gecenin köründe yarı uykulu biçimde yemek yemeye kalkmak. genelde yemek yenirken rüya görmeye devam edilir, sabah kalkıldığında hiç bir şey hatırlanmaz.
(lethe, 14.10.2004 00:14)
yurt yada kamp ortamı gibi yerlerde çok eğlenilebilecek eylem.. oruç tutsun, tutmasın herkezin sofrada payı olması, uykulu muhabbetlerin insanı sarması ile sahura kalkmanın acısından çok sahur muhabbetlerinin ve yemeklerinin hatırlanması ile çok da hoşuma giden bünyeye gaz veren eylem bütününe verieln ad..
kalkılmassa akşama kadar aç kalınacak zaman birimidir,aralığı ise yatsı iler sabah ezanı arasıdır
geç yatıldığı takdirde yapılması imkansız hadise..
vampir bünyelerin
sahura yatmamak şeklinde bir çözüm üretebileceği ağrı veren aktivite.
adam gibi uyanılmazsa resmen bir işkencedir. ne yediğinden birşey anlarsın ne de sonrasındaki uykudan...
(okang, 11.11.2004 03:24)
kalksan bi dert kalkmasan ayrı bi dert. en iyisi yiyip yatmak.
sahurdan sonra ancak iki saat uyuyacak olmak ve sahurda yenilenlerin aşırı kaçması nedeniyle bu iki saatinde kabuslarla donanıp hayır etmemesi,tam huzura ermişken saatin çalması gibi insana acı veren olaylar zincirinden sonra sahura kalkmamayı tercih edip yatmadan bişeyler atıştırmaya karar vermek şeklinde sonlanan,yani sabah erken kalkmak zorundaysan bir nevi işkenceye dönen hadise.
yazları, yaşanan uyku bozuklukları, biyolojik saat kaymaları vb den dolayı, iftara kalkmaya dönüşebilen eylem.
feci kilo aldırır. yiyip yatmak, çok yakın bir süre içersinde bel bölgenizdeki yumoşluğu arttıracaktır. o yüzden yeni çözümler getirilmelidir, gece 9-10 da yatıp, saat 3-4 te kalkarak, yiyip, bir daha yatmamak gibi. sabahın köründe kahvaltı yani. evet güzel fikir.
(tatalu, 01.09.2008 04:01 ~ 04:15)
o anki tek ihtiyacın uyku olsa da sonradan pişman olmamak için ağzına bir şeyler tıkmak için kalkmak. şu sıralar yapılan insanın başını ağrıtan eylemdir ayrıca.
(bkz:
sahur sohbetleri)
uyurgezer olduğumdan şüphelenmeme yol açan ramazan ritueli. kalkmışım, ama hatırlamıyorum.
pratikte uyku düzeninin bozulması bir yana, psikolojik sıkıntılara da gebe olabilecek hadisedir. genelde sahur saatine kadar hiç uyumamak daha kolaysa da kişinin yarın sabah erkenden kalkma ihtimali gözönüne alınarak çoğu zaman mecburiyetten uykudan uyanmak gerekir. amma velakin uykudan uyanmak bazen sıkıntı vericidir, tam rüyanın ortasındayken birden bir çalar saat yada ramazan davulu sesiyle sıçrayan bünye, bir an rüya ile gerçeği birbirine karıştırabilir, hatta rüyasında sahura kalktığını görenler için bir an "nooluyo yaa ben kalkmadım mı sahura, ne zaman tekrar yatmışım, saat kaç ola ki, anaaa bir dakika şimdi nasıl yani.." gibi tepkilerle kendine bir süre gelemeyebilir, eğer ki sıkıntılı rüyalar görülmüşse korkudan bir süre toparlanamayabilir. gerçi kabusvari rüyalar genelde yiyip yatıldıktan sonra görülür ve sabah uyanıldığında yataktan kalkamama, her tıkırtıya ürperme, yerinden kıpırdayamama, yorganın altına saklanma gibi geçici marazlara neden olabilir.
asla sahura kalkmayı kötülemiyorum, ancak kişide eğer bir takım uyku bozuklukları varsa(uykuya geç dalma, ağır bir uykuya sahip olma, kolay uyanamama, sık kabus görme gibi) birşeyler yedikten bir yarım saat kadar sonra yatılması daha makbuldür, sahura kalkmak zorlayıcı olur.
uyku o an çok tatlı gelir...
anne- divdiv kalk kızım sahur vakti oldu hadi...
divdiv-tamam anne
anne- divdivvvv sana diyorrrum hadi kalkkk dayanamazsın yemezsen!
divdiv-tamam anne
anne- divdivvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
divdiv-?^%&/(%+^
anne- kız kime diyorum bak 10 dakka kaldı işte heh aç bilaç kalda gör gününü!
divdiv-oha!
(yataktan fırlanır,saate bakılır)
anne neden yalan söylüyorsun yaa daha 45 dakika varmış ühheevvğğğ!!!!