|
|
- bir insanın düşünceli olduğu zamanlarda istemsiz yaptığı eylem. dalıp gitmek
(viola, 17.11.2004 21:53)
- mutlaka biri çıkıntılık yapıp elini kolunu sallar bozar o anı. ama hangimiz çıkıntı değilizki?
- bazıları yatakhane odalarında bile bunu başarabilirler.yattığı yerden dolap kapağına bakıp
soranlara düşünüyorum diye cevap veren insanlar mevcuttur *
- 90lı yıllarda yaygın olan 3 boyutlu resimleri görebilmek için yapılması gerekendi aynı zamanda.
- eğer bu sabit nokta güneşse 5 saniye sonra gözlerin kör olması muhtemeldir.
- otobüs gemi vb tutması diye bilinen taşıtlardaki mide bulantısına karşı etkili bir yöntemdir.
- sabit noktaya odaklanmadan bakmak gözlerin buğulu görmesine sebep olur. ayrıca gözlerin uzun süre açık kalması, yani göz kapaklarının hareket etmemesi, göz üzerine toz ve benzeri maddelerin rahatsız etmeden yapışmasına bu da göz üzerinde çizikler oluşmasına sebep olur.(göz muayenesinde öğrendim)
bilgisayar kullananların çoğu göz kapaklarını diğer insanlara göre daha az kırparlarmış.(dlord, 17.11.2005 21:59 ~ 21:59)
- eğer küçük çocuklarda sık görülen bir durumsa otistik olma ihtimali varmış.bir de bunun yanında tekrarlanan hareket yapan objelere takılıp kalmak vardır.
- her kim sabit bir noktaya bakmanın kolay bir eylem olduğunu düşünüyorsa yanılır. nedeni bu eylemin belirli şartlar altında ve yüksek dikkat istemesidir. sabit bir noktaya bakmak ayrıca bazılarımız tarafından boş olarak adlandırılmaktadır.bu olabilir ama gerekliliğinden hiç şüphem olmadığını da belirtmem gerekir burada. içinde tamamen dikkat unsurları içeren bu eylemi gerçekleştirmek de bir o kadar zordur çünkü üstte ki girilerin bahsettiği gibi bu eylemi gerçekleştirirken mutlaka etrafta seni bu zevkten mahrum edecek şahısların varlığının gerçekliğidir. boş boş bakınmak bir yana vücudu yenilemek belki de zararlı toksinlerden ayrıştırmak için bedenin istem dışı dediğimiz hareketlerindendir. yani sabit bir noktaya bakmak hiç değildir belkide anlamını eylemi iyice tatbik edince çözeceğiz.
- dalgınlık ifadesidir çoğu zaman. ayrıca genelde bunu sık yapan insanlar çamaşır makinesini çalışırken izlemeyi de severler.
- bakılan sabit noktanın neresi olduğu önemli değildir.zaten kişi o noktada görmek istediğini görür ve dakikalarca hatta saatlerce hayallere dalabilir..
(absinthe, 04.05.2006 14:19 ~ 11.05.2006 03:34)
- dikkat edilirse kimi muhabbetlerde apansız yapıldığı görülür.
-neyse abi işte bu bi diklendi bana, hayır sanki bişi yapacak, çok feci şeyler söyledim abi.
-ne dedin
-böyle böyle böyle dedim
-vay anasını çok acayip şeyler demişissin.
-dedim abi...
-.......
-aslında daha da derdim ama kalbini de kırmak istemedim
-........
-sonra geldi o dedi böyle böyle
-.......
-abi ne oldu sen daldın?
-ha? yok bir şey mahmutçuğum... hayat diyorum; ne garip değil mi; kimi zaman bulutlar kadar özgür kelimelerimiz, kimi zaman bir lokomatife bağlı vagonlar kadar tek düze, halbuki bizi biz yapan kelimelerimizse eğer, biz bu olmamalıyız, alabildiğine mavi, alabildiğine berrak olmalıyız mahmut...
-selaaaaaaaaaaaaaaaaamm nabeersinizzz?
-ah; ayşe selam sana güzel dost... biz de mahmut ile tüm mümkünlerin, hayata rağmen ve hayat ile birlikte, nasıl iki kat daha yakınında olduğumuzu konuşuyorduk...
-ben bölmiyim sizi o zaman, şu masada berkleri gördüm.
-.....
-.....
-hay .mına koyyim. ne diyodun lan sen?
-abi tarık diyodum, kavgaya girdik ya en son.
-devam et abi dinliyorum...
(her bayan gelişinde uzaklara dalan gözler bir gün şaşı olur ama ne zaman bilinmez)
(bkz: kızlar için arkadaşlarını satan erkek modeli)
- fakat ne denilirse ne denilsin; bazen insana çok güzel gelen, rahatlanan durumdur, bir anlık "mutlak tatil" insanı "harikalar diyarında" gibi hissettirir. hele hele dışarısı alabildiğine soğukken yorgan içre yaşanmışsa... hem yorganın dinginliği; hem de gözlerin umarsızca bir noktaya bakıp dalması "koy dibine rahvan gitsin" rahatlığı yaşatır, haftada bir kez yapılasıdır.
- (bkz: sabit noktalar yöntemi)
- bilgisayarda oyun oynamakta olan ve iş abartıp saatlerdir bigisayar başında oturmakta olan her türk gencinin gerçekleştirmesi kaçınılmaz olan eylemdir. göz acır, yanar, sulanır bana mısın denemz yinede. ekranda bir noktaya kitlenip kalırsınz öylece
(troke, 04.05.2006 22:48)
- (bkz: gözün dalması)
- (bkz: katatoni)
|