bir tanıdığım abimin başına geldi morali çok bozuk. her gördüğümde saçlarım, diyip ağlıyor..
konuşmamız şu şekilde..
-abi : aaalllllaaa benimmm saçlarımmmmm dökülüyorrr (ağıt yakıyor)
-yalnızlık senfonisi: düzelir abi ,doktorada gittiniz geçer takmayın kafanızaa..
-a : kolaymı sanıyorsun canım hiç kolay değil...
-y s: biliyorumda siz çaba harcayım bi parça
-a : ben gidiyorum içmeye..
-y. s: ama hiç iyi gelmezki bu size ,akşam için bari..
-a : benim saçlarım anlamaz ben karanlıkta içerim, ışıklarıda kaptır karanlıkta otururum.
-y.s : ofiste herkes yerlerde (sizlerle paylaşmak istedim,yaşanmış olaydır)
doktor stresten olur dedi. kafamın arkasında bir yerde başladı. ilk başlarda yayılmaya başladı, yayılma sonradan kesildi. şimdi küçükten çıkmaya başladı. düşündüm de kpss 2008'den kaynaklanıyor herhal.
gidilen berberde saçkıran olan bölge ,ustura marifetiyle ,ince, ince kanatılır ve akabinde sarmısak sürülmek suretiyle tedavi edilirdi.(bkz: türk berberi mucizeleri)
%90 olasılıkla stresten olan,stres bittiğinde geçen,saçta,sakallarda nadiren de vücudun diğer bölgelerinde görülen yerel tüy dökülmeleridir.özünde bir mantar hastalığıdır ancak diğer mantar enfeksiyonlarında uygulanan tedaviye pek cevap vermez.eczanelerde yapılan bir majistral preparatı vardır.nispeten iyi gelir.(tabi o formülü bilen ve majistral yapan bir eczacı bulunması gerekir.)ancak kesin çözüm sizi strese sokan dertten bir an önce kurtulmaktır.