sakin 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. durgun anlamınada gelmektedir.
    (yalnızlık senfonisi, 18.01.2005 17:20)
  2. hareketsiz olan, yerinden oynamayan; bir yerde yerleşik olan anlamlarına da geldiği bilinir.
    (fempusay, 18.01.2005 17:26)
  3. durgun olmaktır. insanın maneviyatına yerleşmiş, doğuştan gelen bir yetenektir.
    (perdue, 01.11.2005 23:28)
  4. bir gruptur aynı zamanda. oturmuş bir tarzları vardır, dinlenesi müzik yaparlar.

(bkz: denek hayatım)
    (finch, 18.07.2006 14:08)
  5. (bkz: sakin abi)
    (twinkle, 18.07.2006 14:11)
  6. beyninde ve yüreğinde taşıyamazsan sonsuz defa törpüleneceğin ruh halidir.
    (perdue, 16.08.2006 21:47)
  7. (bkz: edepsiz komedya)
    (subuo, 07.10.2006 20:08)
  8. grubun 4 adet şarkısının dinlenebileceği bir platform:

www.myspace.com/sakin

ayrıca konser tarihleri ve yerlerine de ulaşılabilir ilgili linkten.
    (finch, 03.11.2006 15:03 ~ 15:04)
  9. grubun kadrosu::

onur özdemir (gitar-vokal)
    özdemir dereli (gitar)
    cenker kökten (bass)
    soner özışık (davul)
    (koyu yeşil oje, 21.02.2007 19:32)
  10. 2007 radar live da sahne alacak olan gruplardan biri. diğerleri için:
    http://dinamodownloads.com/...
    (ynitm ynits, 13.04.2007 11:09)
  11. "yakında albümleri çıkacakmış" diye konuşulmakta etrafta.
    (finch, 25.04.2007 19:24)
  12. mvö ön grubu olarak tanınmışlar ve beğenilmişlerdir gördüğüm kadarıyla. bunda vokalin payı büyüktür zannımca. umarım albümleri onlara iyi şeyler getirir. laleler beyaz adlı parçaları harika ötesi. dinlenilmesi önemle rica olunur.
    (los lunes al sol, 21.08.2007 14:52)
  13. kulakta bana göre pinhani, bir arkadaşıma göre travis tadı bırakan gruptur.
    (ness, 28.08.2007 19:32)
  14. hakan balamirin ,saf birini canlandırdığı filmindeki ismi.
    (alpella, 28.08.2007 19:35)
  15. yumuşak ama bir o kadar etkili müzik yapan grup. dinlenesidir.
    (karamelize ekmek, 13.01.2008 21:52)
  16. birisi hırslandığında ya da ani atağa kalktığında yanındakilerin kullandığı tek kelimelik bir uyarı cümlesidir bazen.

-ben var ya şimdi onu bi yakalarsam ......
    +şşşş..sakin!
    (deliyayla, 13.01.2008 22:06)
  17. gerçekten sakinleştirici, dinginleştirici etkisi olan müstesna gruptur.
    (dide, 17.03.2008 01:04 ~ 01:05)
  18. 10 mart 2008 itibariyle ilk albümleri "hayat"ı rakun müzik yapımıyla piyasaya sürmüşlerdir. albümdeki parçaların listesi sırasıyla şu şekildedir:

(bkz: kor bir ay)
    (bkz: ikarus başarsa)
    (bkz: laleler beyaz)
    (bkz: bir ses)
    (bkz: edepsiz komedya)
    (bkz: bu defa)
    (bkz: yağmur güncesi)
    (bkz: kırmızı oda)
    (bkz: dönsün)
    (bkz: sentetik sezar)

parçaların demolarını dinlemek isteyenler buradan buyurabilirler:
    http://www.esenshop.com/...
    (finch, 19.03.2008 00:12 ~ 00:30)
  19. vokalin(onurun) sakin sesiyle grup isimlerinin örtüşen;onur özdemir-vokal-, özdemir dereli-gitar-, cenker kökten-bass-, soner özışık-davul- grup üyelerinden oluşan;mor ve ötesi ile aynı yapımcıya sahip olan ve çıkarmış bulundukları hayat adlı albümlerindeki tüm şarkılarının dinlenilesi güzellikte olduğu bir grup.
    (aller anfang ist schwer, 24.03.2008 22:21 ~ 22:23)
  20. yüzlerde tatlı bir gülümseme bırakan gruptur. albüm için söylenebilecek fazla bir şey yok. kusursuzdur tapılasıdır. dingin melodileri seven herkese şiddetle tavsiyedir.
    (pudding, 29.03.2008 10:22)
  21. indie tarzında oldukça başarılı bir soundu olan gruptur. albüm yeni çıkmış olsada geçmişleri baya eskidir. ayrıca açılış partisinde iyi performans sergilemişlerdir.
    (lostdream, 29.03.2008 11:57)
  22. bende coldplay izlenimi bırakmış olan grup.

