jvc reklamındaki japon, kosla reklamındaki boru sesli kız, ayşe teyze, dardanel ton reklamlarında kafasını soktuğu glory hole benzeri bir delikten sırıtan adam vb. karakterler. bunları gördükçe reklam sektörünün ilerlediğine olan inancımı yitiriyorum. nasıl bir mantıkla reklam yaparlar, neyi kime sevdirmeye çalışırlar anlamış değilim.
şirinlik yok, sempatiklik yok, seksapel yok, ürüne karşı bir merak uyandıran yok. hepsini dövmeli bunların. mesela o koslacı kızı kosla dolu bir fıçıya kapatıp sesi düzelecek mi diye beklemeli. dardanel reklamındaki tipe "akıllanmak istiyorsan önce o kafayı oradan çıkar dayı" demeli. sonra yine soktuğunda, giyotin gibi kapatmalı deliği üst kısmından. ayşe teyze'yi de darülaceze'ye kapatmalı daha fazla kafa sikmesin diye.
sörf reklamındaki rüştü ile halk firmasının reklamlarında oynayan levent kırca da bu gruba dahil olmuştur maalesef. gol yemem sörf tabii ki yerim gibi saçma bir replik hem reklamı batırmış, hem de rüştü'yü salak konumuna düşürmüştür. keza halk reklamlarında levent kırca'nın değişik rollere bürünüp salak salak konuşması da onu bu duruma düşürmüştür. levent kırca bir reklamda bu kadar kötü kullanılabilir.
tansaş reklamında arabanın camına yapışıp "yaağğ anneeaa purrhdaa tanffşaaş varmışh yaeaa" diyerek insan taklidi yapmaya çalışan elemanın da içinde bulunduğu reklam karakterleri.ama bak metrodaki siemens reklamındaki ablamıza.bal nedir ki şeker nedir ki...
her geçen gün aralarına yeni üyelerin de katıldığı insan topluluğu. bu topluluğun başında da "bi biskrem vermsem" sloganıyla türemiş reklamların en başarısızı olan ve coni isimli şahsiyetin bi biskrem uğruna sünnet olduğu reklamın kadın oyuncusu yer alır. hatun "benimle evlenir misin?" diye sorduğu adamın kendini kabul etmesindne yüz bularak fütursuzca "ama bi şartım var" demektedir.
-hocam quizi haftaya yapsak olur mu?lütfen hocam, şöyle böyle...
+e peki madem..
-ama bi şartım var!
+soru 1: ....
son yayınlanan versiyonlarında rol arkadaşı olan o sevimli kirpiden daha üstün olduğunu iddia eden, aslında oldu olası gerizekalı olduğunu bir türlü kabul edemeyen, bana daima korkunç ve sapık gözüken yumoş ayısı.
kosla reklamlarındaki sarı saçlı kadın. her yerden çıkarak ikinci ayşe teyze olma yolunda azimle ilerliyor. olur olmaz yerde milleti yakalayıp üstüne vişne suyu, kahve döküp leke yapan sonra da kendince çıkaran sinir ötesi tip (yaptında noldu, başın göğe mi erdi demek istiyorum kendilerine). ah keşke bana denk gelse, şöyle hırsımı bi alsam ...
bir de bu reklamlarda tüyleri diken eden "yapmaaa" sesi vardır ki insanı iyice çileden çıkarır.