görseller
sabah namazında gökyüzünde beliren iki gözsabah namazında gökyüzünde beliren iki göz

belki ilginizi çeker
  1. · ufo gören masum köylü
  2. · yatsı namazında gökyüzünde beliren iki göğüs
  3. · tanrının eli
gündem
  1. · author gibi erkekler
  2. · ismail yk
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · rasim ozan kütahyalı
  7. · kurban bayramı vahşeti
  8. · her insan hayatında bir kez birinci olmuştur
  9. · aşkına karşılık alamayan aşık tepkileri

sabah namazında gökyüzünde beliren iki göz  

sayfa  / 3
  1. (bkz: http://www.vidivodo.com/...)
    videoyu izledim. olayın erzurumda olduğu söyleniyor. ben buna inanmıyorum. inanan ibibikler kesinlikle çıkacaktır.

-allah'ın hikmeti işte. (hadi canım?)
    -yüce rabbim sen nelere kâdirsin! (gözlerini ayıra ayıra söyle daha etkili olur.)

size sesleniyorum bu saçmalığa inanan donu düşükler: herşeyi neden allah'a, peygambere, dine bağlıyorsunuz lan? gökyüzünde güya gözvarmış. kimin gözü? belli değil. yahu, zaten video dikkatle incelendiğinde bunun fotomontaj olduğu alenen belli. hem, o gözü gören kamera daha etrafı neden inceleme gereği duysun? öyle birşey olsa, hele ki türkiye'de olsa gözlerini ayırabilir mi gökyüzünden? çeken gerizekalı mı ki "noluyo amına koyayım, dur bakayım başka gözler var mı?" diye düşünsün. ama sizin gibi tefal tava kafalılar herşeyi düşünür değil mi? herifler kekliyor sizi haberiniz yok. uyanın lan!

ama yokk; din yine alet edildi. inançlara saldırıldı. "anaaa allah değil mi bu lan?" diyen ibneler tövbe tövbe diyin çarpılacaksınız yoksa. şimdi tüm hıristiyanlar, museviler, ateistler, herkes allah'a inanacak öyle mi? kafanızı sikeyim başka birşey demiyorum. hem "allah" sizin gibilere neden görünsün? hangi ruhâni imgeyi gördünüz ki allah'a kadar gittiniz. o küçücük, sadece %10 unu kullanabildiğiniz beyninizin, sizi yaratanı görmesi,(hadi gördü!) algılaması mümkün müdür? lan bi siktirin gidin adamın asabını bozmayın!
    (night, 05.02.2009 20:36)
  2. (bkz: ufo gören masum köylü)" onmousedown="return bkc('3079231','+%60ufo+g%F6ren+masum+k%F6yl%FC%60')">ufo gören masum köylü)
    (astronot, 05.02.2009 20:38)
  3. - aaa osman bak lan allah!
    + hani lan
    - bak olum bak gözleri bunlar
    + aa evet lan.. valla gördüm
    - gözleriylen yiyor şerefsizim
    + harbiden..
    - ee peygamber falan mı olucaz şimdi biz niye göründü ki?
    + ne biliyim lan.. öyle güvenilir falanda değiliz ki anasını satayım
    - allahın işi işte abi..
    + yani..

edit: link'e tıkladım video'ya baktım.. video'dan çok alttaki yorumlar dikkatimi çekti. öööahhh dedim. bu kadarda olmaz.
    (arcturus b, 05.02.2009 20:46 ~ 20:51)
  4. sözlüklere, haberlere konu olduğu için, insanlar ilgi gösterdiği için her zaman ortaya çıkacak videoların, fotoğrafların konularının bir benzeridir.
    (drps, 05.02.2009 20:48)
  5. vallahi göz kırptı! ben gördüm...
    (kulorkuni, 05.02.2009 20:48)
  6. olay photoshop şu bu tartışmalarından önce değinilmesi gereken en önemli nokta şudur: gökyüzünde göz varsa da sen ona allah'ın gözü diyemezsin.allah cisimden ve suretten münezzehtir. yunanlıların mitoloji ile tanrılarını insanlaştırdıkları gibi benzer bir hataya düşümezsin.
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 05.02.2009 20:49)
  7. zaman zaman -özellikle ramazanda- balıklarda allah yazıyor gibisinden çıkan haberlerle eş bir durum..
    yemeyiniz efendim o "balıkları"
    (sleeping with ghosts, 05.02.2009 20:49)
  8. her kimse güzel gözlüymüş ha
    (stajyer, 05.02.2009 20:50)
  9. bilmezler mi ki allah a insansı sıfatlar benzetmeler yapmak ne günahtır. allah gökyüzünde bildiğimiz bizimki gibi gözlerle bize bakıyor safsatasına inanan insanlaın dinlerini allah larını ne kadar tanıdığı görülmektedir. o tabi ki herşeyi görür duyar ama sizin küçücük beyninizle kurguladığınız gibi değil mutlaka.
    (bilginsel, 05.02.2009 20:51)
  10. eğer bir de ezan bittikten sonra gökten bir tavus kuşu tüyü düştüyse,
    (bkz: hera)
    (feklavye, 05.02.2009 20:53)
  11. yav bi kere bunu söyleyen insan hayatında bir kere olsun sabah namazı kılmamış demektir.çünkü sabah ezanı okunurken hava bu kadar aydınlık olmaz..
    (mugurg, 05.02.2009 21:23)
  12. (bkz: biri bizi gözetliyor)
    (vatman, 05.02.2009 21:26 ~ 23:12)
  13. zorla sabah namazına kaldırılmış bünyenin gerçekle rüya arasında gidip gelirken uydurduğu şeydir.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 05.02.2009 21:31)
  14. bizim oralarda buna bulut diyorlardı. vay anasını lan. yarabbelaleminin gözleriymiş. keklemişler bizi.
    (zagnem, 05.02.2009 21:33)
  15. (bkz: allahını seven fw etsin!!!!)
    (alexander supertramp, 05.02.2009 21:34)
  16. (bkz: kedidir kedi)
    klişe bakınız ekolü değil lan. bildiğin kediye benziyor dikkatli bakın. herhalde "allah ulan bu" diye gezinen arkadaşlar da mısır bandralılar. zira bildiğim üzere kedi mısır'da kutsal bir hayvan. hadi onu geçtim bir de şu var, bulut bu neye benzeyeceği belli mi? şimdi göz çıkar, iki gün sonra göt çıkar. ayrıca göt şekil itibariyle belirmeye çok daha müsait ve muhtemelen her gün götyüzünde görebileceğimiz bir manzaradır.
    (manbearpig, 05.02.2009 21:42)
  17. (bkz: bulutlar arasında beliren göz/@2430546)
    (passive aggressive, 05.02.2009 21:44)
  18. türkiyede insanları aldatmanın onlarla alay etmenin ne kadar kolay olduğunuu gösterdi bu video...
    biri bir kötülük yapar "şeytana uydu" başarılıdır "allah yaptı" ... yıllarca din,vatan diyerek sömürdüler halkımı...şimdi halk kendini sömürmeye başladı sanırım.
    (dedimvekaçtım, 05.02.2009 22:06)
  19. allah'ın varlığını hatırlamaya sebep olacak başka şey yok sanki.iyi de yarak şekli de belirebilir orda.ne şaşırıyosun ki?
    (akussaral, 05.02.2009 22:29)
  20. (bkz: teknoloji gelişmiş)
    (ironie, 05.02.2009 22:29)
  21. zebani gözüdür.
    ezan okunuyor. abdest alıp camiye gitme hazırlığı yapmak yerine elinde gavur icadı kamera ile aval aval gökyüzünü çekersen göreceğin şekil budur.
    (luto, 05.02.2009 22:42 ~ 23:28)
  22. insan beyninin görülen nesneleri 'yüze benzetme' olarak tanımlayabileceğimiz karmaşık bir işlemden geçirdiğini bizlere hatırlatan bir olaydır.

herhangi birbirine yakın (aynı hizada olmasa da beynin yüzü konumlandırmasına olanak sağlayacak kadar yakın ve beynin bu davranışını olası kılacak açı ve hizada) iki göz, beynin ağız ve burun varsayabileceği çevresinden daha farklı izler taşıyan (e.g. daha karanlık-aydınlık ya da farklı renk veya özellikte) bir takım nesneler beynin yüz benzetme fonksiyonunu gerçekleştirmesine olanak sağlar.

birkaç örnek verelim:
    küçükken aya bakınca orada bir yüz görmüş ve ayı o günden itibaren aydede olarak düşünmüş birçok kişi vardır aramızda. utanmayın çıkın söyleyin bunu, beyninizin bir yanılsaması yalnızca. (örneğin iki kraterin konumu gözlere benzetebileceğimiz bir şekilde ve ay da bir surat gibi yuvarlak..)
    veya gece uyanıp dışarı baktığınızda gözünüze ilk çarptığı şekliyle hiç olmadık nesneleri korkutucu insan yüzleri sanabilirsiniz. nesnenin tamamını/aslını kavradığınızda biraz önce yüz şeklinde gördüğünüz kısmını zorlukla (bir daha aynı şekilde bakmaya uğraşarak) bir daha bulabilirsiniz.
    ya da bazı resimler vardır iki şekilde görülebilen. şuradaki gibi:
    (bkz: http://www.omogenia.com/...)
    örrnekler çoğaltılabilir; ama bu üç örnek fikir vermesi açısından yeterli olacaktır sanıyorum.

sonuç olarak bu videoda gökyüzünde gözleri görmeniz eğer bir şeyi kanıtlıyorsa o da beyninizin 'yüz benzetme' işlevini başarıyla gerçekleştirebildiği gerçeğidir. beyninizle övünebilirsiniz.
    ancak böyle bir durumda dahi doğaüstüne başvurup yanıtı orada arayanlar, siz övünmeseniz de olur.
    (vdvendetta, 06.02.2009 02:43 ~ 03:03)
  23. (bkz: göktanrı)
    (aglayankekin kankası, 06.02.2009 02:47 ~ 02:47)
  24. allah'ı anmak ya da hatırlamak için ille küçük çapta mûcizeler olmasını bekleyen insanların altına bir sürü abuk sabuk yorum yaptığı videodur.

aynı şey allah diyen aslan videosunda da yaşanmıştı. o hadi neyse de bunun düzmece olduğu o kadar belli ki.. bi kere evet, sabah ezanı okunurken etraf gâyet karanlık olur, kasım aralık aylarında o saatte otobüs beklediğim çok oldu ordan biliyorum. hadi inandın, bu "sübaneke işalla yareppim sübaneke dinimiz amin" replikleri ne allah aşkına? ilk defâ mı allah'ın yarattığı bir şeyle karşılaşıyorsun da imâna geliyorsun?

çok eski bir haber vardı, yarım bir karpuz çekirdeği, kesitinde allah yazıyor. olay olmuştu, aşka gelenler falan. sanki adam hayatı boyunca kafasında bir soru işâreti ile karpuz çekirdeklerinde aramış allah'ı, bulunca da "evet, buyrun bakın, allah gerçekten varmış arkadaşlar" demiş gibi.

bakmasını bilene gördüğü her şey allah'ın varlığına bir delildir zâten, bilmiyor musunuz? allah beyin vermiş, kullanın diye di mi..
    (adı yok sırtı var bana dönük, 06.02.2009 03:17 ~ 04:32)
  25. (bkz: algıda seçicilik)
    (rwac, 06.02.2009 05:34)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil