belki ilginizi çeker
  1. · yaran yanlış başlık okumaları
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · yılmaz özdil
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · the twilight saga new moon
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · şehzade bayezid
  9. · armador

sabah kalktığında kahvaltının hazır olması  

1. yaşam sevinci gibi bişey benim için. kalktığımda çayın demlenmiş, pastırmaların, sucukların hazırlanmış olması benim için o günün seyrinin değişmesini sağlayan bişey. yazdıklarım falan değişiyor. insanlarla konuşurken onlar üzerinde ki gözlerim bile yumuşuyor, onların ruhlarını adeta pire götü okşar gibi okşuyorum. benim için önemli birşey sabah kahvaltısı.

akşam yatağını ısıtan hatunun sabah seni kahvaltı masasında karşılaması onun bende bıraktığı izlenimi artı yönde etkiler. amaaa bahsetmek istediğim önemli şey şu ki; eğer beni birgün kahvaltı hazırlamayarak test etmeye kalkarsan seni oracıkta sikerim. sabah kahvaltısı niyetine seni masaya yatırırım ve pastırma dilimi haline gelene kadar hırpalarım. beni kahvaltıyla test etmeyeceksin. hele pazar kahvaltısında sakın!

bu sabah yaşadığım kahvaltı muhabbeti yüzünden hala sinirliyim, testesteron salgılıyorum. uyandığımda bir haftadır takıldığım hatunu televizyon karşısında mal mal magazin programı izlerken yakalıadım. yüzüne baktım öylece;

- bu sabah kahvaltı hazılayasım gelmedi.

+...

-bi sabahta sen bana hazırlaaa yaa, pazar zaptirizopu var onu izliyorum.

+gel masaya.

-ama daha hep ben hazırlıyoe....

+hemen!
    (monochrome, 18.10.2009 15:57)
  2. yalnız yaşayanların asla sahip olamadığı güzel olay.
    (kapkara, 18.10.2009 16:06)
  3. uyandığında dünyaya gözlerini yeni açmış gibi hissetmeyi sağlayan olay.
    ama bir de asi çocuğu vardır her evin. bir jest yapayım kahvaltı hazırlayayım mutlu olsun minik yavrum diye kahvaltı hazırlar zavallı anne heyecanlı heyecanlı. gel gör ki asi çocuk sözlükte giri girmekten bırak kahvaltı yapmayı tuvalete gitmeyi bile unutmuştur. talihsiz anne hazırladıklarının hepsini kendi yer en sonunda çaresizce. olay her sabah tekrarlandığından anne artık 500 ton olmuştur. asi gencimiz ise sözlükte girileriyle kendini doyurmaktadır günden güne. gel gör ki anne artık evladının bu umarsızlığına dayanamaz ve kalbi kırık yorgun yıpranmış haliyle kahvaltı hazırlamayı bırakır ve kahvaltı masasına bir mektup bırakıp mutfaktan öylece uzaklaşır. bi daha mutfağa asla geri dönmez çilekeş ana ve asi genç gün gelip de internet gittiğinde anlar mutfakta artık ona kahvaltı hazırlayan bir annesi olmadığını. neyse uzun lafın kısası siz siz olun kahvaltı hazırlanmış sofraya bakıp giri girmeyin.ister anne olun ister asi genç ister zenci ister cemaatçi kahvaltı masasına oturun, çünkü o kahvaltı masası farklı renklerin dostça birleştiği, kardeşin kardeşe düşman olmadığı barış içinde bir dünyanın başlangıcıdır. dilerim bundan sonra kahvaltılara sırtımızı dönmeyelim,en azından kahvaltı saatleri sözlüğün penceresini simge durumuna küçültelim. hazırlayanlara hı hı evet demeyelim. tınlamasak bile nezaketen bi yudum çay içelim!
    (stedimare, 18.10.2009 17:31)
  4. beş aydır evdeyim bir kere oldu onda da doğum günümdü lan zaten içine etmişlerdi kahvaltının beceriksizler.
    (karga karga gak dedi, 18.10.2009 17:48)
  5. türkiye'de yaşayan çoğu annenin yaşayamadığı/yaşayamayacağı mutluluklardan biri.
    (matthew walker, 18.10.2009 17:49)
  6. başkası benim sevdiğim kahvaltıyı hazırlayamaz ki yumurta haşlar ancak.istemez kalsın.
    (kastalia11, 18.10.2009 18:04)
  7. öğleden sonra 5 te kalktığında kahvaltının hazır olması kadar şaşırtmaz. lan 5 te uyandım. kahvaltı hazırmış. balımı sikiyim.
    (fak badi, 18.10.2009 18:06 ~ 18:07)
  8. eğer okuyorsanız; öğrenci evi veya yurt ortamındaysanız çok zor sahip olabileceğiniz bir durumdur. memleketten anneniz gelmediği sürece veya sabah erken kalkabilme ve kahvaltı hazırlama konusunda üşengeç olmayan arkadaşlara sahip değilseniz bunu unutun. öğlen kalkar, bir şey atıştırırsınız sonra nereye giderseniz gidersiniz. kahvaltının verdiği o zindelik hali, sıcak çay, fırından yeni çıkmış hamur işleri, memleketten gelmiş zeytinin o mis gibi kokusu.. bunları unutun arkadaşlar. eve gidene kadar hasret kalacaksınız.
    (kara gözlü çocuk, 18.10.2009 18:16 ~ 18:17)
  9. (dicus carica, 18.10.2009 18:18)
  10. erken vakitte kaybettim ben bu imkanı,lisede yatılı olunca bide üniversite insan pek imkan bulamıyor.asıl kıyağıda -bence- evden erken çıktığın günlerde okula,işe gideceksen kahvaltının mutfaktan yayılan kesik çay kokusunun yataktan çıkıp üstünü giymeye başlayacağın o uzun yolu tatlılaştırmasıdır.annenin elinden çıkan o kahvaştıların tadını bilememişim ne yalan söyleyeyim.şimdi ılık bir sütün yanında tereyağı reçel hazırlamak bana bu kadar lezzetli gelirken kahvaltıda,annemin bi yandan kahvaltı hazırlayıp bir yandan içeri seslenip beni kaldırmasının tadı hayal bile edilemeyecek kadar leziz geliyor.ve işin içine annenin seni öperek uyandırdığı kokusuda girince;günün çikolatalı kreması çoktan hazırlanıp 24 saatin üzerine dökülüveriyor.
    (bir yaz gecesi ruyası, 18.10.2009 18:28)
  11. (agoni, 18.10.2009 19:21)
  12. öğrenci evinde asla bulamayacağınız bir şeydir. annenizin burnunuzda tütmesi için yeterli bir sebeptir.

(bkz: kızarmış ekmek kokusu)
    (communist, 18.10.2009 19:26 ~ 19:26)
  13. yurtta olmayan hadise. kahvaltımız bi nesfit her gün.
    (bewitched, 18.10.2009 19:39)
  14. büyüyün artık, anlayın işte, gelmeyecek geriye o güzel günler.

bir pazar sabahı, gözlerin uykuya doymuş, duvardaki saatin kaçı gösterdiğini anlamaya ayırıyorsun günün ilk saniyelerini. on buçuk. içeriden güzel kokular geliyor, çayı hazırlamış annenin zor duyulur ayak sesleri, kibarca artık yataktan kalkman gerektiğini söylüyor. aklında belki kaçırdığın çizgi film var, belki öğretmeninin verdiği haftasonu ödevi, belki iki sıra önünde oturan o güzel kız. baban da kalkmış, annene bir şeyler söylüyor. hadi sen de kalk.

ne güzel bir görüntü bu, çayın rengi ne ki? kahverengi mi? kızıl mı? bilmiyorum tam ama çok güzel görünüyor, bu domates, salatalık, biber, hepsi uyum içinde. huzur. iki üç çeşit peynir, sucuk belki pastırma. yüzün gülüyor, saatlerce uyuman karnını acıktırmış besbelli. acaba biraz hızlı yersen 11 deki çizgi filmi yakalar misin?

e hadi ama çocuk, geride kaldı onlar, annen dışında kimse kahvaltı hazırlamayacak sana, hazırlıyorsa bil ki senden büyük beklentileri var. annen de bir haftalığına geldi seni ziyarete, zor geldi şunları şuraya koy demesi bile. büyüdün iste, bitti o güzel günler...
    (büyüdükçe hayalleri küçülen çocuk, 18.10.2009 19:55 ~ 20:02)
  15. kahvaltı hazırlama zevkinden mahrum olma durumudur. zira yapımında emeğinizi esirgemediğiniz bir kahvaltının tadı başkadır.
    (theladyofshalott, 18.10.2009 20:20)
  16. eğer plan dahilinde gelişmemişse henüz gözlerinizi hayata açmamışken bir şaka dahilinde kamera flaşlarıyla uyandırılacağınızın habercisidir. şaka da olsa güzel, eğer masayı önünüzden almayacaklarsa.
    (naringergedan, 18.10.2009 20:25)
  17. eğer öğrenci evinde yaşıyorsanız tavla oynayınız.. iki kişiden fazla yaşıyorsanız evde tavla turnuvası yapınız, ve yenilen (averajları da hesaba katarak) sabah kalkıp afedersiniz eşşek gibi kahvaltıyı hazırlasın.. ve sabah kalktığınızda kahvaltınız böylelikle hazır olur.. aslında bu taktiği temizlik, bakkaldan bir şey alma, bulaşık ve bilimum işlerde kullanabilirsiniz ve ev içi huzuru da sağlamış olursunuz..
    şayet öğrenci evinde değilseniz, ailenizle yaşıyorsanız zaten sabah kalktığınızda kahvaltınız hazır olmaktadır, tabi yetişebilirseniz kahvaltıya..
    (joachim murat, 18.10.2009 20:36)
  18. öğrenci evinde yaşamadığınızı gösteren durum. neticede öğrenci evinde kim adam gibi kahvaltı bulmuş ki hazırlasın.
    (kaldırımmühendisi, 18.10.2009 20:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil