|
|
- 31 ekim 2004 pazar günü uygulanacak, bir saat daha geç kalkmamızı sağlayacak olay
(lethe, 14.10.2004 00:20)
- pete ve pete'in maceraları dizisinde muhteşem bir bölüme konu olmuş olay..***
- sözlük olmasa öğrenemeyeceğim olay. ha windows kendi kendine takılır o ayrı.
- bazı avarellerin saatleri geri almak için gece 2'ye kadar bekledikleri olay. halbuki yatmadan önce sen geri al, ne bekliyosun 2'yi
(lethe, 30.10.2004 20:51)
- havanın daha erken saatte kararmasıyla birlikte,benim eve geliş saatlerimi de bir saat geriye alan hadise*
- dial-up kullanıcılarını "telekom giriş ve çıkış saatlerinize bakıyor hadi yine iyisiniz bir saat bedava" diye kandırmama yol açan geleneksel uygulama
(okang, 31.10.2004 10:20)
- havanın daha erken saatte kararmasına sebebiyet verecek uygulama
- bugün saat üç dolaylarında yapılması gerektiğini öğrendiğim, her sene sanki bir saat kazanmışım gibi beni mutlu eden olay.keşke hergün bir saat geriye alsak*
(radula, 31.10.2004 16:58 ~ 18.09.2006 14:58)
- önümüzdeki pazar gerçekleşecek ve bir saat az uyumamıza sebeb olacak durum.
(thyme, 22.03.2006 11:47)
- bu gece itibari ile yaz saati uygulamasının bitişini müjdeler hadise.
ancak "fazla mı uyuyoruz, az mı uyuyoruz; bunu karıştıran tek ben değilmişim" diye de düşünmemi sağlar kendileri.
- telefona bakıp saat 4 buçuk olmuş uyuyayım dedikten sonra,bilgisayarın saatine bakmamla aklıma düşen olay..saat 3 buçuk daha erkenmiş diye de seviniyo insan..
- aslında zamanda değişiklik olmadığını bile bile zaman kazanmış gibi hissetmemize neden olan,gerçekle görünüş arasındaki farkı zaman kavramı üzerinde daha iyi hatırlatan düzenleme.
- alarmı duymayıp bir saat fazladan uyuyan beni sevindirmiş olan olay.
- uyukuya düşkün milletiz ya, saatlerin böyle ileri geri alınması, sadece uyku süremiz açısından bizi ilgilendiriyor. halbuki, enerji tasarrufu sağlıyormuşuz bu şekilde. belki uyumak da bir çeşit enerji tasarrufu olarak değerlendirildiği için böyledir bu. bilmiyorum.
diyorum ki, madem bir saatlik oynama enerji tasarrufu sağlıyor, saatleri 24 saat * geri alsak, hem enerjiyi bir seferde kurtarırız hem de uykunun kralını uyuruz. hadi bakalım.
- kış depresyonunun asıl sebebi olduğunu düşündüğüm şey.
bir de; bu sayede bir saat az mı uyuyoruz yoksa bir saat çok mu sorunsalını geçtim, güneş bir saat erken batınca nasıl enerji tasarrufu sağlanıyo onu çözebilmiş değilim.. hayır sabahın 4'ünde kalkıp ışık yakan insanlar var diye antidepresana bi ton para akıtılır mı canım?!!
(bkz: devlet buna bi şey yapması lazım)
- ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilerin birbirne hacım biz yarın okula gene aynı saatte mi gelcez sorusunu sorduracak uygulama.ya da bizim sınıf topluca denyoydu.
(bkz: nerde o eski günler)
- diğer illeri bilmem ama antalya da memur mesaisinin saat 08:30 yerine 08:00 da başlamasına neden olan hadise.
(bkz: hoca ev panjurlu ise enerji tasarrufu sağlanmaz)
- tamamen santrallerin puant güçlerini dengelemek için yapılan bir uygulamadır..üstten bakıldığı zaman enerji tasarrufu..
şöyle diyenler var aramızda, farkındayım; akşamüstü gecenin erken bastırması ve havanın erken kararması nasıl bir enerji tasarrufu sağlar hey yarabbim??!
olayın özeti şöyle..akşamüstünün prime time'ı izleyip geceye bağlandığı 17:00-24:00 zaman dilimi, elektrik santrallerinin full güç çalışıp enerji ürettiği saat dilimleridir..ve tahmin edersiniz ki sabahın bir vaktine oranla daha çok insan uyanıktır, elektrikle iş yapmaktadır..işte böyle bir saat dilimi içerisinde ani yük değişimlerinin yaşanması istenilmez..keza yaşanılacak bir hata, büyük sorunları tetikler, geniş çaplı gavurun blackout adı altında afet anlamını yüklediği olay gerçekleşir..işte bu durum göz alındığında, daha insanların işten çıkmadan gecenin karanlığının çökmesi, sistemin dengeli çalışması adına arka planda hazırlanmış taktiksel bir önlemi işaret ediyor..tam bu puant güç zaman dilimi arasında güneş batmış ve gecenin karanlığı çökmüş olsaydı, herkes yaklaşık eş zamanlı olarak ışıklarını açacaktı, ne bileyim psikolojik olarak üşüyenler kombilerin ısı seviyelerine abanacaktı, büyük ölçülerde enerji talebine gidilecekti ve pek bir sağlıklı (!) olan elektrik sistemimiz çökebilecekti..
sonuçta sabahların daha bir aydınlık olması sizin evde ekstradan ışık yakmamanıza dolayısıyla akşama oranla az da olsa bir enerji tasarrufuna götürmektedir..öte yandan sabahleyin işe gitmek için gecenin karanlığında zar zor uyanmayı da engellemiş oluyor..
kısaca elektrik sistemimiz enerjinin tasarrufundan çok talebe sağlayacağı arza dikkat ederek planlıyor bu saat oynamalarını..ona bakılırsa yaz saati uygulaması asıl işin doruk noktasını oluşturmaktadır..yine puant güç zaman dilimleri arasında yük değişimi minimuma indiriliyor, talep batmayan güneşten dolayı baya bir azalıyor ve kışın yapılamayan kâr yazın yapılıyor..(zeus, 30.10.2006 14:10 ~ 14:14)
- avrupa birliği'nin 2007 yılında avrupa parlamentosu'nda tartışmayı planladığı uygulama.
http://www.sabah.com.tr/...
- 'oh bir saat fazla uyucaz' mantığı ile yüzü güldüren, eve gelişleri bir saat geciktirdiği anlaşıldığında ise tersi bir tepki vermek durumunda bırakan hadise.
- (bkz: saatleri ayarlama enstitüsü)
- 1916 yılında savaşta olan almanya'nın enerji sıkıntısı çekmesi ile aklına gelmiştir.
- o anda yurt dışında bulunuyorsanız kafanızı allak bullak edecek olan uygulama.
şimdi burada saat 21:00. bizim uçak yarın 11:00'de kalkacak, 14:00'de inmemiz lazım.
sabah 08:00'da lobide buluşma var, o zaman eski saate göre 08:00 uyanmam lazım. babamlara da havaalanına kaçta gel demeliyim? şimdi buranın saatiyle 12:00, oranın saatiyle 14:00'te inecektik, o zaman da galiba buranın saatiyle 11:00'de ineceğiz, oranın saatiyle kaç oluyor?... diye insanı çıldırtacak, her yaptığınız hesabı da "ulan yanlış yapmiim" diye 3 kere kontrol ettirtecek, yaptığınız tatili burnunuzdan getirecektir.
- armutların ,ampullerin ,çekme halatlarının ,takozların ....gibi hiç bir şeyi gerçek anlamda bir saat geri alamadığımız için saatleri belli tarihlerde bir saat geri alıyoruz.
gönül isterdi ki bir düdüklü tencerenin bir saat geri alınmasını ama olmuyor.el mahküm..
- yıllardır üzerinde çalışılmasına, milyarlarca insan tarafından her yıl test edilmesine rağmen hala 60 dakika sonra yine aynı saate gelinmesine bir çözüm bulunamadı. nanoteknoloji falan diyorlar ama bilemiyorum ben, pek umutlu değilim açıkçası.
|