|
|
- niyedir bilinmez ama hemen hemen her fabrikada bir mezunun bulunduğu üniversitedir
- sahip olduğu en iyi şey sapanca gölü manzarası olan kasvetli yer.
(bkz: saü)(rasmus, 02.04.2006 20:32 ~ 13.09.2006 18:38)
- 1982-1992 yılları arasında istanbul teknik üniversitesi’ne bağlı bir fakülte olarak öğretim vermiştir.
- iso 2002 kalite belgesi almış tek devlet üniversitedir.
- yıllardır bir şantiye görünümünden kurtulamamış, içerisinde öğrenci birliğinden beraberliğinden eser olmayan,zamanından itüden ayrılmış üniversite.
- 8 ocak 2007 tarihi itibariyle final döneminin başlayacağı devlet üniversitesi.
- 19 ocak 2007 tarihi ile final döneminin bitip, 2 haftalık ara tatile girerek, öğrencilerinin rahatlamasına sebebiyet veren üniversite.
- ablamın üniversitesi, eğitimine laf yok, ama öğrenci cehennemi olduğunu söyler hep.zira her hafta istanbula taşınan gençler heba olmuşlardır yollarda,ablam gibi.
kampüs güzel,öğrencilerin %85 i istanbullu iyi de, şehir yıkıyor o caanım okulu.
- harika bir sapanca gölü manzarası olan devlet üniversitesi. yerleşim planına bakıldığında ne kadar büyük bir kampüse sahip olduğu anlaşılır. tabi ki organize edilen birçok çeşitli aktiviteleride var okurken eğlenmek isteyenler için. iso 2002 kalite belgesi almış tek devlet üniversitedir.
- 7 - 8 eylül 2007 arası hizmette zirveye tırmanış sloganıyla düzenlenecek olan 1. ulusal türkiye turizmi kongresi'ne ev sahipliği yapacak olan devlet üniversitesi.
- hiçbir siyasi/etnik/dini ayrımla karşılaşmadığım ve üniversiteli olabilmek için girmediğim üniversite. tipine baksan para bile vermeyeceğin denilen ama önemli olanın tip değil zeka,kültür,öğretim olduğunu insanlara anlatmaya çalışan öğreticilerin bulunduğu üniversite. benim bölümüm kamu yönetimine baktığımızda türkiyenin en iyi kamucusu bilal eryılmaz ve başbakan tayyip erdoğanın danışmanı davut dursun gibi güzide öğreticileri bünyesinde bulunduran üniversite.
(cesim, 04.03.2007 01:02 ~ 04:07)
- 1 mart itibariyle okul bünyesi içersinde resmi olarak rock kulübünün açıldığı üniversitedir.
http://www.saurock.net
- 2006/2007 eğitim öğretim yılında 13.sü düzenlenecek olan bahar şenlikleri kapsamında,
30 nisan pazartesi günü saat 20:30 pamela spence,
1 mayıs salı günü saat 21:30 zafer işler
2 mayıs çarşamba günü saat 21:30 özgün
3 mayıs perşembe günü saat 21:00 rafet el roman
4 mayıs cuma günü saat 21:00 şebnem ferah katılacaktır.(kejura, 29.04.2007 14:36 ~ 14:36)
- uzaktan eğitimi okumakla beraber üniversiteye verdiğim harçla araba alabileceğim okullardan biri
- genellemelere sığmayacak kadar değişik bir okuldur.her fakultesinde farklı havalar sezmek mümkün.ayrıca yıllardır teknik üniversite olacak gibi bir geyik dönsede, bizim mezuniyetimize bile yetişmez o.
- bir mensubu tarafından itü'den daha iyi eğitim verdiği iddia edilen üniversite.
- lisansımı okuduğum güzel üniversitem. hiç isteyerek gitmemiştim aslında ama oraya gittikten sonra herşeyde bir hayır vardır lafınının ne kadar doğru olduğunu anladım.şimdi övmek gibi olmasın ama kampüsü ve çevre düzenlemesi hakkaten çok güzeldir. bu güzellik bozulmasın diye oturacak yer sayısı oldukça azdır. ya kardeşim insan iki üç tane mibank koyar koskoca kampüse, onların üstünde de kadıköy belediyesi yazıyo. neyse çok fazla kişinin bilmediği bişeyden bahsedeyim kampüsde yerde aydınlatma sistemi vardır geceleri ayrı bir hava katar kampüse yukardan bakıldığında yerdeki spotların görünümü s harfini oluşturur. şimdi itüdeyiz o ayrı konu.
(cruiser, 11.09.2007 01:32 ~ 01:34)
- iyi yönleri olsa da genel olarak ele aldığımızda maalesef kalitesiz diyebileceğimiz bir üniversite. kalitesizliğin başlıca sebepleri; çoğu hocasının gerçekten çok yetersiz olması, sıfıra yakın sosyal hayatı ve okul yönetiminin muazzam (!) bir zeka katsayısına sahip olması şeklinde sayılabilir. belirtmeden geçemeyeceğim önemli bir nokta da tahmin edemeyeceğiniz kadar açgözlü bir okul olmasıdır. sakarya üniversitesinde okuyorsanız hiç ummadığınız şeylere para vermeye alışmanız gerekmektedir (transkript, öğrenci belgesi, bildiğiniz basket sahasında basketbol oynamak gibi). aslında okula ilk kaydınızı yaptırırken zorla çanta, kalem vs. uyduruk eşyaları piyasa değerinin 15-20 misline -mecburen- alınca bu dediklerimi zaten tahmin edebiliyosunuz ama maalesef iş işten geçmiş oluyo artık. alışmanız gereken bir başka şey ise, merkez kafeteryaya gittiğinizde düğün için dışarıdan birilerine kiralanmış olduğundan kafeteryaya giremeyip geri dönebileceğinizdir. evet, bildiğiniz üniversite kafeteryasını düğün salonuna dönüşmüş halde görebiliyosunuz ki ilk gördüğünüzde bayağı komik geliyo insana ama sonradan alışıyosunuz. ben okurken bedavaydı ama şu anda okuyan birisi bana tuvaletlerin paralı olduğunu söylese inanın hiç mi hiç şaşırmam. öyle ilginç bir yerdir işte sakarya üniversitesi.
- ilginç bir üniversite. neden mi? hemen açıklayayım:
şimdi bu güzide okulumuzun sitesinde e-kütüphane seçeneği var, bu seçeneğin altında da "üyesi olunan veritabanları" var. peki, buraya kadar her şey gayet normal. ama üyesi olunan veritabanlarına giriş yapamıyoruz, çünkü linkleri tıkladığımızda karşımıza bildiğiniz login sayfası gelip şifre soruyor. "herhalde okudan talep edinde şifre veriliyo. ama ben çoktan mezun oldum, acaba bana da verirer mi?" diye düşünüp bir mail attım ve kendilerinden şifre istedim. gelen cevabın ilk iki cümlesi ise bu giriyi yazma sebebimdir. buyrun:
merhaba,
öğrenciliğiniz sona erdiği için size şifre veremiyoruz. öğrenciliği devam edenlere de vermiyoruz.
....
be adam, gittin sitelere kendin üye oldun da hava atmak için mi oraya yazıyosun "üyesi olunan veritabanları" diye, anlamadım ki?
- erasmus programına anlaşılmaz şekilde fazla miktarda öğrenci gönderebilen üniversite. özellikle eğitim-öğretimle alakasını (!) iyi bildiğiniz bir arkadaşınızı gönderince konuya daha iyi hakim oluyorsunuz...
- rektörü tarafından bişeyler yapılmaya çalısılan ama bazı hocalarının hala değişmedigi üniversite denen yer. hocaların ögrencilerin sacını kolyesine küpesine sürekli laf attıkları yer. ögrencileri kasarak kalite yakalanacağını zanneden üniversite. ayrıca adapazarı gibi bi yerde olması dezavantaj. ulasım yemek barınma herşey sorun burda
- yaz tatiline bir çok üniversiteden önce giren üniversite. arkadaşlarınız finallerle cebelleşirken sizin tatilin tadını çıkarmanızın hazzı bir başka oluyor.
|