belki ilginizi çeker
  1. · yaran sait kofoğlu lafları
  2. · itü deki bütün hocaların sait kofoğlu gibi olması
  3. · son osmanlı yandım sait
  4. · dua edinki hanım arkadaşlar var
  5. · seda uluskan
  6. · derste telefonu çalan hoca modeli
  7. · türkiye nasıl kurtulur
  8. · dersten atılma sebepleri
  9. · karadeniz insanları
  10. · türk standartları enstitüsü
gündem
  1. · aşkın yedi seviyesi
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  4. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  5. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  6. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  7. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  8. · msnde aldatılmak
  9. · tutunamayanlar

sait kofoğlu  

sayfa  / 3
  1. sayesinde o kadar mühendislik kitabından sonra yunan sorunu ve ermeni sorunu hakkında kitaplar okuduğum, dersini dinleyenlere keyif veren, bazen yuksek atışlarda da bulunabilen saygıdeğer bi hocamız.. dersini takip ettiğini bildiği öğrencilere finalleri çok kötü geçmiş bile olsa bb'den az not verdiği görülmemiştir.
    (legolas, 02.03.2004 17:25 ~ 04.05.2004 00:46)
  2. ismet inönü düşmanı olduğu sözlerinden kolaylıkla anlaşılabilecek itü öğretim görevlisi.
    (yugen, 11.03.2004 18:32)
  3. ismet inönünün tüm başarılarından hiç bir şekilde bahsetmeyip,sadece yanlışlarını anlatan ve üniversite gençliğini ismet inönü düşmanı yapmak amacında başarılı olduğunu üzülerek gördüğüm "taraflı" tarihçi.
    (yugen, 11.03.2004 19:18)
  4. ama sempatiktir,ülkesini sever,iyi not verir.bunlar ayrı tabi,ama taraflıdır.
    (yugen, 11.03.2004 19:27)
  5. lacoste hırka giyen doçent doktor
    (boundless, 11.03.2004 20:28)
  6. atilla ilhan için gelsin,dersime girsin de beni dinleyip birşeyler öğrensin diyen hoca.
    (poloxis, 13.03.2004 13:37)
  7. kendisini fred çakmaktaşa benzettiğim türk delikanlısı
    (gömer, 15.03.2004 18:57)
  8. dersleri keyifli, ama kendini beğenmişliğiyle bıtkınlık getiren hoca
    (solti, 15.03.2004 19:07)
  9. karadenizde dev-genç in 3 başkanından biri olduğunu söylerek beni çok şaşırtan hoca.olur da bukadarı olmaz denilecek olay.bir adam nasıl bu kadar değişebilir anlayabilmiş değilm.
    (poloxis, 15.03.2004 19:59 ~ 20:00)
  10. ***bu sınıftakilerle liechtenstein'i bile fethedederim sadece yetki versinler
    ***fransız ihtilaliyle ne alakası var türk inkilabının biz arkasından yapanları kesmedik onlarda yapan öbürünü kesmiş o onu kesmiş.zaten geriye kalan deliymiş.
    ***ben merzifonlu kara mustafa paşa olacaktım viyana'nın boşalmasını bile beklemezdim direk manş'a çıkardım,kıyamamışlar.
    ***yazın arkadaşlar,bu inkılap hareketlerinde büyük düşünür marx ve lenin'den etkilenilmiştir.yazdınız değil mi hepiniz,bunlar mı büyük düşünür?hiç sorgulamıyorsunuz zaten hepiniz sadece atatürk'ü karga kovalıyor biliyor başka ne biliyorsunuz?

gibi repliklerini sadece bir dersine misafirken duyduğum ismail türüt var-i milliyetçi ama gazcı tarihçi.
    (knightcoder, 16.03.2004 12:45 ~ 06.12.2004 19:07)
  11. faşistmisiniz diye sorulduğunda, 'tarihçiyim, tarihini bilen milletini sever' diye cevap veren tarih hocası.
    (atlantis, 20.03.2004 14:09)
  12. her itü öğrencisine tarih derslerini kendisinden almalarını tavsiye ettiğim hoca
    (pyrotechnician, 01.04.2004 09:00 ~ 09:04)
  13. -...ama size lisede böyle öğretmiyorlar, di mi abuzer?
    -hocam ben türkiyede okumadım ki.
    -ha doğru sen ecnebi memlekette okudun.

öğrencilerini güldüren, gülerken de düşündüren hoca. konuştuklarının dayanakları göstermek için sınıfa kaynak getiren, kıymetli vaktini öğrencilerle polemiğe girerek harcamak yerine öğrenciye daha çok bilgi aktarmak için pek söz vermeyen kendi konuşan fakat ilgiyi derse toplamakta yetenekli hoca. iki dersini de devamsızlık yapmadan bitirdiğim yegane insan.
    (sensey, 01.04.2004 11:00)
  14. inkılap 1-2'yi kendisinden aldıktan sonra doyamayıp osmanlı tarihini de aldığım hoca. başka tarih verse onları da alırım aşırı milliyetçi olup bu milliyetçiliğini öğrencilerine aşılamayı kendisine vazife görmüştür (bkz. bu okuldan bir sülo daha çıkmasın mantığı)

conspiracy theory olayını abartmasa çoğu öğrencisi kendisine biat edecektir. insanı bazen öyle gaza getirir ki **, ırak'a, kıbrıs'a ya da tbmm'ye dalasınız gelir.

itü'deki bütün hocalar sait hoca gibi idealist olsa ve idealleri uğruna çalışsa, bu okul mite döner.

(bkz. itü'deki bütün hocaların sait kofoğlu gibi olması)
    (balta, 05.04.2004 00:41)
  15. inönüyle ilgili gerçekleri yüzlerine vurulduğu için yurdumun tatlı su solcuları tarafından benimsenemeyecek insan. her söylediği şey için bkz * vermesi, hakkındaki iddialara verilebilecek en güzel cevaptır. *
    (balta, 05.04.2004 23:59)
  16. derste anlattıklarını bir senaryo haline getirse kurtlar vadisine kafa tutacak kadar gizli bilgiye sahip yüce insan
    (ilikci, 03.05.2004 20:57)
  17. "yunanlıların,rumların bir amaçları var,megalo ideaları var sizin ne amacınız var.tek amacınız evlenip çoluğa çocuğa karışmak" deyip sınıfı yerlere yatıran tarihçi.itüde 4 senelik eğtim hayatım boyunca derslerine misafir öğrenci olarak katıldığım tek öğretim görevlisi
    (innuendo, 06.05.2004 21:08)
  18. derslerine koşarak gittiğim, bazen yüksekten uçtuğunu bildiğim ancak umursamayarak 1.5 saat can kulağıyla dinlediğim, "bakan bakan bir de bana bak" dediğini iddia eden tüm tarih derslerinin ve osmanlı tarihi itbsinin alınması gereken itünün sevdiğim ender hocalarından biri... hakikaten baba adam...
    (delilah, 06.05.2004 21:39)
  19. (bkz. dua edinki hanım arkadaşlar var...)
    repliğinin sahibi
    (pyrotechnician, 16.07.2004 21:35)
  20. "neyse şimdi sınıfta kız çocukları var" diyerek etmeyi planladığı küfürlerin dozajını düşüren kişi.
    bahsettiği şeyler doğrudur çoğunlukla ama üslubu tarafından bazı insanlar tarafından sevilmez nedense sait hoca.bilindik tarih öğretmeni kalıplarına uymadığından dolayıdır bu bence.ayrıca tarih hakkında sıfır bilgiye sahip öss den çıkmış balıklara da ancak bu seviyede ders anlatılabilir.istediği zaman gayet oturaklı, geyikten arındırılmış sohbetler ettiğine de rastlanmıştır.
    (amorph, 02.11.2004 06:38)
  21. isterse benim fikirlerimi benden iyi savunsun , bağıra bağıra bağırarak fikir savunan hiçbir insanı sevemeyeceğim gibi kendisini de hiç sevemeyeceğim insansı.ayrıca tarihçi olan insan nesneldir.

seda uluskan hocamızın çok güzel bir sözü vardı , tarihte hiçbirşey ne beyaz ne de siyah olabilir demişti.abdülhamit ile alakalı da benzer bir ifadesi var idi , " ...kimisi ulu hakan der , kimisi kızıl sultan der... " , işte tarihçinin amacı taraf tutmak değil , doğru yoruma yaklaşmayı mümkün kılacak nesnellikte olayları ve olguları yorumlamak demektir.

sanırım sait hoca bundan oldukça uzak bir kişidir.
    (skuba, 02.11.2004 06:57 ~ 06:58)
  22. bu adamın dersi hariç hiçbir derse pazartesi sabahı koştura koştura gittiğimi hatırlamıyorum
    tarih dersini keyifli hale getirebilen ve araştırma isteği aşılayabilen ender hocalardan
    (felis, 15.11.2004 14:52 ~ 20:02)
  23. rivayete göre kendisi prof olacak düzeye gelmiş ama ingilizce makale yayınlamayı reddettiği için o ünvanı alamamış, aşırı milliyetçi, yaklaşık 4 farklı renkte aynı model lacoste süeteri olan, derslerinde çatır çatır konuşmak için kız öğrencilerin olmamasını yeğleyen, klasik repliği şerefsiz ve (rivayete göre hızını alamayıp ) pezovenk olan, ilk dersinde ben türk milliyetçisiyim ama yunanistan'ın y sini küçük yazarsanız not kırarım diyen, ele aldığı konuların büyük bölümünü abartı ile anlatan, seminerde konuşma yapan ünlü tarihçi arif maden için amerikan uşağı diyen bununla birlikte yine ünlü bir türk tarihçisi ilber ortaylı nın nerdeyse ayağını öpecek duruma gelen, beni izlerken en çok eğlendiren hoca.
    (pj7, 23.12.2004 19:26)
  24. süper adam. pek bilimsel bir tarzı var. salladığı görülmemiştir, önyargı denen şeye haiz değildir. bir insan tutup tarih öğrenmek isterse kendisinden daha iyi bir öğretici bulabilir mi? hem örnek de bir insan. önde oturan kızlara hiç yavşamıyor. pek zeki. özetle inanılmaz, nasıl anlatabilirim onu?

itü'ye pek yakışıyor. ah böyle olsa keşke dostlar tüm hocalar. böyle olsa.

edit: bunun baştan sona ironi olduğunu yazim de n'olur ne olmaz.
    (unruly, 23.12.2004 19:45 ~ 19:52)
  25. nasıl bir sait kofoğlu aşkıdır bu anlamam..yani resmen first come first served hesabı adamın dersi için kayıtlar..
    (zeus, 31.01.2005 13:03)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil