saadet partisi   

adana çık aradan

1. necmettin erbakan'ın başkanlığını yaptığı parti. akp'den farkı dinci bir parti olduklarını saklamamalarıdır.
    (lethe, 11.09.2004 23:07)
  2. varlığını, meydana doğru bakan "beşiktaş ilçe başkanlığı" tabelasını gördükçe hatırladığım ideolojik parti
    (mavio, 20.11.2004 16:07)
  3. laik türkiye cumhuriyeti'nde siyasi parti kimliğiyle hiç çekinmeden tamamen dini mesajlar veren, dini kullanarak insanları toplayan, örgütleyen parti.
    (sechoe, 05.12.2006 14:41)
  4. akp'nin saadet tabanlı vekilleri partiden ihraç etmesi sonucu 2007 genel seçimlerinde akp'den oy çalacak olan partidir. tabi ülke barajını geçmeleri zor.
    (dolphins were monkeys, 10.06.2007 23:01)
  5. genel başkanı recai kutan'dır.
    (stairway to heaven, 07.07.2007 22:20)
  6. miting alanına yaklaşınca buram buram bir hacı misi kokusunun sizi karşıladığı parti.
    erbakan bu partinin mitinglerinde halka hitap etmekten çok oturduğu yerden masalcı dede modunda 28 şubat sürecini şu şekilde anlatmaktadır: ".........sonra 23ünde demirel geldi bana dedi ki vidvdivdi ben de ondan sonra gittim çilleri aradım genelkurmayın durumunu sorunca önce bana şöyle bir şey dedi............."
    (togisama, 16.07.2007 02:46)
  7. şu sıralar adı gibi olamayan parti. akp nin daha radikal olanı ve değişmemişi(!). 90'lı yıllarda iktidar oldukları dönemden hatırladığım şeyler 28 şubat dönemi, kaddafiyle çadırda rezillik ve sincanlı belediyenin laiklik karşıtı tiyatro oyunundan sonra sincanda tankların gezinmesidir. şu sıralar derin suskunluk içindedirler. ilginçtir akp ile saadet partisi arasındaki diyologlar. erbakan her fırsatta bilindik hafif espiritüel üslubuyla akp'ye laf sokarken, akp çoğunlukla sessiz kalmaktadır. bu sene gözlemlediğimiz diğer bir olay ise akp'nin çıkardığı bir kanunla erbakan'nın hapiste yatmaktan kurtulmasıdır. ev hapsiyle yırtmıştır. yaman çelişkilerdir bunlar. bu sene akp'nin bir kısım oylarının saadet partisine kayacağı kesindir çünkü akp verdiği türban sorununu çözme sözünü tutamamıştır. gelenekçi partidir efendim bunlar. vizyon sabittir. nasılmı ? geçenlerde ankarada'yım balgatta bu amcaların genel merkezi var. bir cuma günü. genel merkezin hemen yanında bir cami vardır. bilenler bilir saadet partisinin siyasi cemaatı o camide namaz kılar hep. tam namaz çıkışı bende ordan geçiyorum. baktım erbakan efendi yavaş yavaş çıkıyor camiden hemen yandaki genel merkeze geçecek. ordan oraya yürüyene kadar bir grup genç topluluktan tezahüratlar geliyor, o aşina olduğumuz iki kelime:"mücahit erbakan". çocukluğumdan beri aynı iki kelime...neyin mücahiti bu adam. 28 şubatı görüpte bu adamın isminin önüne mücahit getirilmesi, hala inanılarak haykırılması...anlamıyorum sizi ilahi bir inanış sanırım(!).
    (ceng85, 16.07.2007 03:42 ~ 04:13)
  8. beğensek de beğenmesek de, en azından ulusal konularda akp'den çok farklı olan bir oluşumdur.

(bkz: 28 şubat /!skuba)
    (skuba, 16.07.2007 03:52 ~ 03:53)
  9. keşke yüzde 9,9 oy alsa;meclise giremese ama akpye zarar verse dedirten parti.
    (darksideofthemoon, 19.07.2007 10:47)
  10. milliyetçilik-mukaddesatçılık sentezini, mukaddesat merkezli savunan siyasi partidir. bbp ile göbekten kardeş sayılabilir; nitekim bbp de bu sentezi milliyetçilik merkezli olarak savunmaktadır.

edit: atlamamak gerekir: bbp milliyetçiliği saf/millici bir milliyetçilik iken, milli görüş milliyetçiliği ümmet esasına dayalı bir milliyetçiliktir. lord of the words dosta teşekkür.
    (neredesin soğuk kış, 19.07.2007 10:52 ~ 11:20)
  11. 22 temmuz 2007 seçimleri nde türkiye genelinde %2.34 oy almış parti.
    (betatron, 23.07.2007 15:24)
  12. işsizlik hakkındaki politikalarıyla ilgi çeken parti.*
    (bkz: http://www.sp.org.tr/...)
    (absent, 04.07.2008 13:29)
  13. (bkz: a milli görüş)
    (tazmanya canavarı, 12.09.2008 14:56)