gündem
  1. · ibrahim üzülmez
  2. · çok istenip de olunamayan meslekler
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · google wave
  5. · yaran diyaloglar
  6. · zongul ducks
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · döteryum
  9. · öss kaldırılsın

sabahın körüne sınav koyan zihniyet  

1. öğleden sonra sınav yapsalar, olmayan incileri dökülecek zihniyettir. 7 buçukta sınava girmenin anlamı nedir ki? sanki öğrencileri; en uykusuz, en şapşal anlarında kıskıvrak yakalamak istemektedirler. oysa bilinir ki, fakülte o gün bomboştur ve öğleden sonra da (yani öğrenciler min. 8 saat uykularını aldıktan ve karınlarını bir güzel doyurduktan sonra) sınav yapılabilir. amaç nedir sevgili sözlük? açıklama istiyorum. ağlamak istiyorum.
    (mashluk, 15.04.2006 06:46)
  2. özellikle istanbul'daki üniversiteler için, yaşadıkları şehrin nasıl bir yer olduğunu unutan kişilerdir. 8'de yapılan bir sınava yetişmesi gereken öğrencinin, hele bir de istanbul'un farklı bir yakasında oturuyorsa sabah 5:45 gibi kalkıp 6:30'da otobüse, ordan vapura, ordan bilmem neye binmesi gerekecektir ama buna rağmen 8:15'de okulda olursa sınavdan sıfır alacaktır, yazıktır onca emeğe.
    (chaghdash, 15.04.2006 14:26)
  3. eski mantalitede işleyen falakacı eğitimin bir parçasıdır. lakin;

-ögrenci itina ile disiplin edilir.
    -erken kalkmaya alışmalıdır.
    -zorluklar hayatının bir parçasıdır.
    -sabahın köründe yarım akılla sınava girip elinden geleni zorlayarak yapmalıdır.
    -ögrenci maldır, ottur, kektir; en önemlisi kobay hayvanıdır.
    -ögrenci egonun en büyük kuklasıdır.
    -oyun hamurunun en tazesidir.

zihniyetleriyle, geri kalmış ve hala geri kalmakta olan bir eğitim sisteminin gerektirdiği ve ögretmenleri de bu şekilde yetiştirdiği çok büyük bir ülke sorunudur (velhasıl). diğer türevleri için:
    (bkz: öss)
    (bkz: yök)
    (gestalt, 17.04.2006 01:38 ~ 18.04.2006 00:00)
  4. sabahın körüne ders koyanla benzer özellikler gösterir.
    (tinklend, 17.04.2006 02:48)
  5. ikinci öğretim öğrencilerinin sınavda uyumak suretiyle dersten kalmasını isteyen zihniyet.
    (slowmotion, 05.09.2007 16:19)
  6. daha beteri için ;
    (bkz: sabahın yedisine kuantum mekaniği sınavı koymak)
    bunlara karşı aksi bir ihtiyar olasım, izinsiz bahçeme girmelerini istiyesim vardır. peşlerinden 'sizi gidi veletler.' şeklinde bastonla kovalayasım vardır.
    dize yatırılıp popolarına popolarına vurulası zihniyettir.
    insanı küfür aslından gerekli bi şeymiş gibi yozlaşmış düşüncelere* iten kişilerdir. hele bir de günün gece kısmını kullanan insanlarsanız, bu zihniyetin ecdadı rahat uyur.
    (witchontheroof, 05.09.2007 16:36)
  7. yaygın bir şekilde bilinen ve de inanılan şey, insan zihninin günün ilk saatlerinde daha iyi çalıştığıdır. ancak epey öncelerden tespit edilen asıl gerçek, kişilerin zihinlerinin kendilerine özgü, belirli zamanlarda sıkı çalıştığıdır. özet olarak, bir kimsenin zihni günün ilk saatlerinde sağlam çalışırken, başka bir kimseninki geceye yakın zamanlarda sağlam çalışabiliyor. bu noktada günün herhangi saatinde yapılması gayet mantıklı. yeter ki sıcaktan ebemiz kaymasın. sabahın köründe kalkmak zorunda da değiliz ama lan...
    (marsh, 05.09.2007 16:49)
  8. kafanın bi dünya olması ve langırt diye girilen sınavdır ya da o size bu şekilde bir ziyarette bulunur velhasıl göt herifler,insafsızlar sanki kendileri hiç öğrenci olmamışlar bülent ersoy dan beter olasıcalar...
    (hadihepberabersusalım, 05.09.2007 21:41)
  9. böyle bir zihniyet olmaz olsun.bütün küfürler müstehaktır bu kişilere.oglene kadar uyu.ye iç sıç.saat oldu 1.sabah 8'e sınavı koysunlar.bi de ders kazıksa yiyosa bitir 7 saatte dersi.hadi bitirdin.kafa mı kaldı ki sınava giresin.hadi girdin öteki gün şebek gibi dolaş ortalıklarda.hadi dolaştın öteki gün olan sınava nasıl çalışıcan.böyle bir kısır döngü işte.
    (tmb, 20.04.2009 23:08)
  10. sınavın kaçırılmasına sebep olan zihniyettir. hayır sanki acele iş var yetişecek. sınav haftası işte, her gün sınav. bi uyusun bu bünye. lanet olasıca zihniyet.
    (merlot, 20.04.2009 23:11)
  11. uyku ihtiyacını, sabah trafiğini göz ardı eden zihniyettir. gereksizdir.
    (peyniraltısuyutozu, 20.04.2009 23:20)
  12. dokuz eylül mühendislik fakültesi bölümü öğrenci işlerinde bol miktarda bulunan zihniyettir efenim. şimdi dersler 09:30 başlarken 09:45'e alındı ki millet tınaztepe yerleşkesi'ne(yerleşke bak kampüs değil) ders saatine yetişebilsin diye. güzel dedik bağrımıza bastık lakin yönetim mantıklı bir karar adlığını farketmiş olacak ki, sınav saatlerini 08:45'e koymaya başladı. yahu anam babam öğrenci yetişemez diye 09:45'e dersi çekip sınavı sabahın körüne koymak ne alaka?!
    (kaldırımmühendisi, 20.04.2009 23:25 ~ 21.04.2009 12:24)
  13. sen işe gir de sabahın köründe bölüm toplantısına girmek zorunda kal bir demek istediğim olaydır. okulun gözünü seveyim, taşşağına asılayım, kıymetini bilemedik, amk.
    (milkyway, 20.04.2009 23:26)
  14. ikinci öğretim öğrencisini düşünmeyen tamamen birinci öğretimlere yönelik sınav programı hazırlayan zihniyettir..
    (suursuz, 20.04.2009 23:34)
  15. büyük ihtimalle insanların beyni sabah 10.00'a kadar daha iyi çalıştığı için ve öğleden sonra konsantrasyon düştüğü için sabahın körüne koyuyordur sınavı. aslında öğrenciyi bırakmak için değil verimli olduğu zamanı yakalamak için yapılmış bir sınav zamanı ayarlamasıdır. öğrenci eğer sabahlara kadar çalışmayıp düzenli bir uykuyla ve çalışmış olarak sınava giderse en iyi bu saatlerde sorulara cevap verir.
    (kahrıbela, 20.04.2009 23:39)
  16. sınavını asistanına yaptıran hocanın zihniyetidir bu.
    asistan garibim kalkar gelir, öğrenciler zaten hükmen garip!
    hoca da öğleden sonra yayıla yayıla okula giriş yapar, aheste aheste..

işte şimdi sözüm ona;

gelme artık, ne geldin ki sen..
    bitti işim oğlum senle!
    o sabahın köründe sıcacık yatağından kaldırdığın asistan da var ya..
    sınavda notları açtırdı.
    daha da bir şey demiyorum ben.
    (dirtypain, 20.04.2009 23:48)
  17. zihni sinir yapacak hadise.
    (ptt, 19.08.2009 15:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil