of ki ne of!dünyanın en güzel eylemlerinden bir tanesi.hele ki akşam ise, insanların sokakları boşaltıp lambaları size emanet ettiği saatler ise, müziğinizide açıp bir yandan dalga sesi eşliğinde buz gibi biranızdan bir yudum almak size yaşamanın keyfini hatırlatacaktır.
bu noktada önemli olan sarhoş olmak yada çakır keyif olmak değil,o bir yudum ile dünyanın her ne pislik olursa olsun ne kadar güzel ve ne kadar çekilir olduğunu hissedebilmektir.
sahil dediğiniz yer bir kumsalsa, hele de o kumları uzerinde oturuyor, bir elinizle biranızı yudumlarken dieriylede kumları avucunuza doldurup doldurup boşaltıyorsanız tadından yenmeyecek bir durumdur.
ya arkadaşlarla toplanıldığında ya da efkarlı olduğun zamanlar yapılan genelde sonunda istemediğin, ya da isteyip de söyleyemediğin şeyleri haykırman ve sabah ben ne yaptım diye düşünmene neden olan eylem..
ama ayrı bir güzeldir tabi.. bir de yanındaki insanlar eğlenmesini biliyorsa daha da süper..
sahilde içmenin keyfi gece harikadır. yanında biri olacak. önce içeceksin bir güzel sohbet olacak.
(kerrigan, 21.06.2005 21:45 ~ 18.08.2009 13:00)
bu konunun yaptığı ilk çağrışımlardan biri
plaj gitaristidir. bir kaç haluk levent şarkısı ile olaya başlayan, aralara yaşar kurt serpiştiren, ortama iki de ejnebi melodisi akıtayım da millet kendinden geçsin diyen bir 3 bilemedin 4 akor bünyesi yeterli dozda kafa yapacağından biranın pabucunu rahatlıkla dama atabilir.(tepkiliyim arkadaşım yıllarca ne çektik bu adamlardan) böyle bir durumda ilerleyen saatlerde o kız benimdi, sen şuna kaş ötekine göz yaptın konulu tartışmalar yaşanabilir. olay sanatçıyı tartaklamaya kadar da gidebilir. bunların dışında erkek erkeğe arabesk bir ortam yakalandığında sizden güzeli yoktur. cinsel yaşamdan dem vurulabilir, oğlum senin pipin küçükmüş tarzı muhabbetlerle nispeten saf arkadaşlar gazlanabilir, yer yer ağır mevzulara dalınarak memleket dahi kurtarılabilir. kafalar sağlam olduktan sonra pantolununu sıyıran, ortam müsaitse kendini karanlık sulara bırakabilir. işte tam bu noktada aman diyim.
bu aktivite için muhteşem bir playlist hazırladım:
1.
akdeniz akşamları (
haluk levent)
2.
korku (
yaşar kurt)
3.
hotel california (
eagles)
4. ısmarlama aşklara tahammülüm yok..(adını hatırlamadım) (
kıraç)
5.
porto fino (
various artists)
bu parçaları bol birayla plaj gitaristine repeat ettirin. kimse bunu farketmeyecektir. birayı döküp
kıç ısısı ile ısıtılmış kumsalı bok etmemeye dikkat edin. afiyet olsun.
romantik ortamın kıvamını iyi tutturabilmek lazımdır bu gibi durumlarda. vakit gece yarısı olmadan, dolunay zamanı ve ay çok fazla yükselmemişken yapılırsa bu sahilde bira içme işi tadından yenmez. müzikli, sohbetli, bol dalgalı, bol köpüklü, esintili olursa da ne ala olurdu.
(amorph, 22.06.2005 21:21 ~ 12.08.2006 00:22)
içki fazla kaçırıldığında etrafı fazla kirletmeden kusma olanağı veren eylem.
moda sahilinde yaz akşamları fazlaca yapılan bunun nedeni ise biranın hafif ve ucuz olması olan yanınada midye yenilerek yapılan eylem.
yanılmıyorsam yakın bir zamanda
üsküdar belediyesitarafından sahil şeridi ve parklarda alkol tüketimi yasaklanmış ve bu kurala uymayanlara 132 ytl para cezası veriliyordu. hatta bu kararından dolayı protesto bile edilmişti.
ama bi kerede 4 5 bira alıp sepete atmamak lazım.ısınma durumlarına karşı yakınlarda büfe olan bir yere havluyu sermek ve bittikçe almak lazım.yandaki arkadaşlarla bira eşliğinde batak atmak da zevklidir.
gece göğünde parlayan ayın suya vuran aksi ile oluşan gümüşten yolda yürüme isteği uyandıran, aynı zamanda eğer yanınızda muhabbetine doyulmaz bir insan varsa, unutumaz bir gece yaşatması muhtemel eylem.
(thor, 14.03.2007 03:36 ~ 03:37)
herkesin hayatında mutlaka yapması gereken şeylerden biri. özellikle yakılan bir ateş çevresinde ve dost ya da sevgiliyle.
denizden gelen esinti fazla ise bir bira ile güzelleşebilirsiniz.
tecrübe ile sabittir
ağıza kum taneleri girip gacur gucur yapmasa gerçekten güzel olacak hadise , yoksa iyi bir muhabbetin habercisidir .
yanında kafa dengi bir kaç arkadaş, yakamoz ve yıldızlarla birlikte şu dünyada yapılabilecek en güzel şeylerden biri. sahilde kalabalık insan grupları ve ordan burdan gelen gitar seslerinden çok, fazla kişinin ve gürültülü müziğin olmadığı sahil, fıçı bira ve güzel muhabbet bambaşkadır. bira 1 er tane alınır, bittikten sonra sırayla en yakın markete gidilip 2.ler alınır. açılan her soğuk bira ve içilen yudumla birlikte insan dertli de olsa bambaşka bi huzur yaşar. hatta yanına telefondan kısık sesle müzik açılıp, daha yüksek sesle eşlik edilebilir. muhabbet sabahın ilk ışıklarına kadar devam etmiş, üstüne bi de denize girip ayılarak eve gidip uyunulmuşsa kesinlikle mükemmel bi gece geçmiştir.
kışın yaz aylarına dair özlediklerimin en başında gelir. şu yaşıma kadar ettiğim en güzel muhabbet, sahilde yakamoz eşliğinde bi kaç arkadaşımla bira içerkenkidir.. ve ilginçtir konusu olduğunda hepsi de en ufak ayrıntısına kadar hatırlanıp özlenecek cinstendir.
illa bira şart değildir, vişne-votka da çok güzel gidebilir bu durumda. önceden alıştırma olarak biraz bira da içilebilir tabi. telefondan/mp3 çalardan en baba müzikler açılır, kendinden geçilir. dalga sesi dinlenir. hafif çakır keyif olsanız da deniz-göl havası kendinize getirir. içimin sonlarına doğru uzanılır, gözler gökyüzüne dikilir, yıldızlar izlenir, düşünülür. mutlaka yanında olması istenen biri vardır...
eğer yakın arkadaşlarınızlaysanız ilk içme dakikalarında havadan sudan gelişen muhabbet ilerleyen saatlerde çok efkarlı diilseniz geyiğin dibine vurmanıza neden olabilir.örnek1;
-aa!yıldız denize düşmüş!
oysaki o sadece uzaklardaki bir gemi ışığıdır.
çok çok içtiğinizde örnek2;
-cisimler 2ye ayrılır gök cisimleri ve cisim olmayanlar...
sapıtma boyutuna geldiğinizde kıyafetlerle denize atlanır.
eğer efkarlı iseniz mutlaka ağlamakla gülmek birbirine karışır.ama her türlü o mutluluk süper bi duygudur.yaşanılasıdır.
genellikle kafayı bulup şişeleri denize veya oradaki kayaların arasına atmakla sonuçlanır. böyle yapmayanları tenzih eder yapanların da o şişeleri götlerine sokmalarını rica ederim. kolay gire.
yapılırken roman çocuklarla (roman dedim, aslında pis bir ıkrçıyımdır) cebelleşilmesi gereken aktivite (bkz:
tekirdağ). bitmiş şişeniz varsa veriniz veletlere. bu yüzden kutu bira tercih ediniz.
(bkz:
beware the şopars)
şezlonga uzanıp yapılması biraz sakıncalı olan hareket. içkinin de etkisiyle şezlongta iyice mayışan bünye kafasını artık gökyüzüne çevirip yıldızları izlemeye başlar, yıldızlar hakkında yorum yapmaktan da geri kalmaz. "lan oğlum yıldızlar ne güzel lan, şuna bak lan göz kırpıyor bana, aha gördüm lan büyük halıyı
* , olm şurdaki yıldız artık benim yıldızım kimse sahiplenmesin.". bilin ki artık uçmuştur bu sahış. denizin o soğuk sularına fırlatsanız allahım sana geliyorum diyecek kadar uçmuştur.
(jit, 05.07.2008 01:01 ~ 01:01)
antalya'da 4 mevsim 7/24 yapılabilitesi olan şey. ney?