ocağı yakıp üzerine çaydanlığı koymamak
çaydanlığı ocağa koyup altını yakmamak
içine çay koymayı unutup üzerine kaynağan suyu döküp demlenmesini beklemek
(abece, 02.07.2006 12:02)
ellerinizi diş macunuyla yıkamaya çalışmak
yatak giysilerinizle dışarı çıkmak
buzdolabından reçel yerine salça çıkarıp sofraya koymak
kapıyı açmadığın halde odadan çıkmaya çalışmak
klozetin kapağını kaldırmadan işemek.
sorulan her soruya hommurrr homuuurrr die cevap vermek
iki farklı çorabı ayaklara geçirmek durumu işte farketmek
nereye gittiğini bilmediğin ilk gelen otobüse binmek
çizim çantan yerine babanın iş çantasını almak
gardrobun açık kalmış üst kapağının köşesine, tek göz kapalı diğeri yarım açık vaziyette yürürken kafa atmak yapılabileceklerin en kötüsü olsa gerek.
bir arkadaşın sersemliğinden alıntı olarak,
yanında uyuyan sevgilisine "sen kimsiiin" diye çığlık çığlığa bağırmak.
(phos4, 02.07.2006 13:28)
kapının aniden çalması, uykunun vermiş olduğu sersemlikle sabah ereksiyonunda boxer'ı zorlayan pipican'ınızın farkında olmadan kapıyı açmanız. kapıcının boxer'a doğru bakarak bişey lazım mıydı abi diye soruya girmesi.
tostu hazırlayıp tost makinesinin
fişini takmamak
kettle a su koyup
fişini takmamak
(mazzo, 02.07.2006 13:42 ~ 13:42)
kedim.
yeni uyandığında her türlü kıvama girebilen bir yaratıktı. ben de alır uyku sersemi yapardım onu.
bu da öyle bir anımdır işte..
kırksekiz saat süren bir uykusuzluktan sonra sadece birbuçuk saat uyuyup, hemen uyanarak cep telefonunu acele ile gömlek cebine koyup minibüse binmek, kafayı cama dayayıp uyumak, akabinde arka koltuklardan gelen kıkırtılar ile uyanmak,
sms çeken kızlara bakmak, içgüdüyle kendi telefonunu cepten çıkarmak, ama telefondaki
vestel yazısına bir iki saniye anlam verememek, daha sonra etrafa bakıp bir gören olmadığına kanaat getirdikten sonra
uzaktan kumanda ile işyerindekilere ne cevap vereceğini düşünmek... çok fena, çok...
(bkz:
based on a true story)
paran yokken taksiye binip taksici para isteyince abi akbili nereye basıcam deyip torpido gözündeki anahtarlığa basmak.saka olarak yapılmış bir davranıştır ama adamın içinden ettiği küfürler gözlerinden okunmuştur.
(alesta, 02.07.2006 18:23 ~ 18:31)
kapalıyken alarmı çalan telefonun
pin'ine ısrarla
bankamatik şifresini girerek kartı bloke etmek. telefon açılmayınca da "senin vereceğin parayı s.im!!" demek.
2 saat sonra uyanıp tıpış tıpış
puk aramak..
ek not: benzer durum başka arkadaşların da başına gelmiş, demek uykuluyken insan teknolojiyi yadırgıyor.
(atropos, 02.07.2006 18:24 ~ 18:26)
kettle'a su koyup kaynamasını beklemek, kaynadıktan sonra çayı hazırlayıp demlenmesini beklemek, ekmek arası birşeyler hazırlayıp balkona masayı kurmak, daha sonra markete gidip
meyve suyu almak,
tost ve
meyve suyu eşliğinde kahvaltıyı yapmak, annenin: "oglum, çay içmedin sen?" sorusuyla bir an donakalmak, sonra "ben onu size hazırladım anne, ne yapayım bu havada çayı?" deyip güzelce kıvırmak, annenin "düşünceli oğlum benim" cümlesi ve öpücüğü eşliğinde kapıya uzanmak, mis gibi tüten çaya son kez bakıp işe gitmek...
