf ödp belediye başkanlığını aldı diye samandağ'a taşınmak istedi. fikrimce bu kadar coşkuya kapılmazdan evvel güzel türkiye'nin güzel dağ başlarından samandağ'ı bir gidip görün, fikriniz belki değişir, oturduğunuz metropolde oturursunuz.
    (wondrous, 04.05.2009 20:18)
  23. küçük burjuvazi bir ilçe. o mercedesler de burjuvaziyi temsil eder esasında. yıllardır hiç ilerleme göstermemiş olması da buna bağlıdır.

her seçimde başkan adayları 6-7 bin kişi ile yürür, gizlice yapıla pazarlıklar sonucu 2-3 bin oy ile tamamlar seçimi. her gelen başkan bir öncekinin verdiği vaatler ile gelir koltuğa, sonrasında belediyeyi sömürüp gider.

94 yerel seçimlerinden beri genel-yerel her seçimin içinde olan biri olarak söyleyebilirim ki, yalakaysanız , halka söz verip yapmazsanız, fuat çay denilen mahlukla aranız iyiyse bu ilçede belediye başkanı olabilirsiniz. biraz para yedirmek, anacaddeleri değil de şehrin ileri gelenlerinin evlerinin önüne parke yaptırmak gibi vaatler sizi zafere taşıyacaktır. burada partinin çok önemi yoktur yerel seçimlerde. genel seçimde ise chp'den başkası çıkmadı 94'ten beri.

ödp kazandı diye devrim ruhu ile yanıp tutuştuğunu sanmayın ilçe halkının, ödp iyi para yedirdi, sağlam oynadı ve kazandı. ilk vaatlerini de geçtiğimiz günlerde yerine getirdiler. rüşvet suçlusu eski belediye başkanı ve oğlunu temize çıkardılar. (bkz: @3142183)

buraya taşınmak yapılacak en büyük aptallıktır, buradan taşınmak şu sıralar çok daha akılane bir iş. ama tüm sülaleniz burada ise yapmak da zor oluyor.

gelmeyin olm, deli mi sikti!
    (üşütükpopo, 04.05.2009 21:28 ~ 23.09.2009 23:21)
  24. siyasi/etnik uyuşmazlıklar yüzünden hep dışlanan ve belediyesi desteklenmeyen ilçe. ha desteklense hatay'da miami olurdu iddiasında değilim amma ve lakin durum ortada. aslında dışarıya çok açık, dışarıyla çok iletişim halinde olmak isteyen bir ilçe de değil zaten. belediye başkanı vah benim ilçeme haksızlık oluyor, güzelleştiremiyorum hiç derdine düşmemişlerdir sağolsunlar. onların da başka işleri var tabii ne de olsa. tam belediye yardım göremiyor diye devleti suçlu sıçakaracakken de son anda samandağ'ı suçlu çıkardım rahatladım oh.

en güzel kısmı titus tünelidir.

devrimci özelliğini henüz görmedik ama çok güzel kaçak çay vardır buralarda. bayağı vardır hatta. tüm ülkeye yeter. yetiyor da hatta.
    (fakespeare, 04.05.2009 21:41)
  25. gözümü kapattığımda gözümün önüne gelen kasaba.
    böyle bir yerde yaşamalıyım, bir evim olmalı, orda durmalıyım! dediğim yer.
    adı samandağmış.
    1 hafta sonra yaşamaya başlayacağım yerdir.
    güzel sakin yer. insanlar rahatlar. ülkücüymüşmiş, allahçıymış bilmemneymiş falan yok orda öyle herifler. 4 kişi büyük birlik partisine oy vermiş mesela düşün. sdjfhsjkdfhksjdf.
    ilçenin yüzde 85si son seçimlerde sol partilere basmış oyunu.
    çevlik sahilinde kadın erkek, tek kadın, tek erkek, iki kadın, iki sevgili vb gibi kombinaysonlar istenilen saatlerde istenildiği gibi gezilebiliyor.
    kocaman rüzgar santralleri var. elektrik üretiliyor. o kadar güzel görünüyor ki o rüzgar gülleri. hastasıyım şşş.
    neyse işte. ilk izlenimlerden oluşan girilerden bir tutam.
    güzel yer yahu.
    (mental retardasyon, 03.10.2009 20:22)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil