aklıllara ziyan hazırkart müziği,
"bizim köy vardı ya uzaklarda,ben gittim.
bi soru vardı ya cevapsız akıllarda ben bildim.
dünya çizgi çizgi değilmiş öyle değilmiş ben gördüm
ermiş deme değilim, gezgin deme değilim ben özgürüm
sadece özgürüm." (bkz. nil karaibrahimgil)
ragga oktayın -namı diğer cell o- söylediği turkcell reklamı şarkısı.
"a ovğn dırının nınığn nınınığ nığn a ovğn dırının nınığn nınının nıvğn" şeklinde ucubik bir girizgaha sahiptir. reklamın içeriği ile ilgili türlü saçma sözler ile devamı gelir. aradabir "havuç" vokale geçer. rap tabanlıdır ama daha çok çocuk şarkılarını andırır.
herkesin rahatlıkla hatırlayacağı, elinde mark şişeleriyle dans eden bir grup kadın:
işteeee ferahlık, temizlik bizlereeee
hem de hiç kurulamadan, durulamaaaaddaan
maaaarrrrk maaaaaarrrrk mis gibi eviniz
maaarrk maaaaaark parlasın tertemiz
( arka fonda bağırıyolar : - maaaaaarrrrrrrk!)
hoş geldin maaaaaaaarrrrrrkkkkkk!
lekelere düşman,çamaşıra dost
beyazötesi
arçelik demek yenilik demek
her eve lazım
kalbinizle dost
alsak alsak bedavaya ne alsak
sütün en tatlı hali
en güzel boya
yoksa siz hala annenizin margarinini mi kullanıyorsunuz
magnum'sa eğer herşeye değer
saba, çok iyi televizyon
yaşasın yemek yemek
-merdal bebeyi severleeer.(karı kişi)
-merdal merdal benden al,merdal merdal benden al.(çocuk korosu topyekün)
allah kahretsin hala var mı acaba merak ediyorum?radyoda veriyorlardı bi ara bebeler için bişeler satan uğursuz bi dükkan heralde.
"mini mini milk
mini mini milk
mini mini mini mini mini mini milk."
burada saçma olan şarkının sözleri değil, müziğidir. yeşil çimlerin üzerinde rengarenk giyinmiş çocukların elele tutuşup dönerken söylediği bu şarkı iğrençtir. çocukların sesleri adeta ağlar gibi çıkmakta, vizyondan çok önce kalkmış olmasına rağmen hatırladıkça içimi parçalamaktadır. eğer canlı yayın olsaydı kesinlikle stüdyoyu basar, reklamda zorla oynatılan çocukların psikolojilerinin bozulmasını engellerdim.
"gürbüz tam bir canavar
tüm sınıf ondan korkar
kapıda görünür görünmez
saklanır; tüm kekstralar
nazlı okul birincisi kekstra tek eğlencesi (nazlı:ihihih)"
amaaaaa okul birincisi tam bir otmuş ha demeden edemiyorum. kekstra tek eğlencesi ne demek? bu saçma şarkının, çocuklarının illa da okul birincisi olmasını isteyen ebeveynlere ağır bir mesaj olduğunu düşünüyorum.
etinin ikidebir isimli ürününün reklam filmi müziği bu başlığa açık ara bir örnektir:
ikidebir yemek için bire birder birileri ikidebir için bir ileri bir geri kimileri iki bisküvi bir krema ikisi bir arada hey ikidebir sen ikidebir nelisin ya delirttin sen bizi(kafiyeye dikkat!) fındıklı desek çikolatalı desek (ki bu desek bölümleri tezek diye anlaşılabilir) bayıldık biz takıldık desek diye biten bir güzide reklam filmi müziği.