görseller
sakurasakura
sakurasakura
belki ilginizi çeker
  1. · sakura kasugano
  2. · kiraz çiçekleri
  3. · sözlükteki sevgililer
  4. · naruto
  5. · ken
  6. · cherry blossom
  7. · winning eleven ile adım adım japonca
  8. · street fighter 4
  9. · boğazın her iki tarafına da karşı denmesi
  10. · cherryblossomgirl
gündem
  1. · onur öymen
  2. · kaşlarını almayan kızlar
  3. · 100 opera
  4. · uykusu olup da uyumayan insan
  5. · author gibi erkekler
  6. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  7. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  8. · pasaport iskelesi
  9. · lapdance

sakura  

sayfa  / 2
  1. japoncada kiraz çiçeği anlamına gelir
    (nienna, 02.08.2004 23:22)
  2. naruto'daki bir ninjadır..kendisi çok iyimser, bir o kadar da gönül bağları kuvvetli bir gencimizdir..sasuke'ye sırılsıklam aşık olması tüm etrafına olan ilgisinin azalmasına ve belki de çok iyi bir ninja olabilecekken bir takım olumsuzlukları kendisine yaşatmaktadır..naruto'da da bu arkadaşa aşıktır zaten..(bkz: http://naruto-sakura.blog.jeuxvideo.com/...)

öte yandan japonların en sevdiği isimlerden biridir..giderler her güzel gözlü, uzun bacaklı ve acaip renkte saçları olan kızlara bu ismi koyarlar..şeker bir kız çocuğunun, bazen dövüş karakterlerinin, gerçek hayatta bankaların ve hatta vahşi hentai karakterlerinin bile ismi oldu..çok seviyorlar canım..karakterden karaktere, nesilden nesile aynı isim..
    (zeus, 26.12.2006 23:54 ~ 27.12.2006 00:01)
  3. günümüz japonya'sında kiraz çiçekleri (sakura) ilkbaharda açtığı zaman festivaller, özel geziler ve etkinlikler düzenlenmektedir. bu gelenek aslında samuraylardan günümüze kadar gelmiştir.

kiraz çiçeği ağaçlarını dikmeye özen gösterenler ve çiçeklerin açışını uzun uzun düşünerek izleyenler samuraylardı. batının savaşçı olarak tanıdığı samuraylar ile çiçekleri izlemek aslında çelişkili gibi görünür. savaş alanlarındaki acımasız samuraylar aslında her an doğanın içindeydiler özellikle kiraz çiçekleri açarken... kiraz çiçekleri en güzel ve en olgun zamanlarında solmadan düşmektedirler. samuraylar da bu görüntüye bakarak savaş anında her an ölebileceklerini aklına getirmekte ve felsefi bir kavrayışa girmekteydiler. kiraz çiçekleri samuraya hem yaşamı hem de her an ölebileceğini hatırlatmaktaydı.
    (stylebrisbane, 02.06.2008 00:06)
  4. (bkz: sakura kasugano)
    (çılgın orman meyvesi, 02.06.2008 00:53)
  5. bir de bayramı vardır bunun sakura bayramı nam-ı diğer hana- miher yıl nisan aynın ikinci haftası kutlanan kiraz çiçeklerinin açılışını seyretme bayramı.
    kiraz çiçeklerinin açılışı baharın gelişi ,yeni başlangıç ve aşkı simgeler o yüzden manga ve animelerde kız veya erkek aşık olduğunda ya da hoşlandığı biriyle konuşurken utanıp yanakları al al olduğunda yukardan aşağı, sağdan soldan, ordan burdan biteviye dökülen,saçılan, uçuşan çiçekler görürüz.işte bu çiçekler baharın, işin özü aşkın simgesi olduğu için dökülürler ordan burdan. bize göre anlamsız anlamsız...onlara göre anlamlı anlamlı..

heroes ta bi bölümde hiro nakamurasevgilisine kendisini kiraz ağaçlarının altında, kiraz çiçeklerinin döküldüğü yerde beklemesini söylemişti hatırlarsak.hani tam hatunu öpmek üzereyken gelecekte buldu sonra kendini...

death note da sakura tv vardı hani kiranın işlediği veya işlemekte olduğu cinayetlerin yayınlandığı tv kanalı.sonuç olarak japon kültürünün dolayısıyla anime ve mangaların önemli unsuru bu sakura...bilmem anlatabildim mi..
    (eva, 27.11.2008 20:47 ~ 21:04)
  6. 6. nesil, anime meraklısı yazar. hoşgelmiştir.
    (perfectlynothing, 11.01.2009 22:31)
  7. animelerle ve japonlara ilgili başlık ve girilerle sözlük yazarlarının (okurlarının da) bu konudaki açlığını giderecek nesildaş. hoşgeldi.
    (beyazleblebi, 11.01.2009 22:44 ~ 22:45)
  8. o bir tsubasa, o bir hattori hanzo, bir hidetoshi nakata yada akira kurosawa
    (raqunyaningulleri, 21.04.2009 01:15 ~ 01:16)
  9. sözlükteki japon kişilik. gerek nickiyle, gerekse girileriyle bu yönde bir izlenim uyandırmıyor değil.
    (agamemnon, 21.04.2009 01:30)
  10. belki bir hayao miyazakidir de bizim henüz haberimiz yoktur. keşke öyle olsa ya...
    (paradoksu kucaklamak, 21.04.2009 01:31)
  11. japonlarca fazlaca önemsenir, kiraz çiçeğidir aslında. kız ismi olarak kullanılır. festivali coşkuyla kutlanır japonlarca. nedir bilmem ama derin manaları vardır japonlar için. romantizm temalarında baydırana kadar da kullanırlar. kıştan sonra böyle renkli, aykırı ve coşkuyla açmasıyla krallıkları arasında bir bağ kuruyorlar sanırsam.
    (artemis, 21.04.2009 01:38)
  12. (bkz: şeküre)
    (senin olmaya geldim, 21.04.2009 01:39)
  13. bugün girilen giri sayısına bakılırsa ki an itibariyle 107 dir,

haftanın atraktifleri listesinde görülmesi kuvvetle muhtemel altıncı nesil yazar.
    biraz daha devam ederse ikinci various artists vakası bile olmaya aday.
    (vertigo, 21.04.2009 02:31)
  14. japonya'da okullar kiraz ağaçları * çiçek açtığında açılır.

özellikle eski başkent kyoto baharda görülmeye değermiş, öyle diyorlar. şehir, kiraz çiçekleri ile süslenirmiş...

bir de sakura, benim müstakbel kızımın isimlerinden biri olacak. bu da tarihe not düşülsün!..
    (yesilcuppelipenguen, 21.04.2009 02:34)
  15. japon dili ve edebiyatı okuduğunu düşündüğüm. an itibariyle japon ve japon folklor ve kültürlerine ait giri ve başlık bombalamaya başlayan 6. nesil arı. hoş gelişler ola.

edit: orada yaşıyor ya da yaşamış havası var. koniçiva günaydın demek sayanora da hoşçakal. onları biliyorum ama ben*
    (nokturnal mania, 21.04.2009 03:36 ~ 04:34)
  16. anime hayranıymış gibi geldi bana bir an için.
    (mihman, 21.04.2009 11:24)
  17. (bkz: itüka sözlük)
    (ahead full, 21.04.2009 11:29)
  18. uykusu gelene kadar sol frame i japonca kelimelerle sikecek yazar. işimiz var bugün amk.
    (sickthread, 21.04.2009 12:43)
  19. (bkz: usako)
    bunlar çok iyi anlaşırlar. belki de anlaşıyorlardı da sakura sonradan aktı sözlük ortamlarına.
    (vela, 21.04.2009 13:34)
  20. uzak doğu kültürü ile bilgi hazinemizi genişleten, aklıma eski sevgiliye mınçıka ile saldırmakfikrini sokan, uzak doğu kültüründen olanların sadece hızlı konuşmadıklarını, ayrıca yazar olunca hızlı giri girdiklerinin bugün bize öğretmiş yazar arkadaşımız. hayır o değil 284 olmuş şu ana kadar. yangın çıkacak sol frame'de...

(bkz: durduramıyoruz efendim)
    (dertli bahattin, 21.04.2009 15:05 ~ 15:06)
  21. ortaokul zamanlarımızda tanıştığımız street fighter kahramanı. mini eteğiyle o zamanlarda ergenliğe yeni başlayan benim, gözlerimin nereye kayacağının vuku bulduğu kadın karakter. japonların liseli kızlara karşı oluşan aşırı cinsel istihmarın sonucu oluşturulmuş olduğunu düşünüyorum. neyse kendisinin oyunda çakma bir aduketi vardır. aparkart vuruşuda işe yarayan ender hareketidir. sadece şirinliğiyle ve güzelliğiyle seçtirir kendini.
    (ofharvest, 23.04.2009 04:55 ~ 05:09)
  22. (görsel: sahur/72715)
    (tremonti, 23.04.2009 15:42)
  23. "yazmadığım giri, işlemediğim japonca tabir kalmayacak" şeklinde yemin etmiş olması muhtemel yazar. ne diyelim hoşgelmiş.
    (salane, 23.04.2009 15:49)
  24. taa ilkokuldayken, 23 nisan etkinlikleri için ülkemize japonya'dan öğrenciler gelmişti. yanlış hatırlamıyosam bizim okulda* konaklayacaklardı ve taksim meydanında bi enstrumental konser vereceklerdi. ben de korodayım o sıralar, bunlara jest olsun diye bi şarkı öğrenmiştik. sakura, sakura diye başlıyodu. şimdi aklıma geldi ve araştırdım, geleneksel japon halk şarkısı imiş.

http://en.wikipedia.org/...

özellikle "mi-watasu kagiri" kısmını hala hatırlarım. japon kardeşlerimiz de boş durmamış, onlar da bir ulusal şarkımızı ezberleyip gelmişlerdi ancak hangisi olduğunu şimdi maalesef anımsayamadım.

edit: ilkokul arkadaşımla konuştuğuma göre; bu olay 1996 yılında gerçekleşmiş, gelenler singapurlu öğrencilermiş ve onların söyledikleri şarkılar arasında bir zeki müren şarkısı ve ılgaz anadolunun sen yüce bir dağısın eseri varmış.* benim anlamadığım biz niye singapurlulara japon türküsü çığırdık?
    (trapped scorpion, 23.04.2009 16:21 ~ 23:33)
  25. bir an için girdiği giriyi kendimin sanıp, "ne zaman yazdım lan ben bunu" şeklinde bilincimi sorgulamama sebep olan yazardır.

sakura- sakuragikun -saku-sak .....deliriyorum sandım lan!
    (sakuragikun, 24.04.2009 19:54)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil