görseller
salih memecansalih memecan
salih memecansalih memecan
belki ilginizi çeker
  1. · mhp lideri bahçeli nin attığı ip
  2. · ergenekon operasyonu
  3. · bizimcity
  4. · yeni aktüel
  5. · çıtçıt
  6. · büyüyünce ne olacaksın sorusuna verilecek cevaplar
  7. · majestelerinin karikatüristi
  8. · deniz seki
  9. · dinazorus
  10. · salih
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  5. · uludağ sözlük
  6. · beşiktaş
  7. · google wave
  8. · banyoda başa gelebilecek aksilikler
  9. · tanrıya sorulacak tek soru

salih memecan  

sayfa  / 3
  1. nadiren sabah almama rağmen her gün gazetelerimi alırken mutlaka iki arada bir derede göz attığım yetenekli karikatürist. hergün çizmek kolay olmasa gerek.

atv ana haber'deki bizimcity'nin de çizeri aynı zamanda. adam üretken yahu.
    (mavio, 08.07.2004 18:16 ~ 03.04.2008 09:42)
  2. aslen mimar olan ancak mimarlık yerine karikatürist olmayı tercih etmişitir kendisi.
    (barkingcat, 03.02.2005 04:18)
  3. bizimcity bölümünde oldukça güzel karikatürler üreten ve bunu kesintisiz her gün yapan yetenekli karikatürist.
    ayrıca sizinkiler'in koleksiyonunu yapmıştım küçükken, oldukça güzel bir seridir o da.
    (twinkle, 10.01.2006 10:43)
  4. yetenekli, zeki ve derin anlam birikimlerine sahip karikatürleri bol oln şahsiyet. dayanamadım aklıma ilk gelen karikatürünün tarifini vericem.

süleymaniye caaminin minaresinden eyfel kulesine bir mahya gerilir. üzerinde; "hoşgeldin ramazan" yazar.

ve dipnot; medeniyetler buluşması
    (teorist, 10.01.2006 12:12)
  5. (bkz: @1079409)
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 18.01.2007 21:25)
  6. amerika'da yaşamasına rağmen gündemi çok iyi takip eden hatta sık olmasada siyasi konularda iyi ayar veren bir şahsiyet
    (malibumsu, 05.02.2007 14:41)
  7. hiç kimseyi eleştirmekten çekinmeyen karikatürist. çoğu zaman herkesin eleştirmeye korktuğu konuları bile karikatürlerinde işler.
    (bkz: beğenerek izliyoruz)
    (talisman, 14.03.2007 14:50)
  8. 17 ağustos 2005'te erdoğan ve gül aileleri ile ile birlikte tatile çıkan yalaka karikatürist. ayrıca abdullah gül ve ailesiyle yat turuna çıkmıştır. akp'nin 4. kuruluş yıldönümü için de siparişle 9 karikatür çizerek iktidarın kemik yalayıcılığını yapmıştır.

http://www.vatanim.com.tr/...

(bkz: araştırmacı yazarlık)
    (a man from public of republic, 14.03.2007 15:06)
  9. bizimcity'deki karikatürlerinde iktidarın kimi uygulamalarını eleştirmesi beklenirken, tam aksine muhalefete muhalefet etmeyi kendine görev edinmiş; hrant dink cinayetinden sonra akıl almaz bir şekilde ulusalcılığı ve ulusalcıları cinayet işleyen düşünce ve topluluk olarak göstermeye çalışmış karikatürist.
    ya gerçekten kavramları tam olarak bilmiyor, ya da art niyetli.
    (ulus, 14.03.2007 16:07 ~ 16:08)
  10. (galak, 01.05.2007 20:50)
  11. son günlerde, eleştiri amaçlı değil de yalakalık için çizdiği* karikatürleriyle gözümdeki değerini yavaş yavaş yitiren ünlü karikatürist.
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 12.05.2007 18:33 ~ 18:33)
  12. tmsf bandrollü**, iktidar yanlısı karikatürist. tiksinerek izliyoruz.
    (selenge, 19.05.2007 12:55)
  13. son günlerde iktidarı korumaya yönelik,muhalefeti hedef alan karükatürlerinin nedeni belli olmuştur.karısı akp den milletvekiliği adaylığını koymuştur.
    (muvo, 04.06.2007 19:07)
  14. eşi akp'den milletvekili adayı olmuş sabah gazetesi karikatüristi.

(bkz: nursuna memecan)
    (ctd, 19.07.2007 12:27)
  15. ''bu kadar da olmaz'' dedirten sözüm ona karikatürist.
    (bkz:http://img530.imageshack.us/img530/4043/akplm9.jpg )
    (goz goz goztepe, 19.07.2007 13:35)
  16. eşinin akp'den milletvekili olmasıyla birlikte karikatürlerinde değişikliğe gitmiş kişi. öyle ki eleştirisel yönünü kaybetmiş, olaylara bakış açısı değişmiş, hafiften iktidarın borazanlığını yapmaya başlamış kişi.
    (hazy, 25.07.2007 15:28)
  17. bundan yıllar önce ara ara amerikaya gidip gelirdi bu sayın cumhurbaşkanımızın arkadaşı karikatürist. niye amerikada kalamadığına ilişkin de sanırım şöle demişti "amerikada karikatürlerim beğenilmiyor bunalıma giriyorum kapağı türkiyeye atıyorum". böyle bir adam işte. hafızam bana oyunlar oynuyor da olabilir.
    (chixculub, 04.03.2008 05:40)
  18. 657'ye tabi olsa da rahatlasam. kadrolu çizsin. eş durumundan alırlar bence.
    (ichgeheindaskino, 18.03.2008 21:01)
  19. her devrin adamı yakıştırmasını hakketmiş çizerdir.küçüklüğümden beri sabah gazetesinde ki hükümeti eleştiren karikatürlerini takip etmeye çalışırdım.11 12 yaşındayken dahi anlayabileceğim yalın bi üslupla çizerdi iğnelerdi hükümetin yanlış giden politikalarını.uzun süredir sabah gazetesi okumuyorum dolayısıyla karikatürlerini pek takip edemiyorum.bir başka gazetede gördüm karikatürünü türbanlı küçük çocuklar rte nin çevresinde sana parti vermeye karar verdik eskisine birşey olursa diye diyorlar.kapatılsa da birşey olmaz tekrardan geliriz kokusu aldım ben belki boşuna kuruntu yapıyorum ama eşşeğin aklına karpuz kabuğu kaçtı.
    (disintegration, 16.06.2008 20:41)
  20. sabah gazetesinde karikatürist olarak yer bulan bu zat, odatv.com'a göre oray eğin'in bugünkü yazısında* bahsettiği parti komiserliğine soyunan halıcı, baş karikatüristmiş aynı zamanda.** partinin hangi parti olduğu açık. medyanın içler açısı durumu da sabit ve görülebilecek bir düzeye erişti zaten. kısmet biraz bu işler galiba.

* http://www.aksam.com.tr/...
    ** http://www.odatv.com/...
    (chixculub, 20.06.2008 14:43)
  21. geçtiğimiz günlerde sabah gazetesindeki karikatür köşesinde küçücük kız çocuklarını dahi türbanlı çizerek hem safını belli etmiş, hem de karikatür sanatının en önemli gerekliliklerinden biri olan muhalefet anlayışını hiçe saymış; bu tutumuyla da herkesten büyük tepki almış zat(karikatürist demiyorum kendisine bundan böyle).
    (phoarbix, 20.06.2008 14:52)
  22. 17 ağustos 2005 tarihinden önce hakkında, şahane, şukela, gündemi takip eden, zeki, über alles, yetenekli gibi giriler bulunulan karikaürist.

ne olduysa o tarihten sonra olmuş. ne yalakalığı kalmış ne köpekliği. yok mudur şunun ortası a dostlar.
    (refresh, 27.06.2008 18:31)
  23. espri özürlü karikatürlerin çizeri.
    (kaan zender, 27.06.2008 18:32)
  24. ailecek yaptıkları akp yancılığı karısının milletvekili seçilmesi ile siyasal bir dayanağa da kavuştu . vakti zamanında okan bayülgen'in ntv'deki programıyla tanıdığım karısı olacak hanımefendi o söyledikleri ile beni resmen şoka sokmuştu ki okan bayülgen'in de dehşet içinde dinlediğini anımsıyorum. amerikalıların siyasilerin söylediklerine inanan, yalan söylenmeye alışık olmayan bir millet olduğundan bahsetmişti. türkiye'de işlerin süper olduğuna, insanların neden mitingler düzenleyip iktidara tepki gösterdiklerine amerikan halkı olarak inanamadıklarını söylemişti(evet kendisi de amerikan sayılır, kendi tabiridir). boğaziçi mezunu,kolej kökenli biri olsa da amerika'da yıllarca yaşasa da demek ki çıkarlar söz konusu olduğunda insanlar vatanperver olmayınca eğitimin öğretimin de bir önemi kalmıyor. salih memecan denilen karikatürist de bırakın muhalefet etmeyi iktidarı yüceltmeye kalkıyor ve bu şekilde de tarafını(hanımının tarafını) belli ediyor.oysa iktidar muhalefet demeden herkesi eleştirebilseydi(azıcık birazcık jon stewartçılık ) hem mizahın ruhuna ihanet etmemiş olurdu hem de saygınlığını yitirmezdi .
    (setheleh, 27.06.2008 19:12)
  25. vaktiyle karikatürlerinde çok kullandığı bir öğe vardı.acımaz kullanırdı.
    neydi bakim hmmmmm hatırlarım şimdi.

(bkz: u dönüşü)
    (angelic, 27.07.2008 12:01)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil