salmiakki  

adana çık aradan

1. finlandiya'da insanların bolca tükettiği ve bu güzel ülkeden ayrıldığımda soğuğu, patatesleri (her öğünde yedikleri), biraları ve clublarıyla (özellikle onnela) beraber unutmayacağım enteresan bi tada sahip şeker.
    (salmiakki, 21.03.2006 01:05)
  2. ayrıca aynı isimli bi de içkisi vardır. hem tatlı hem de tuzludur. ülkem insanın damak zevkine pek hitap edeceğini düşünmüyorum.
    (salmiakki, 23.03.2006 18:38)
  3. bu isimdeki içki votkadır efendim bildiğimiz votkanın salmiakki şekerlemesiyle (şeker demedim şekerleme dedim çünkü candy kavramı geçerlidir salmiakki için tuzlumsu bir şeker olmaz mantığa aykırıdır) karıştırılmışıdır, siyah şekilli bir rengi vardır, insan o derece ağır bir içki içtiğini farketmeden hızlıca ve güzelcene içer bunu sonuç evlere şenliktir.

bir de ayrıca;

(bkz: minttu)
    (theone, 11.04.2006 03:42 ~ 03:43)
  4. şaka mamülü olarak kullanılabilecek ürün. arkadaşa "al lan şeker, ehueuhe" dadında verilip kıs kıs gülünmek suretiyle ortamdan kaçılır. bi de bunun ekürisi lacriss yada onun gibi bişey vardır lakin o biraz daha yenilesidir.
    (radiokaos, 11.04.2006 08:41)
  5. an itibariyle öğrenci değişim programı dahilinde finlandiya'da gurbette bulunan, bölümdaşım, halı saha maçlarında kademe arkadaşım, özlenen işletmeci kral insan.
    (marvin, 21.04.2006 04:51)
  6. çok sevdiği insanlarla beraber yaptığı, çok güzel geçen ve çok istediği iskandinavya seyahatinin son gününde çenesini tutamayıp, aptalca zrvalayıp çok sevdiği dostunun kalbini kıran, kafası bu sebepten oldukça kötü olan mal insan. son pişmanlığın fayda etmediğini o gözlerde gören ümitsiz vaka..
    (salmiakki, 25.05.2006 20:40)
  7. bir dönemlik erasmus macerasından sonra cennet vatana kesin dönüş yapan, şimdi de yaz okuluyla cebelleşeceğini duyduğum sevgili dost, nesildaş yazar.
    (tilburgdaki erasmus ogrencisi, 02.06.2006 00:01 ~ 00:02)
  8. aşktan yana bu günlerde oldukça müzdarip olduğunu düşündüren yazar
    (deonisra, 20.09.2006 01:07)
  9. gerçekten de aşktan yana muzdarip olan, ümitsiz ve çaresiz, sevdiğini bekleyen aşık...
    (salmiakki, 20.09.2006 01:11)
  10. girilerinden anlaşıldığı kadarıyla bir arkadaşının başak burcu kız arkadaşına ilk görüşte aşık olan, fakat reddedilen, ama duygularına da söz geçiremeyen, netice itibariyle sol frame'de aşk temalı başlıkların hüküm sürmesine yol açan aşık yazar.
    (the nova, 20.09.2006 01:24)
  11. italya yolcusu (inşallah), bonus olarak sevdiceği de (inşallah maşallah)
    (tilburgdaki erasmus ogrencisi, 25.05.2007 00:53)