- aa x piercing yaptırmış
twl - a evet cidden çok yakışmış
- demek ki onun da psikolojik sorunları var...
twl - hö?
- piercing yaptıranların psikolojik sorunları vardır.
twl - iyi günner, rahatsız etmiyim ben.
bir konu hakkındaki düşüncelerini birer birer çürütmeniz durumunda bile, savunduğu düşünceden vazgeçmeyen, ille de benim dediğim doğrudur diyen insan türü.
her yeni şeye ayak uyduramamak sabit fikirli olmak sayılmamalıdır. ayrıca herhangi bir değişimi savunacak kadar bile birikime sahip değilsen,karşındaki insanı sırf karşı çıkıyor veya uygulamıyor diye, sabit fikirli ilan edilmemelidir. ama mantıklı önermelere bile karşı çıkan ve kabul etmek istemeyenler bu sınıfa kolaylıkla dahil edilebilirler.
kendi doğrularından başkasını tanımayan insan modeli
birkaç anlamı vardır aslında;
1- (uzun söze gerek olmadan) haklı/haksız, mantıklı/mantıksız tüm fikirlerini ısrarla savunan kişi;
2- fikirlerinin haklılığını, mantıklı oluşunu görüp sonuna kadar arkasında duran insan;
3- kimsenin fikrini önemsemeyen ve fikrini söylemesine bile saygı duymayan bağnaz insan;
4- son derece sağlam karakterli insan;
5- bazen (şartlar uygun olduğunda ancak fark edilebilir) ukala olan insan.
şeklinde sıralanabilir ve arttırılabilir.
kendi çıkarına uygun görüşleri benimseyen, diğer görüşleri siklemeyen, bir de üstüne "sabit fikirliyim ben, karakterim böyle, yüce bir insanım" diye artistlik yapan insan türü.
(lethe, 15.12.2004 20:22)
kesinlikle uzak durulması gereken insan tipi..özellikle de ikili ilişkilerden kaçınmak gerekir böyleleriyle..
bir bakıma;
(bkz:
yobaz)
belki de;
(bkz:
obez)
daha eski bir tabirle fikr-i sabite (saplantılara) tutulmuş insan modeli demek yerinde olur sanırım. belki önyargılara bağlanmak da başka bir açılım doğurabilir.
bir konu üzerinde tartışılcak en son kişidir.
(bliss, 23.04.2005 16:42)
muhafazakar insandır. hatta
muhafazakarın anlamı da tam olarak budur.
tartışma söz konusu olunca kesinlikle uzak durulması gereken ve ortak bir yol bulunmayacak insan tipi.
çevremizde örnekleri sayısızdır..
yalnızca kendi fikrini benimseyip, değiştirmeyen kimse. kendi görüşü haricindeki hiçbir görüşe hoş görüyle yaklaşmadığı gibi farklı açılardan ne bakar ne de bakılmasına müsade eder. ne derseniz deyin -mantıklı ya da mantıksız- hiç bir söz onu fikrinden caydırmayacaktır. bu tarz insanlarlar değişmez, değiştirilemez.
(bkz:
salt okunur)
bağnazlık geni taşıyan bünyelerdir.
(corvo, 08.06.2007 13:12)
sana durmadan anlaşılamadığın duygusunu yaşatan insan türü..çok yakınında bir insansa bittin....
(derya, 08.07.2007 19:55)
kötü adam kahkahası atmanın yakıştığı insandır.
cannibal corpse da dinliyorsa tadından yenmez. bencildir, sömürücüdür, kızdırıcıdır, asabidir, hayvandır, öküzdür.
(r1g0r, 24.08.2007 16:45 ~ 16:45)
uzak durulması, tartışmadan kaçınılması, her dediğine "he he" diyip geçiştirilmesi gereken insandır..
saplantılarına saplı mahlukattır.saplantıları kulaktan duyma bilgilerle saplantı haline gelir genelde,araştırmaya hadi onu bırakalım düşünmeye bile vakit ayırmaz,genelde bilgi sahibi olmdan fikir sahibi olan zavallıcık mini minicik insan tipidir.
(bkz:
yontulmamak)
neye göre kime göre sabit diye insanı düşünmeye iten cümle kalıbı.
en azından insandır sanki.
kaçın,gördüğünüz yerde kaçın.ben ettim,siz etmeyin değerli okurlar.
kendilerini tanımlamak gerekirse: sahip olduğu düşüncelere mümkün olduğunca değil ölene kadar bağlı olan,vizyon sahibi olmaktan uzak,yeniliğe kapalı olurlar.
şimdi ise kendilerini genelleyelim.hayır tüm genellemeler yanlıştır ama sabit fikirlilerin istisna olmalı
sözlüğün rica ettiği gibi güzel yazmak için girimi süper bir sabit fikirli arkadaşımı örnek göstererek devam etmek istiyorum.örnek davranışları için:
-almanya'da 2000 yılında birisini deniz anası çarptı diye boyunun 3 cm daha yüksek yere gidemedi:çünkü suda deniz anaları olabilirdi.-ki körfezde ki ilk deniz anasını altınolukta 2006 itibari ile gördüm.onlarda bu sene kayıplardalar.-
-pizza yemedi: bu sanırım dünya rekoru.ben türk'üm italyanlardan nefret ederim dedi,değil pizza,pastanelerin çıkardığı ufak pizzamsı şeyleri bile yemiyor.
-sadakat: verdikleri söze de sadık oluyorlar.örneğimizdeki kişi.tamam gelirim dediği için ardından hayatta ellerine bir geçecek fırsatı görmezler.
ve de güvenli hayat arar bunlar okurlar.
ön yargısını yenemeyen insan modeli