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (are u there, 06.04.2008 00:37 ~ 00:37)
  23. uzun zamandır beni en çok heyecanlandıran müzik grubu...aslında benim planımdı bu...büyüdüğüm zaman(!) grubumu kurduktan sonra aynı bu güzellik ve naiflikte bi isim bulup, hayranı olduğum bu tarz müziği yapmak istemiştim hep...belki de bu yüzden heyecanlandırdı beni bu kadar...olsun, bana kısmet olamasa da türkiye'ye indie'yi getirmek (belki daha önce getiren de olmuştur, bilmiyorum), bu adamlar gerçekten çok başarılılar...

ilk kez radarlive 2007 performansları münasebetiyle tanıştım sakin'le...öylece kanalları zaplarken, bi baktım takılmışım mtv türkiye'de (o zamanlar yeni açılmıştı)...bi konser kaydı...insanın ruhunu okşayan bi müzik...tam zevkime göre...o bir küsür saat başka bi iş yapmadım, oturdum izledim konseri sonuna kadar, elimde değildi...sonradan öğrendim grubun adını...sakin...en az müzikleri kadar naif grubun ismi de...o günden sonra gediklisi oldum myspace sayfalarının...albümü dört gözle bekledim, ve yazılanlardan anladığım kadarıyla yalnız da değildim...uzun bi bekleyişten sonra, geçenlerde ilk albümleri "hayat", rakun müzik'ten çıktı nihayet...beni benden aldı bir kez daha...ve son zamanlarda monotonlaşmış türk rock müzik piyasasına tam anlamıyla yeni bi soluk getirdi...evet, son zamanlarda çok fazla rock grubu ortaya çıkmaya başladı türkiye'de -buna birşey demiyorum, çok olumlu birşey bu tabi ki- ama dikkat edersen çoğu da birbirinin aynısı...sadece grup üyelerinin tipleri farklı...hatta bazılarında o bile aynı...hal böyleyken sakin, felaket anında koştuğum bi sığınak oldu benim için...

farkındayım ilk albümünü henüz çıkarmış bir grup için erken belki böyle şeyler söylemek ama "indie"ye karşı zaafım var malesef...bunun yanısıra son derece başarılı müzikleri ve altı dolu ama bir o kadar da samimi şarkı sözleriyle takdirimi kazandıkları ayrı bi gerçek...hele bi denek hayatım var ki, ne zamandır yatıyorum, kalkıyorum kafamda hep bu şarkı...değindiği konu da çok önemli aslında türkiye yakın tarihinde...ilk video da bu şarkıya gelecekmiş...bi hayli konuşulacağından eminim...

sakin, geleceği gerçekten çok parlak bir grup...tabi eğer bu ilk albümlerindeki çizgilerini bozmazlarsa...bozmasınlar demek istiyorum ama grubun vokali onur özdemir'den pek emin olamıyorum malesef...herşeye rağmen sakin, sonunda albümlerinin de çıkmış olmasıyla "en sevdiğim yerli gruplar" listemin zirvesindeki yerini bir kat daha sağlamlaştırdı diyebilirim...ha bir de unutmadan, tatmak isteyenler için;

(bkz: edepsiz komedya)
    (bkz: laleler beyaz)
    (bkz: ikarus başarsa)
    (barneystinson, 17.04.2008 00:38)
  24. dinlerken adı gibi sakinleştiren grup. solistin telaffuzu biraz farklı olabiliyor kimi kelimlerde, bu da şarkıları hüzünlü bir eğlenceye büründürüyor. umut vaadeden bir grup, seviyoruz.
    (endoplazmik retikulum, 25.04.2008 17:03)
  25. son 2 aydır en az 10 tane röportaj vermiş olan grup.demoları albüm deki şarkılardan iyi görünsede gene de albümün çıkışı mutlu etmiştir.sonunda sabah akşam dinlediğim sakin in albümüne kavuşmanın heyecanı bambaşka olmuştur.2000lerden sonra ortaya çıkan en iyi indie-rock grubudur bana göre.
    (joeninmemeucu, 01.05.2008 05:12 ~ 05:14)
 sayfa  / 2