belki ilginizi çeker
  1. · istanbul rock festivali
  2. · constantinopolis
  3. · atlantis müzik
  4. · dorock da sabhankra ile fasıl zirvesi
  5. · üç nokta tekniği
  6. · summer rocks open air festival 2007
  7. · iniş izni
  8. · duydum ki unutmuşsun
  9. · zaknafein
  10. · atlantis müzik festival
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · boylumlama
  2. · domuz gribi
  3. · aklidengegorecelibikavramdir
  4. · aşk ı memnu
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · erkekte ses tonu
  8. · burun karıştırmadan elde edilen maddenin imhası
  9. · cult

sabhankra  

1. metaltr düzenlediği bir konserde sahneye çıkan ve performasın bazılarınca harika bazılarınca kötü bulunan grup.gerçi şu ana kadar bende bir kaç parçasını dinledim.fazla dinlememiş olmama rağmen gayet iyi müzik yapıyorlar.
    (jamesdean, 08.02.2006 20:37)
  2. ota boka "faşist" sıfatını yakıştırmaya pek bir meraklı yurdum,düşünen,entel(!) insanımın saldırdığı,istanbullu death metal grubu.gayet de hoş sözlere sahip şarkılar yapıyorlar.özellikle son of altar,at the gates of vienna tavsiye edilir.

edit:noldu canım kardeşim iki saattir eksi bekliyorum,biraz geç geldi bugün.hadi hayırlısı...
    (julien sorel, 23.06.2006 02:03 ~ 02:26)
  3. alt grup olarak katıldıkları bir konserde çıkardıkları sorun yüzünden sahnede unplugged takılmak zorunda kalan gençler. unplugged derken; sahneden inmeleri söylenmesine rağmen, inmeyi reddettikleri için ses teknisyenlerinin zorla fişlerini çıkarıp sessiz olarak sahnede kalmaları tarif edilmeye çalışılmıştır.
    - şş vakit geçiyor, programa uymamız lazım. inin lan aşşa
    + abi burda kalmak istiyoruz biz
    - aa çocuğum kesin artık, yeter. gidin başka yerde oynayın.
    + sahne benim, bana ne önce ben geldim.
    - aha da çıkarıyorum fişinizi, efendi efendi inmezseniz böyle şarlo gibi sessiz sinema takılırsınız orda. şimdi söyleyin bakalım söyleyebilirseniz.
    (bkz: 14 eylül 2006 orphaned land istanbul konseri)
    (azureel, 18.09.2006 19:38)
  4. bu saygıdeğer grup son şarkılarını icra ederken organizasyon büyük bir terbiyesizlik yaparak çat diye grubun müziğini kesmiştir.. grup sahnede kalıcaz diye ısrar etmemiştir aksine büyük bir olgunluk göstererek kendilerini alkışlayan ve yerli gruba sahip çık diye bas bas bağıran seyirciyi selamlayarak sahneden ayrılmıştır. olay saçma salak organizasyon şirketinin bi işi beceremeyip grupların zamanlarını ayarlayamamasından kaynaklanmıştır. organizasyon şirketi zamanlamayı iyi yapamamasının üstüne hatasını bu grubun sesini keserek düzeltmeye çalışmıştır ama daha çok eline yüzüne bulaştırmıştır.
    (gudu bet, 18.09.2006 21:11 ~ 21:12)
  5. 4 mart pazar günü dorock'ta bir organizasyonda black omen ve kma'yla birlikte sahne alacak olan grup. albümleri powercraft'ın çıkışından sonra ilk konserleri olacak yamulmuyorsam.
    (silentpain, 18.02.2007 13:42)
  6. gelecek vadeden genç bir türk metal grubu. aslında şu ana kadar pek az dinleyebildim, fakat bunlar grup hakkında az çok fikir verdi bana. öncellikle doğdukları, büyüdükleri topraktan, özlerinden kopmayan bir anlayışla müzik yapan bir grup sabhankra. bunu dinlediğiniz an, hatta şarkı isimlerini gördüğünüz an anlayabilirsiniz. * * bu güzel bir şey tabii. bu yörenin, orta doğunun, doğu müziğinin zenginliğini başka nerede bulabilirsiniz ki! dinlediğim kadarıyla da progresif oryantal metal tarzında müzik yapan orphaned land'ten oldukça etkilendiklerini gözlemledim. orphaned land'i seven bir bünye olarak zaten benden baştan "+" aldıklarını söyleyebilirim. bu hiç dinlemeyenler için bir fikir verebilir. hatta alt grupları olarak bir konsere de çıktılar. bu konserde kendilerine yapılan terbiyesizliğe hiç değinmiyorum burada.

aslında yapıkları müzik çok fazla müzik beğenimle uyuşmuyor, fakat şu ana kadar dinlediğim ciddiye alınabilecek ender türk metal gruplarından diyebilirim. her türk rock-metal grubu gibi desteklenmesi ve albümleri alınması gereken gruptur. yoksa "dünyada bizi temsil edecek metal grubu yook be abi bi pentagram var" muhabbetlerine devam etmeye mahkumuz. maalesef.
    (therion, 21.02.2007 02:07 ~ 02:09)
  7. 2001-2004 yılları arasında müzik hayatına constantinopolis adı altında bir solo proje ile başlayan savaş sungur; "the sudden death" ve "for the empire" adı altında iki cd yayınladıktan sonra müziğini sahnelere taşımak amacıyla yanına arkadaşlarınıda alarak sabhankra'yı oluşturdu. 2004-2006 yılları arasında geçen süreyi sahnelerde ve eleman değişimleriyle geçiren sabhankra, vokal-gitar da savaş, bass'ta sinan erez, davulda yağız ipek ve gitarda süha kozbey ile ilk albümünü kaydetti. epik ve folk öğeler içeren metal müzik yapan grup, 2006 sonbaharında ilk yasal albümü powercraft'ı yayınladı.yine 2006 sonbaharında sinan'ın yerine çağrı gürleyük'ün gruba katılması ile; orphaned land, necrophagist, samael gibi yabancı piyasanın büyük isimleriyle aynı sahneyi paylaştılar. 2007 sonbaharında ikinci albümünü yayınlayacak olan grup konserlerine devam etmekte...

www.sabhankra.net
    www.myspace.com/sabhankra
    (radiance, 14.08.2007 17:57)
  8. kurucusu moribund obliviondan savaş sungur olan ,eski constantinopolis. düzenlediğimiz organizasyon dahilinde yer almalarıyla tanıştığım,son derece kibar ve hoşsohbet üyelere sahip, başarılı bir folk/melodic death grubu.bassçısı gürkan aynı zamanda toprağımdır,ordan gelen sempatiyle,çabalarıyla,başarılarıyla beğenime layıktır.her grubun olduğu gibi sevenlerinin yanında sevmeyenleri de mevcuttur.

gitar,vokal-savaş sungur
    gitar-süha kozbey
    bass-gürkan yücel
    davul-yağız ipek
    klavye-elif yanık
    (moonchild, 17.07.2008 11:31)
  9. daha çıkmamış olan revengealbümlerinden dinleyebildiğim kadar parça dinledim myspacelerinde ve en beğendiklerimden biri olan ergenekon, bana ilk defa pentagram'dan anatolia dinlediğim zamanı hatırlattı.
    daha o zaman metal müziği sadece metallica sandığımız zamanlar.. böyle melodik şeyler, özellikle de bize ait nüanslar duyunca gözlerimizden mutluluk yaşları gelirdi. sonra almora, catafalque falan derken türksel esintiler içeren gruplar gelişti serpildi. şimdi maşalla gençler aldılar başlarını gidiyorlar.
    bunlardan biri de sabhankra. iyiler iyiler.
    (vjeshtitza, 09.05.2009 16:51)
  10. şu ana kadar dinlemediğime yandığım ülkemiz metal camiası içinde sivrilebilen bir grup. buried in dust isimli parçaları harikulade...
    (cankush, 19.05.2009 20:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil