sağ gösterip sol vurmak   

adana çık aradan

1. genel olarak "şaşırtmak" anlamında kullanılır..

(bkz: fake atmak)

"sol gösterip sağ vurmak" da aynı derecede bir hareket olur herhalde, bilemiyorum..
    (zeus, 12.03.2006 18:29)

2. (bkz: sol sinyal verip sağa dönmek)
    (selenge, 12.03.2006 18:32)
  3. bugün iki tane hoca tarafından bana manevi açıdan uygulanmış eylem.
    (lord hypnos, 29.05.2007 20:07)
  4. (bkz: genç parti)
    (garion, 29.05.2007 20:12)
  5. (bkz: darbe)
    (karlar kraliçesi, 17.06.2007 22:57)
  6. ille de vurulacaksa sağ göstermenin bir anlamı yoktur. solla hemen o anda, en hızlı şekilde vurulabilir. zira aslında sağ göstermek karşı tarafı şaşırtmak, kandırmak, oyuna getirmektir. bu yüzden mertliğe sığmaz; fakat ne yazıktır ki yumruk yiyen şahıs sağ gösterilince, "ha bak şimdi sağ vuracak herhalde" diye düşünüp sol'u yediğinde çok şaşırıyorsa o da ayrı bir salaklıktır açıkçası.
    (sinefilolog, 17.12.2007 02:07 ~ 02:08)
  7. (bkz: sol gösterip sağ vurmak)
    (bkz: deniz baykal)
    (ernesto guevara de la serna, 17.12.2007 02:23)
  8. sağ gösterip sol vuracakmış gibi yaptıktan sonra sağ vuranları vardır.nasıl bir mantık silsilesidir, o kadar yumruğu ağzına ağzına yedikten sonra bu muhteşem taktiği, bu keskin zeka dansını nasıl akıl ettin ey boksör diye hayran hayran düşündürür.

boksörümüz sağ gösterir sol vurur.rakip afallamıştır.ama bunun ucuz bir numara olduğunu düşünür.sonrasında boksörümüz yine sağ gösterir o sırada rakip "aha sağ gösterdi kesin sol vuracak" diyerek sol bekler.ama sağ yumruğu yer ağzına.rakip bu "vay ibne sağ gösterdi ama sol bekleyeceğimi düşünüp sağ vurdu" diye düşünür.rakip"şimdi sağ gösterirse sol vuracak demektir, ama bir yandan da çakallık yapacağımı düşünüp yine sağ vurabilir.tamam neydi lan sağ gelirse sağ aman sol, sağ da olabilir ama bir yandan.hay ızdırabını sikeyim boksunun da.ama bir yandan da iyi beyin jimnastiği oldu haci.du bakayim karşı duvarda 356 karo var.karesi 126736 yapar.oha.dahi oldum lan yuppi.bırakıyorum boksu yok bırakmıyorum manyak mıyım.oynuyomuş gibi yaparım.daha gelişir bu."

görüldüğü gibi boks sporunda oyuncu hem madden hem manen beyin amcıklaması dediğimiz duruma maruz kalabilir.evet kılıç misali keskin zekalrın sporudur aslında boks.
    (kopartzo, 01.05.2008 19:39 ~ 02.05.2008 16:36)