bizim zamanımızda, evde yemek yapmak istemeyen veya günlerden günlere seken anneler, çocukları sokağa saldıklarında ellerine birer salçalı ekmek turuştururlardı.
biz bu şekilde tanıştık kendisi ile sokakta. sonra istedik, yaptırttık ve sevdik.
eğer salça yeni kaynamışken sıcak sıcak yenilirse iki katı lezzetli olan güzellik. artı ortam da müthiştir.hele bir de geceyse. kalabalık, çoluk çocuk, kazanlar. patates, patlıcan filan da közlenir. soğumaya başlayan havayla herkes kazanın başına doğru toplanır.. herkesin elinde ekmek, biri salçaya sulanır, biri patlıcanı kapar. güzeldir güzeeel..
(moya the song, 01.10.2005 00:59 ~ 27.05.2006 19:06)
isteğe göre acılı/acısız kırmızı biber salçası, viskozitesinin azaltılması için bir kase içinde bir miktar zeytin yağı, kimyon ve ceviz içi ile karıştırılarak, fırından alınmış ve eve gelinceye kadar köşesinden kemirilmiş beyaz ekmek dilimi üzerine sürülmek suretiyle mideye indiragandi yapılması 9,4 rihter ölçeği büyüklüğünde tavsiye edilir
benim kendimi hatırladığım dönemlerden itibaren sadece zevk için yediğim yemek.ben annemden ya da teyzemden ısrarla istemesem kimsenin aklına gelmezdi.ama annemin okulundaki bazı öğrencilerin en güzel yemeğiydi salçalı ekmek.bir gün kuru ekmek yedikten sonra ertesi gün salçalı ekmeği çantalarında görmek gerçekten mutlu ediyordu o çocukları.bu yüzden ne zaman salçalı ekmek görsem içimi bir hüzün kaplar..
gurbete okumaya gitmiş öğrencilerin alkol sonrası ıslak hamburgeri.
böyle sürüyorsun ekmeğe , üzerine de biraz mozzerella , sonra da 1 dakika mikrodalgada ısıtıyorsun.kolpa pizza sana
efiyet olsun
not:kaşar yok abicim , mozzerella ucuz hem , ben de isterim erzurum tulumu koymak.