belki ilginizi çeker
  1. · full artı full çakal
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · yeşim salkım
  3. · ugg
  4. · babaların garip huyları
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · çıkma teklifine alınan acı cevaplar
  9. · gabe newell

sahte ortam elemanı  

1. özellikle yaz mevsiminin gelmesi ile etrafta zirilyonlarcasını bulabileceğiniz adeta yalan sıçan elemanlardır.

-‘ler: normal insan
    *’lar: sahte ortam elemanı

her zaman bu arkadaşlar güya ortamlardan ortam beğenirler. daha doğrusu beğenmezler. misal:

- abi gel adı melahat e gidelim. eğleniriz biraz.
    -* ya olm orası çok sikindirik.
    - ?!?

her yerde bir evleri muhakkak vardır:

- ee abi geçen hafta yoktun neredeydin?
    * kenk geçen hafta didimdeydim.
    - oo iimiş nerede kaldın?
    * yaaa bizim için problem mi kalacak yer dostum. benim hatunun villa var.
    - heh heh hadi bakalım
    (çaktırmadan her türlü hatunun kendisini evine davet ettiğini bilinç altı yolu ile empoze etmeye çalışıyor. çakal seni)

her türlü eğlence mekanına her şekilde giriş hakkını saklı tutarlar:

- ee orkuncum dün akşam işim çıktı dedin neredeydin ?
    * yaa bizim gökhanla raine gittik hacı.
    - ama orkuncum oraya damsız almıyorlar.
    * haha sorun mu bilader benim için. almasınlar da göreyim.
    - anlıyorum.

zaten karı-kız ortamlarından bıkmışlardır:

- cengiz olm şuradaki sarışın’ı gördün mü?
    * yaaaaa bilader bıkmışız zaten karı-kız muhabbetinden sakin ol relax.
    (denizdeki bıyıklı dişlek kıza iş atması da gözlerimizden kaçmıyor)

herkesi her ortamdan tanıyorlardır:

* yaaa olm bu ne yaaaa! bütün karşıyakanın orospuları buraya akmış
    - tanıyor musun abi ?
    * tanımak ne kelime dostum. görmesinler beni. uğraşamam şimdi!
    (lan dingil sen değil misin yarım saattir onları kesen)

bulundukları mekandan asla hoşnut değillerdir:

* yaaaa birader burası da amma kolpa ya. buradan bi sikim çıkmaz.
    - geçen hafta çeşmedeydim demiştin orası nasıl?
    * biraderim orası da farklı diil yaaaaa. 4 gün kaldım. gerçi 3 gün yattaydık ama indiğimiz gün pek bi bok göremedik. altımızda da lincoln vardı olm bastık bodrum’ a oradan (at yalanını sikeyim inananı)

içki ücretleri konusunda ombudsmandırlar:

- ulan burası da amma kazık bi bacardi-cola ya 15 ytl yazmışlar.
    * yaaa hacı gene ucuz . ben rain de şişesini 400 e açtırıyorum
    (o yüzden hesabı bana ödettin amsikgöt)

aslında uzaktan bakınca hepsi birbirinden farklı gibi gözükmeye çalışsalarda replika ray-ban gözlükleri ile birbirlerinin kopyasıdırlar. siz siz olun uzak durun. denk geldikçe paylaşmaya devam edeceğim arkadaşlar böyle lavukların ortak yalanlarını. eğer birisi yanınızda bu şekilde hava atıyorsa bozmayın moralinizi muhtemelen kolpalıyordur.
    (ben de öyle biliyordum, 02.07.2007 11:35)
  2. cümle içinde ingilizce kelime kullanmaya bayılırlar:

- oo hayırlı olsun. geçen sene yoktu bu dövme. renkler güzel ama.
    * tabii adamım. boyalarını yurtdışından getirttim. çok pırofeyşınıl yaptı adam da. bir numara zaten.
    - eyw.
    (ben de öyle biliyordum, 02.07.2007 20:34)
  3. şimdi bu tip arkadaşlar ikiye ayrılır, genelde bizim çakal olarak tanımladığımız sinsi ama salak olanlar ve sinsi ve zekiolanlar.

çakal olanları geçebiliriz, kolpaları zaten birkaç gün içerisinde su yüzüne çıkar. ben asıl olarak ikinci kısmı incelemek istiyorum.

bu tip insanlar unutmazlar. bu adamlara neyi sorsan hatırlarlar. şimdi bunu neden irdeliyorum? bu insanlar kendilerine anlatılan şeyleri, arkadaşlarından, cafelarde barlarda yan sağ sol arka masalardan duyduklarını,forumlardan sözlüklerden okuduklarını dönüp dolaşıp bambaşka ortamlarda kendileri yaşamış gibi anlatırlar. ancak bunu diğer sinsi ama salak olanların yaptıklarının aksine öyle güzel, öyle kurgulayarak yaparlar ki, sen o insana bu olay anlatıldığı zaman o ortamda olsan bile, kafan karışır, lan bu eleman mı anlatmıştı bana, başkası anlatmamış mıydı lan alla alla diye monologlara mahkum eder seni.
    tek bir gubidik yaşam yaşamak yerine başkalarının hatıralarına da ortak olarak sinsilik yaparlar. anlattıkları kolpa oldukları anlaşılamayacak kadar gerçekçidir, çünkü zaten yaşanmış ve gerçektir.

işte bu ikinci kısımdan korkmak lazım azizim. şu örümcek adamda kemeri sayesinde ona buna dönüşebilen adam gibi.hani resmini çekip sonra resmini çektiği insana dönüşüyordu. x-men'de de var bir benzeri ama o en azından seksi biraz. heroes'da da var. heryerdeler.
    (pharfiylebaşlayanlahana, 23.07.2007 01:42)
  4. (wondrous, 23.07.2007 01:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil