belki ilginizi çeker
  1. · sadriye küçükbayrak oskay
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · recep tayyip erdoğan
  2. · domuz gribi
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · thierry henry
  5. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  6. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  7. · okan bayülgen
  8. · sony
  9. · meğer

sadriye oskay*  

1. -->(bkz: serhan oksay)
    (comatose, 27.01.2005 12:46)
  2. araştırıcı niteliğini kendisiyle aynı alanda olmadığım için sorgulamaya haddim olmaz ama öğretici yönüyle bir üniversite mensubunun sahip olması beklenen vizyonun yanından geçmediğine inandığım bir kimse.

karşısındaki insanların birçoğunun artık dana kadar olmuş ve mezun olup meslek sahibi olmalarına aylar kalan kimseler olduklarını unutup bir ilkokul öğretmeni edasıyla, bir tek elinde cetveli eksik haliyle "sağa bakmak yok, sola bakmak yok" tadında bir tavırla yaklaşmak, amaçladığı gibi insanların anlattığı şeye ilgisini canlı tutmaktan çok uzak, tam aksi büyük bir ters tepki gören bir davranıştır.

hakkında yapılan eleştirilerin hepsi öğrencisi ve aynı zamanda ekürisi ayşegül meriçboyu hakkında da yapılabilir.
    (wondrous, 02.08.2006 17:49)
  3. o da bir ielli
    (sicilium, 11.12.2006 01:56)
  4. her itü kimya mühendisliği bölümü öğrencisinin dersini dinlemesi farz olan, ince esprileriyle derslerde dağlılmalara sebep bir hoca. hemen hemen sınıftaki herkese sataşması, takılması ilk başlarda yadırgansa da bir süre sonra anlatılmaz bir keyif veriyor o sıkıcı derslerde. termo 1'i kendisinden almış ve dersten kalmış olmama rağmen yaz okulunda gemi inşaat'ın soğuk mizaçlı, hitler kılıklı hocasını dinlerken bile sadriye hocanın tasvir şekillerini anımsayarak konuyu idrak edebilmiştim. yanlış hatırlamıyorsam öğrencisi olan ayşegül hoca'yla hocalık ve üslup olarak uzaktan yakından alakalı değildir. ayşegül hoca'nın öğretme yeteneği çok zayıf kalır sadriye hocanın yanında.
    (culdesac, 11.12.2006 02:32 ~ 02:33)
  5. sadriye hoca ve derste montla oturan kız arasında şöyle bir dialog yaşanmıştır.

sh: evladım mis gibi hava çıkartsana montunu. bak ben incecik trikoyla duruyorum.

mok: yok hocam ben üşüyorum.

sh: yavrum senin yaşın benimkinin logaritması kadar. nasıl gençsin sen.
    (never walk alone, 14.03.2007 21:31 ~ 21:49)
  6. itü kimya mühendisliğindeki eski toprak hocalardan. termodinamikverir kendisi.ilk dersten bütün dönem nasıl davranacağını belli eder. öğretme konusunda kendisine aşırı güvenir ve bu konuda haklıdır, biraz konsantrasyonla rahat bir şekilde ders geçilebilir. derste çıt çıkmasına izin vermez, arkalardan bir ses duydu mu laf sokabilir, karşılıklı atışmada da baya iyidir. şaka yapacağı zaman dersin konusuyla ilgili birşeyler seçer, mesela ilk aklıma gelenler: içeri girdiğinde sınıf biraz gürültülüyse "bu sınıfın entropisi artmış galiba", az kişi mevcutsa "bugün sınıf ihmal edilebilir derecede kalabalık" der. kendisinin hazırladığı bir kitapçıktan dersi işler ve neredeyse satır satır takip eder. ama dersi alanlar genelde kendisine bir şekilde alışır. kendisi akılda yer etmiş hocalardan olur.
    (devil, 26.01.2009 22:44)
  7. bu sene verdiği ter 201 dersinde ödevleri erken getiren ve erken teslim ödevinden 100 alan öğrenciye dönem sonu notuna (temiz) +5 puan ekleyeceğini söylemiştir diğer ders verdiği hocalarla birlikte. ancak bir öğrencinin +5 puan olayını abartarak +20 ye ulaşması sonucunda diğer öğrenciler de +5 alsın diyerek kolay soruları ödev olarak verip soruları açıklayıp neredeyse kalemi kağıdı alıp soruları kendisi çözen hoca. ve bu dönem sonunda yaptığı konuşma da hislenerek bizleride hislendiren itu kimya mühensiliği profesörlerinden.
    (juli, 14.05.2009 22:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil