(azureel, 14.07.2004 11:36 ~ 16.12.2007 08:04)
savaş ay'ın tepe taklak olmuş halidir
rumuzuyla geçmişe götüren
* dördüncü nesil yazar, hoş gelmiş.
bir zamanlar trt'de "ay savaşçısı" adıyla yayınlanmış olan anime.
çocukluğumuzun en güzel çizgifilmi.kız çizmeye bu çizgifilmi izleyerek başlamıştım.çocukken "ne var bunları ben de çizerim uzun bacak,kocaman gözler" diyerek başladım hala da çizidiğim kızlar usagiye,minakoya benzemektedir. (minako da çok hoş bir isimmiş. gerçekten de var böyle bir karakter ismi, minako aino venüs savaşçısıymış kendisi, çocukken farketmemişim)
türkiyedeki erkeklere kadın vücudu nedir göstermiş animedir. günümüzün türkiyesindeki işlenen suçları ekonomik çöküntüye değil, buna bağlayan hocalarımız da mevcuttur.
yıllar sonra internet sayesinde tekrar izlediğim çizgi-dizi,hem bu sayede bir kaç japonca kelimede öğrendim;
gomen nasai(özür dilerim,en sevdiğim bu)
sayoonara(elveda,güle güle)
okaasan(anne)
sensei(öğretmen)
banzai(sevinme ünlemi galiba)
manyak manyak isimlere sahip karakterleri olan ( ami, makato gibi), bu karakterlerin değişime uğrarlarken tuhaf şeyler söylediği çizgi diziydi. şöyleydi o tuhaf şeyler; (keskin ve vahşi ses tonuyla)hayişi ukuta ma yoku kogunto fiiii neiiiiiiiiiiiii. tiz ve yüksekte biten değişim kodlarıydı bunlar. ey gidi günler...
ek bilgi: yeni geldi aklıma bir de minako vardı.
200 bölüm kötülükle savaşmış bu uzun bacaklı koca kafalı ama sempatik karakterler 200. bölümde iyilik ve kötülük özütünü parçalamış ve her insanın içinde bir iyi bir kötü parça olmasına, kararın iradelerine kaldığına bağlayarak animeyi bitirmiştir.
usagiye noldu derseniz salak salak koşuyodu hala
mamorunun peşinden.
(pseudo, 16.06.2009 01:16 ~ 01:17)
eskiden
trtde yayınlanan çizgifilm.
içlerinden biri ay prensesiydi kim kim diye merak ederdim hep. usagiydi aslında ama direk açıklamıyorlardı veletler merak içinde izlesinler diye. en safları da oynu onun neresinden prenses olur be peeh..! neyse. bunlar başlarda 4-5 kişilik bi gruptu sonra bi sürü yeni savaşçı eklenmişti falan ama ben oralarını izlememiştim artık büyümüştüm galiba hatırlayamadım şimdi.
rei vardı burda bi tane
mars savaşçısı olan en seksileri de oydu benim gözümde. uzun siyah saçları sebebiyle olsa gerek, bilemedim şimdi.
(görsel:
sailormoon/93018)
(görsel:
sailormoon/93019)
bunlar savaşçı hallerine dönerken pek bi karizma oluyorlarsı ayrıca, usaginin bile o şapşal halinden eser kalmıyordu. hepsinin ayrı özel bi saldırı şekli vardı
power rangersdaki gibi. böyle bişeydi işte.
(bkz:
nerde o eski çocuk programları)
mamoru ile usagi'nin öpüşme sahnesiyle çocuklara öpüşmek hakkında yanlış fikirler vermiş çizgifilm. ahah, benden başka hatırlayan var mı o öpüşmeyi? yine de zamanında kaçırmadan seyredilen çizgifilmlerdendir.
(hilde, 04.08.2009 13:41)
ablamla birlikte izlerdik hep..çok eski bir çizgi film ablamın gözünde hep ay savaşcısıydım.tabi onun gibi şımarık mız mız.kendiside orda çalışkan kısa saçlı biri vardı.ben oyum der psikolojimi alt üst ederdi ..ben tembel abla çalışkan bide karikatürünü yapmıştı bana hergün heycanla okurdum..başında durur çizdirirdim..canım benim ne zaman bu çizgi filmi duysam aklıma geliyor..tabi gel zaman ,git zaman o kadar geçmiş ki yıllar üstünden..herkes ayrı yerde ,kendi kaderinde..dört aydır görmüyorum ama sanki on yıl gibi..