sahte gülüş *

adana çık aradan

1. sıklıkla rastlarız buna. kimi zaman zorlama olduğu o kadar bellidir bunun ki "abi canını yiyim öyle yapma" diyesi gelir insanın. peki, gerçek gülüş ile sahte gülüşü ayırt etmek kolay mıdır? ya da bu işte ne kadar iyiyiz?

bunun cevabını bulmak için şöyle bir ilginç test yapmış ingiliz dostlarımız:
    (bkz: http://www.bbc.co.uk/...)

ben yaptım, yirmi üzerinden 16 alabildim -lan zaten sırf sallasan ~10'u doğru oluyor. bir de bazı samimi bulduğum gülüşlerin sahipleri kandırdı beni, çok içime oturdu. söylemeyim kim olduğunu, spoil olmasın.
    (unruly, 16.12.2004 17:17)
  2. (bkz: tisss)
    (ben bilmem beyim bilir, 30.03.2006 23:54)
  3. (bkz: çok şaka yaptıysam aslında korktuğumdan)
    (odium generis humani, 03.07.2007 19:48)
  4. (bkz: ahahhahaha)
    (stewartgilligangriffin, 03.07.2007 19:50)
  5. kendisini farklı yerlerde bırakmış, ya da kendi içinde çok farklı yere göç edip tek kalmış, zaman zaman başka olmayı kendi için bir ihtiyaç olarak gören insan yalnız kalmasın diye ona eşlik eden gülüştür...
    (buz gibi soguk su, 03.07.2007 19:58)
  6. türk filmlerindeki kötü kadınlar gibi sahte gülüşler atmayı o kadar isterdim kii
    bi insanın sahte gülüş attığını gözlerden anlarsınız.buna eminim
    (manekineko, 03.07.2007 21:47)
  7. (başlık sahte gülümsemeden bu başlığa attı, biz sahte gülümsemeyi anlatalım.)

kullanım alanları çok yaygındır, ama gerçeğinden ayırmak pek zor değildir.

- karşındaki berbat bir espri yapmışsa,kırmamak için
    - karşındaki kendine göre komik, sana göre olmayan bir olayı anlatmışsa
    - sevgili sıfatındaki şahıs senin için anlamsız ama onun için anlamlı birşey yaptıysa,
    - çevrendekilerden bihabersizken, herhangi bir şekilde çevrence bir konu olay veya oyuna dahil edildiysen
    - karşındaki bir şaşkınlığını millete uluorta kahkahayla anlatıyorsa
    - karşındaki seni rezil ettiğinde içinden intikam yemini ederken
    - pek muhabbetin olmadığı birini yolda gördüysen
    - akılda sinsi bir plan veya hainlik varsa,

mutlaka sahte bir gülümseme atılır. fakat sadece üç ifadesi vardır, ya dudaklar gerilir dişler görülmez, ya da dişler çok az gösterilir veya dişler tamamen görülür, ses çıkmaz. beden dilinden anlamak oldukça kolaydır, eğer birileri bunu yapıyorsa bilin ki kafasında bir tereddütü vardır ya da yabancısınızdır.

edit: varmış gördüm. ama açılış yazısı olmasın bu şimdi.*
    (spaindustrial, 12.12.2007 00:53 ~ 00:55)
  8. (bkz: riyakarlık)
    (wildboy, 12.12.2007 00:56)
  9. aynı anda gözlerin içini ışıldatmayan gülüştür.
    (ruhsuzkz, 12.12.2007 01:09)