yine (bkz:
based on a true story)
pijamaları çıkartıp sonra geri giymek. lensleri suyuyla beraber lavaboya dökmek. gözleri açık uyuyakalıp giyeceğin pantolon elinde dakikalarca boşluğa bakmak. klozette otururken uyuyakalmak. meyvesuyu içerken kasların bir anda kendini bırakması sonucu üstü başı batırmak. ekmeği dilimlerken mükemmel bir kayıtsızlıkla parmağı doğramak. "lan az önce dişimi fırçaladım mı yoksa rüya mı görüyordum" diye kendi kendine sormak. uyandırmaya gelen varsa sorularına "ııhha hıhıh ısshıaaaa" gibisinden konuşmamsılarla yanıt vermeye çalışmak. türlü abukluk ve unutkanlıklar. biraz daha ayıldıktan sonra evdekilerin "çay mı istersin meyvesuyu mu?" sorusuna evrenin nihai sorusuna cevap bulacak kadar düşündükten sonra "42" yanıtı vermek.
-uyanmaya çalışırken rüyada oda arkadaşının şarkı söylediğini görmek uyanınca oda arkadaşını yan tarafta giyinirken görünce vay adi şarkı söyledi uyandırdı demek diye düşünüp olanca sesle kes ulan diye bağırıp yatıp uyumaya devam etmek. arkadaşın dumur olması.(şarkı falan söylemiyormuş evet hepsi rüya)
-hafta sonu kahvaltı için uyandıran küçük kardeşe bugün derse girmicem aq bi rahat bırak uyuyim demek. küçük kardeşin söylediklerini anlamayıp anneye abim böyle böyle dedi diye yetiştirmesi.
-msne girmek isteyen kardeşe tabi canım demek sonra kendine gelince bilgisayar başında görüp bağıra çağıra kızmak uyku sersemi bana soru sorduğu için ayrıca kızmak.
-derse gidip sızmak ve horlamak.
-pantolonu gömlek gibi giymeye çalışmak bir bacak yerine kolu soktutan sonra öbür tarafın kola yetişmemesine anlam verememek.
(bkz:
bu da böyle bir anımdır)
eve gelen birisine kapıyı açtıktan sonra unutup evde hırsız var diye triplere girmek, dahası elinde bıçakla üstüne saldırmak. karşılıklı atılan çığlıklardan sonra ne uyku ne sersemlik kalıyor tabi.
öğle uykularının sersemlikleri daha bir fazla olan hadise. misal, annemin gündüz uykusundan uyandıktan sonra şaşkın ve korkulu bir ifade ile ''annen nerde?'' diye sorması.
kapıyı "alo" diye açarak kapıcıyı dumura uğratmak.
sabah uyku sersemliğiyle çalan telefonu açıp ''ısıt beni bebeğim'' demek. öğleyin arkadaşınızın sizi araması ve sabah neden bana öyle dedin diye sorması üzerine durumu öğrenip şok olmak.
(nothing, 26.03.2007 20:24 ~ 20:25)
istemsiz yapılan, dengesiz hareketlerdir.
eğer çok az uyumuşsanız, yataktan kalktığınız halde bünye hala uyku modundaysa başınıza çok ilginç olaylar gelebilir. örneğin basit bir çay içme eylemini bile gerçekleştiremezsiniz. normal bir çay içme eylemini bardağı ağza götürdükten sonra bardağa verilen eğimle çayı ağza aktararak yaparken; o eğimi uykusuzluğun verdiği şapşallıkla bardağı ağza götürmeden hemen önce verirseniz, dökülen çayla siz de sıcak sıcak uyanmış olursunuz. üstünüzdekiler ve masadakiler batmıştır. zarar oranı bardağın büyüklüğüne, verilen eğime ve mesafeye bağlıdır.
(bkz:
kendimden biliyorum)
bizzat yaşanmıştır...
efenim uyku sersemi haliyle yüz yıkanır, lens kutusu açılır ve sağ gözünkü çıkarılıp bir güzel gözdeki yerine yerleştirilir. daha sonra soldaki alınır ve sanki doğru bi halt yeniyormuş gibi sağ göze takılır. tabi bulanık görülür, yapılan öküzlük anlaşılamaz ve hareket bir kaç defa tekrarlanır.. ta ki iki lens birden ele gelene kadar...
telefonun alarmının çalmasının akabinde, daha erken diyip 10 dakika ileri ayarlayacağına 1 saat geri ayarlamak, sonra bunu unutup bir sonraki sabah bir saat önce uyanmak
*
çok sağlam küfür edip hatırlamamak.