saüsözlük   

adana çık aradan

1. 17 şubat'ı 18'e bağlayan cumartesi gecesi yayınlanan makina programında fazlasıyla reklamı yapılan, okulum olması nedeniyle de ayrı bir şaşkınlıkla karşıladığım taze sözlük klonu.

www.sausozluk.net
    (kejura, 18.02.2007 02:37 ~ 02:38)

2. sözlük görevlilerinin götlerinden gerekçe uydurarak entry sildikleri, okulumun sözlüğü olmasına rağmen pek sevemediğim, yazarların sürekli şarkı sözlerini kopi past yapıp sol tarafı winampa çevirdikleri sözlüğümsü.
    (psikoz, 24.02.2007 16:02 ~ 19.04.2007 10:20)
  3. an itibariyle :

entry sayısı : 78297
    silinen entry sayısı : 526
    sauser başına düşen ortalama entry : 140
    toplam kullanıcı sayısı : 1059
    aktif sauser sayısı : 562
    onay bekleyen sauser sayısı : 79
    kayıtlı okur sayısı : 388
    silinmiş sauser sayısı : 18
    gammaz sayısı : 24
    moderator sayısı : 11
    admin sayısı : 2

olan sakarya üniversitesi öğrencilerine özel denen sözlük klonudur.
    (kejura, 04.04.2007 01:33)
  4. "lütfen smiley kullanmayın bak lütfen diyoruz, sözlük burası bak smiley falan kullanmaya teşebbüs etmeyin, rica ediyoruz ya" tarzı uyarıların her bir yana serpiştirildiği sözlük. *
    (rasmus, 26.05.2007 01:28)
  5. daha çok private sözlük klonu gibi duran sözlük...

klonun klonu...
    (van den budenmayer, 26.05.2007 01:42)
  6. 16 haziran 2007 tarihinde sözlüğümüz gibi makina zirvesi yapacak olan sözlüktür.
    (kejura, 08.06.2007 19:19)
  7. dün gece okan bayülgen'in makina programına katılmış ve reklam yapmış sözlüktür. ayrıca biri admin diğeri mod olan iki arkadaş okan'dan prag bileti kazanmışlardır.
    (bayermuhen, 17.06.2007 14:13)
  8. yavaştan yavaştan gelişen sözlüktür.elbet iyi yazarları barındırdığı gibi kötüleri de mevcuttur.zaten onlarda zamanla baskıya dayanamayıp istifa etmektedirler.aynı zamanda aralık ayında 1.yaşını kutlayacaktır.daha çok küçüktür,bebektir.
    (chakıl, 20.07.2007 22:07)
  9. burada bile bünyesinde ki yazarları görerek iyi yerlere gelecek dediğim sözlüktür.ilk zaman ki o acemi dönemi atlatmış toparlanmış ve emin adımlarla yoluna ilerlemeye başlamıştır.ezber den daha çok yoruma dayalı kisisel doğruların genel mentalitesi üzerine yoğunlaşan yazar entryleri çoğaldıkça saü de isminden daha fazla söz ettirecektir.
    (tylerdurden, 01.08.2007 01:39)
  10. garip bi sözlük bu da. kurallar bölümünden bir alıntı :

"...sol tarafta ahmet çakar diye bir başlık açıldığında
    bu başlığın altına
    başarlı bir spor yorumcusu
    ya da
    atv de santra programının yorumcusu
    ya da eski bir hakem
    gibi yazılar yazabilirsiniz
    fakat
    ahmet çakar başlığının altına kesinlikle
    hiç sevmediğim adamdır..
    boş adamdır..
    yorumsuz
    o da kim
    gibi yazılar yazamazsınız. yazsanız bile yönetici arkadaşlar hemen silerler.. "

sevmiyorum ulan, zorla mı?
    (neverlander, 01.08.2007 02:24)
  11. okulumuzun sakarya üniversitesi güzide sözlüğü olup git gide büyümektedir. makina'da şu sıralar sık sık okan bayülgen'inde dilinde olup reklamın alasını yapmıştır. geleceği merakla beklenmektedir.
    (endoplazmik1kulum, 24.08.2007 14:58)
  12. eğer tüm sözlükler ekşi sözlüğü örnek alıyorsa; bir sözlükten çok forum havasına sahip bu nedenle de biraz amatör ama daha sıcak bulduğum sözlük.
    (ispanyol paca pantolon, 15.09.2007 00:20)
  13. saülü itüsözlük yazarları için antreman alanı
    (lonestar, 09.03.2008 16:44)
  14. çok pis temasına kurban olduğum sözlük. şu günlerde bilinmeyen sebeplerden dolayı açılmamakta. en olmaz şeylere sayfalarca giriş gönderilirken önemliler umursanmamakta genelde. yine de severdik bir zamanlar, yeri ayrıdır...
    (southern man, 10.05.2008 14:49)
  15. osmanlı devleti gibi sözlük. gelişme dönemini çoktan bitirdi, meşrutiyet'e benzer bir şekilde tema değiştirdi ama o da tutmayan, şu anda da çöküş döneminde.
    (southern man, 03.07.2008 03:17)
  16. okuluna benzeyen sözlük.bi para istemiyolar.oda olsaydı,direk üniversite mi kurdu diye kıllanırdım zaten.
    (bcrichkerrykingwarlock, 03.07.2008 03:51)
  17. "günün başlıkları" kısmının karşısındaki 19 rakamı(an itibariyle) sözlük hakkındaki her şeyi anlatmaktadır kanımca.
    (muvo, 10.07.2008 21:53)
  18. acaip hayvanlara benzirsen bkz verip kaçmak istediğim eski moderatörü olduğum, nedense hala yazarı olduğum sözlükümsü. gerçi son günler kapalı.
    sözlükümsü kelimesinden bazı harfleri seçince sümüksü çıkıyor. şimdi farkettim.
    çok önemli yazarlarını -ki kendileri adminlerdi- kaçırmış sözlüktür.
    yönetimine saygısı olmayan sözlüktür.
    şekil a) ben! moderatörlükten alınmışım ancak neden alındığım konusunda bilgi yok. sunulabilecek bir neden olmaması bu bilginin verilmemesinin sebebi olabilir. moderatörlükten alınmaktan ziyade emekler karşısında insan doğal olarak bir teşekkür bekliyor.
    1 yıllık sausozluk serüvenim de 2000 başlık, 6000 entry. moderasyon -ki editörlük te moderasyonun işi idi-. oy istatistiklerine hiç girmiyorum. oylama çok göreceli bir kavram.
    fakat gece gündüz takıldığım, yer yer sözlükte vakit geçirirken işlerimi, derslerimi aksattığım, çok fazla hakarete maruz kalmış olmama rağmen ceketimi alıp gitmemiş bir ben... işte böyle bir beni soğutmuştur kendinden ve bu soğumanın tek bir sebebi var emeğime saygı gösterilmemiş olması. şimdi bu kadar emek harcadığım sözlüğe karşı diğer bir hissime değinecek olursak; o da tiksinti.
    tasarımdan sorumlu kimse kullanıcıların şifreleri ile uğraşabilecek kadar yüzsüz, entry arama olmayacak kadar kötü bir kodlama, bir çok entrynin eski serverdan alınamaması kadar aciziyet barındıran, kuralları bilmeyen adminler ile forum tandansı değil bizzat görünüşü sözlük olan bir forum olmuştur. çok yazık olmuştur.
    şuanki 2 ortaktan biri olan daha evvel tek sahibi olan v0dka'nın emeklerine acıyorum. böyle bir son için mi bu kadar emek harcadı diye. ancak kısmet. ne yazıldıysa o. kodlar böyle yazılmış.
    (rodcracker, 15.08.2008 00:52 ~ 26.09.2008 17:01)
  19. artık yarrağı yemiş oluşumdur. (sözlük bile diyemiyorum) eskiden iyiydi güzeldi, geçen sene bu zamanlardan, nisan sonlarına kadar falan. nolduysa o nisan sonlarında oldu. ne giren vardı sözlüğe, ne çıkan. eskiden çet kısmında oyunlar bile oynanırdı, admin, moderatörler, yazarlar eğlenirlerdi. her sözlükte olduğu gibi bazı gerizekalılar gelir, ona buna ota boka laf atar, eder, yazarların bazılarını güldürür bazılarını kızdırır, sonra uçurulurdu. hoştu iyiydi güzeldi sözlük. biraz fazla am göt sikiş muhabbeti vardı ama o furyayı da bir başlık altında -başlık neydi hatırlayamıyorum- eleştirerek durdurmuştuk. hey gidi günler. sayıları az olan çok iyi yazarlar, diğer seviyesi düşük yazarlar tarafından anlaşılmadı, belki çekilmedi, kıskanıldı, gittiler onlar da. iyi yaptılar aslında. siktiğimin sakarya'sı bi boku haketmiyor.
    (southern man, 25.08.2008 21:59)
  20. uzun bi' aradan sonra yeni teması ve bi'kaç eklentiyle geri dönen sözlük. lakin kimse ilgi göstermemiştir. zamanında 3000 küsür entry giren biri bile - bu ben oluyorum- artık ilgi göstermiyor, yazası gelmiyorsa diğerleri na'psındır.
    (pierre, 07.09.2008 00:12)
  21. sakarya üniversitesinin rektörlüğü'nün b.30.2.saü.0.70.61-641.02-2296989 sayılı ihtarnamesi ve talebi üzerine kapatılmış sözlüktür.

geçmişler ola.
    (rodcracker, 26.09.2008 17:03)
  22. yakında farklı bir isimle tekrardan yayın hayatına başlayacak olan sözlükmüş.
    (kejura, 29.09.2008 14:39)
  23. artık http://www.protestoediyorum.com adresinden ulaşılabilen site...eski okulum sakarya üniversitesi,kıt bakışında yeni bir örnek sergiledi gene ve var olan sözlüğünü kapattırdı.

(bkz: kocaman alkış)
    (emir cool u, 30.09.2008 11:25 ~ 11:25)
  24. yerden yere vurulası sözlük, dedirten sözlük.

sahiden de, bu yukardaki örneğim gibi, içler acısı tanımlara sahipti, sevmiyordum. üye olmasına olmuştum ama saü'deki bazı düşük iq'lu gençlerin 3-5 entry yazıp kendilerini yazar addetmesinden ve muhabbet ortamında sözlük üzerinden prim yaparak kız etkilemeye çalışmalarından -cem yılmaz'ın tabiriyle- tiskiniyordum. bunalan ruhumu rahatlatmak amacıyla yogaya başlamış ve kendimi sakarya himalayalarına atmışken, güzel haberi aldım; rektörlüğün isteğiyle bu ismi kullanmaları yasaklanmış. ehe. herhalde "bi halta benzemeyen sözlüğünüz okulumuzun adını lekeliyor" falan demişlerdir.

hakikaten, sakarya üniversiteli gençler, takdir edilesi, kaliteli bir sözlük yapsaydı rektörlük bunu yasaklar mıydı? bu, saü hakkında bir analiz gerektiriyor, onun da yeri burası değil. rektörlüğe dair öveceğim veya yereceğim birçok konu başlığı var; bi ara hatırlatın da yazayım.

ama sorun değil, saüsözlük yazarcıkları üçüncü sınıf okul forumlarında da işini görür.
    (rasmus, 02.10.2008 19:31 ~ 19:34)