sabrina'nın kedisi.dizinin tek komik karakteri.
arapça da anlamı hiçlik boşluk esrarengizlik anlamına gelen kelime.
(pudra, 14.09.2004 14:35)
cadı oldukları sadece komşuları tarafından iddia edilen birçok kadının, hatta onları savunan kimi rahiplerin bile öldürüldüğü bir şehir. amerika tarihinde kara bir leke olması gerekirken efsaneleşip bir turist mıknatısı haline gelmiştir salem kasabası.
iğrenç sigara.bir kez içilebiliyor.
orphaned land'den çok önce ortaya çıkmış,
oryantal metalin öncülerinden olan, hatta belki de bu kavramı ilk ortaya atan israilli topluluk. tarz olarak orphaned land'den daha sert bir topluluktur.
creating our sins (1992)
kaddish
a moment of silence (1998)
collective demise (2002)
strings attached (2005)
marlboro lights menthol* bulunamadığı zamanlarda imdada yetişir. marlboro menthol'ün yerini kesinlikle tutmuyor ama idare etmek için birebir.
(gxix, 26.03.2006 19:19 ~ 04.03.2009 13:42)
yeşil marlboro
*'dan daha güzel bir aromaya sahip, filtresi kırılarak içilesi sigara.
vücuda en çok zarar verenlerinden biri olduğu söylenen sigara markası
msn'de bir insanı gördüğün anda bir anlık sevinçle hızlı yazacağım derken "selam" yerine yazıp yolladığın sözcük.ayrıca bunun başka türevleri de vardır:salam,selma...
1692'de oluşturulan cadı mahkemeleri sonucunda onlarca kişinin idam edildiği, puritan'ların kurduğu massachusetts şehri.
(reino, 19.09.2006 23:42 ~ 23:42)
eğer o akşam büfelerde salem'den başka sigara bulunmuyorduysa, ertesi gün sigaraya zam yapılacağını anlardık.
israilli oriental / black / folk karışımı bir grup.. a moment of silence adlı 1998 albümü dinlenesidir, oldukça güzeldir..
en güzel kedi ismi bana göre.
"salem" bana 30 aralık akşamı yılbaşı hediyesi olarak gelip,bu tatlı emrivaki sonucu hayatıma katılan siyah,bolca tüylü,erkek ve re-enkarnasyona inanmamı sağlayan ev arkadaşıdır.ben kedi sevmezdim.hayatım köpeklerle geçti.köpeklerin dost ve oyuncu olduğunu düşünürdüm.ama salem ile 8 ay geçti.ve sanırım hayatımda başıma gelen en güzel şeylerden biri.tam bir karakter çünkü.ben sevmezdim eğer uyuz bişi olsaydı zaten.diyorlar ki karakterini beraber oluşturmuşuz.
ay hep ayşe arman nasıl hamiş'ini,kedisini,ıvır kıvırını yazar derdim ama bende yazıyorum işte.gurur duyuyorum ya,sanki bir tek bende var ya tüm dünyaya bakın işte bende var demek böyle bişeymiş meğer.
aslında olay benim salem'i hem çok sevip hem de çok saygı duymam aslında.sevmem bebek iken ayy canım bebek bu yaa ne şirin yüzündendi.ama eşşek kadar olduğu şu 8 aylık halinde bir gram azalmayan sevgim saygımdan geliyor.öyle klasik kedi tanımında değil çünkü.istediğinde sevdirsin,yok kendi alanı,yok evin sahibi o filan gibi şeyler asla söz konusu değil.yılışık,talepkar asla değil.an'a göre davranıyor.ve bu yönü beni öldürüyor.vıdı vıdı konuşuyoruz 8 aydır evin içinde.o bişi der ben bişi derim.ama hep bakışarak anlaşırız.ne o ne de ben hiç kaçırmadık bakışlarımızı.
hasta oldu başında bekledim gündüz gece.hasta oldum başımda yattı ayrılmadı gündüz gece.açık pencerelere çıktı,ben konuşa konuşa ikna ettim.in diyince indi hep.köpek bu diyor herkes.at-getir oyunu oynuyoruz.ben hayatımda hiç bir kedinin bir şeyi atınca koşup ağzına alıp getirip ayağınızın önüne koyduğunu ve tekrar tekrar yorulana kadar bunu yaptığını bilmiyorum.normal kedilerin oynadığı hiçbir şey ile oynamadı.onu bunu aşağı indirmedi.her sabah saat çalınca direk yanıma gelip yataktan kalkana kadar susmadı.yemek seçti.kızlara kur yaptı.(veterinerlik fakültesi) üzüldüğümde yanıma yatıp patisini gözüme koydu.salem cidden çok özel bişi olsa gerek.
özlem duyulan, seni gördüğünde taklalar atarak kendini sevdiren, en olmadık zamanlarda yanında beliren siyah yaratık...
(alchera, 04.09.2007 23:47 ~ 30.09.2007 00:50)
winston paketi içine 3 5 serpiştirilesi hoş aromalı soğuk havaların pezevengi sigara markası.
meltem diye bir sigara vardı...
ivan lendl vardı ona ne oldu...
mentollü bir sigaradır. piyasada en büyük rakibi marlboro'nun mentollü modelleridir.
otlakçıların en hoşlanmadığı sigara markasıdır. haa kalsın o zaman diyerek uzaklaşırlar.
tevrat'ta geçen bir kent. kralı da melkisedek.
(ageylan, 05.03.2008 19:01 ~ 26.04.2008 08:38)
sabrina'nın kedisi,
mentolüyle
alveolleri açarak çifte zarar veren bir
sigara markası olmasının yanı sıra kelime anlamı itibariyle
barış anlamına gelir.
oha lan 5 buçuk milyona mentollü sigara mı olur dedirten sigara. alınan yerde başka sigara kalmadığı için alınır. ilk içildiğinde sevilmez. ama şuan da çok sevdiğimi pekiyi vermek istediğimi belirtmeliyim.
vazgeçemediğim alışkanlığım. bu sigaraya başlamayanlar başlamasın lütfen. çünkü artık başka sigaraları içemiyorsunuz. kalmadı diye başkasından otlanamıyorsunuz çünkü iğrenç geliyor hepsinin tadı. ilk başta salem iğrenç geliyor ama alışınca nane aromasını artık almıyorsunuz fakat diğer sigaralar da ki o eksiklik hemen farkettiriyor kendisini. acı geliyor. gecenin bir yarısı sokaklara düşmenize neden oluyor bu salem...
cadıları ve cadılık ile ünlü bir kasaba. bizzat halloween de daha geçen gün gidip kasabayı ve müzesini ziyaret ettim. korkacak bir şey yok. hepsini yakmışlar.
http://www.salemwitchmuseum.com/
(bkz:
salem cadı mahkemeleri)