onun bunun çocuğunun uzun metni
"bizi mi zikiyon lan sen!" diyerek dövülmesi gereken şahıs
hesap nasılsa bölünücek diye otu boku sipariş edip millete kaktırmak isteyen cinsleri de vardır bunların. sonunda
nash equilibrium çalıştığından herkese iyisinden birer tane girer
*
ekstraları olmadığı zaman, her ögrencinin yapması anlasılır olay
bu şahıslar iyi saptanmalıdırlar, kendilerini gizleyen tipler de vardır. aynı olayın
* yendiği fark edilirse kişi ile bağlar hafiften inceltilmeli hatta yerine göre kopartılmalıdır
efesle kınadığım
* cibilliyetsiz. ortaya gelen çerezin, patatesin parasını ödemeyeceksen ne anlamı var hayatının. içine çektiğin nefesin hesabını da ödetmek lazım bunlara. şerefsizler sizi. hepinizi biliyorum. arkadaki top sakallı, evet sen! geçen sigara otlanmıştın. unuttum sanma.
üç kuruşun hesabını mı tutuyorsunuz lan arkadaş arasında ahah.
parasının kıymetini bilen akıllı insandır. (bkz:
takdire şayan)
aynı zamanda masadaki çereze,mısıra da gökten düşmüş muamelesi yapan şahıstır
(abece, 03.10.2006 08:57)
bunu yapan kişi akıllı kişidir (tabi ki de sadece kendi açısından baktığımız zaman).
çevredekilerin görüşü umursanmamalıdır (öğrenci gözüyle bakıyorum).
yeri geldiğinde fark ettirmeden öderse çakal olur.
fark ettirerek öderse ve etraftakilerin sinirli bakışlarıyla karşı karşıya kaldıysa öğrenci olduğunu üzerine basa basa söylemelidir. öğrenciliğin yeri geldiğinde hayat kurtaran bir şey olduğunu burdan da anlayabiliriz.
hatta bunu yapan kişi kendi birasını bile ödemeden kalkar. bak o terbiyesizlik de olabilir hesap bizim üzerimize yıkılır yazıktır bize günahtır biz de öğrenciyizdir. ama aslında terbiyesizlik değildir çünkü o kişi öğrencidir, yeri geldiğinde çakal olmalıdır. öğrenci lan işte herkes kendi hesabını ödesin. bak öğrenci diyorum dinlemiyosun ama.
(abece, 03.10.2006 11:14)
hollanda da çoktur bunlar, sadece birasını değil, evliyse eve yapılan alış veriş de ortaklaşa (yarı yarıya) ödenir. hatta çocuk varsa ona yapılan alış veriş kendi hesabına gelen çocuk parasından kesilir. kuruş vermezler birbirlerine...
evde misafir olarak kalan kişiyle beraber markete kadar gidildiğinde hesabı misafire ödetirler fln..
arkadaşlarını ağızlarıyla içmeye teşvik eden şahıstır. ondan çok çalıştığı halde çalışmayan arkadaşının cebine bakan götler hor görülmelidir... ben öğrenciyim lan sen ise çalışıyorsun. ben hesap gelince elbet elimi cebime götürüyorum ve senin hesabını da ödeyeceğim herşeye rağmen. başımla birlikte. gocunmam yani aksine mutlu olurum. ama ulan utan, sıkıl da elini hiç olmazsa yalandan da olsa cebine at! valla bozuk falan yok yüzlük var de, dolar var de, japon yeni var de ne dersen de. ama çalışmayan adamın da cebine bakma cibiliyetsiz.
ocağıma incir ağacı diktiniz lan!
(bkz:
öğrencidir öğrenci)
tuvalette para mı sıçıyo millet.
bizim amcaoğludur, bu huyu yüzünden tarafımca pezevenk olarak yargılanmaktadır hala. gel ben ısmarlayacam deyince hödükler gibi içmesini bilen, bir kez bile "la paran var mıydı, zor durumda kalma" dememiş, hödüklüğü, görgüsüzlüğü, prensip diye tanımlayan zavallı mahlukatlardır, parayla satın alınacak cinstendir bunlar. lakin satın alacağınız zaman, bu durumu çaktırmamanız, kendisini şişirmeniz gerekmektedir, hödük oldukları kadar duygusallardır. potansiyel jigolodur hepsi.
tek başına içiyordur.
alman olabilecek kişidir. usulüne göre ödeme yapmıştır.
arkadaş grubu arasındaki lakabı "aç köpek"tir.