ütünün pabucunu dama atan alet. biraz sabır istese de, kullanımı gayet kolaydır. fön çekmenin aksine herhangi bir yetenek gerektirmez. ancak saçları kıvırcık olanlar istedikleri sonucu alamayabilirler. bence her gün kullanılmaması gereken bir alettir. neticede saçınızı yüksek bir ısıya maruz bırakır, nem dengesini bozar, kırıklarınızı arttırabilirsiniz. zaten en güzeli doğallıktır...
dikkatli kullanılmadığın da saçlarınızı yakabilirsiniz, sık kullanımda da saçları matlaştırıyor ve cansızlaştırıyor. kullanmadan önce saçınızda jöle veya krem gibi saç ürünleri bulunmasın. afro kafalar için ideal bir çözüm.
(rene, 21.03.2008 06:59 ~ 07:05)
saçlara eziyet etmek için mükemmel bir buluş,kullananların çoğunun her telinde kırıklar olmasına yol açar.ancak yinede kuaföre gidip gürültü ve sigara kokusu çekmemek için idealdir.(bkz:
ailecek seviyoruz kendisini)
saç hafif nemliyken kullanılırsa maksimum sonuç alınabilir. nerenizde kullandığınıza da bağlı tabi ki aldığınız sonucun güzelliği.
(selin, 21.03.2008 22:16 ~ 22:18)
hiç bir zaman tanıtım
reklamlarındaki gibi kolayca, beş dakikada saçları düzleştirmeyen alet.
yine
efor sarfedip, ter içinde kalmanıza neden olduğundan tam randıman sağlanamamaktadır.
kullandığın zaman süper fakan kullandıktan aylar sonra saçını börçük börçük yapan alet.
kesinlikle yapıldığı işe odaklanılması gereken alet. kafa başka yerdeyken kulağı falan yakabilirsiniz. acıyo lan!
ayrıca bir süre sonra bağımlılık yaratıyor, saç o derece bi boka benzemiyor ki düzleştiricisiz dışarı çıkamıyorsunuz, en iyisi başlamayın derim.
200 dereceyle saçı değil insanı bile dümdüz hale getirebilen makinadır. saçın yapısındaki tüm hidroksil grubunu yok etmesinden dolayı nemini kaybettirir ve saçın önce zayıflamasına sonra çatlaklar oluşturup kırılmasına sebep olur. kızların yine binbir güzellik için kullandıkları zararlı aletlerden biridir. bir başlayanın bir daha kolay kolay bırakamadığı " walla bebeğim fönden bile bu performansı alamıyordum" cümlesiyle başlayan bağımlılık kızların her hangi bir yan ürün kullanmaksızın inek yalamış modeli saçlara sahip olmasını sağlar. kötüdür ve gerek yoktur.
(şayze, 09.02.2009 10:59)
uçlara doğru incelmiş püskül püskül saçlara neden oluyor. hem kullanışı kolay hem de sonucu fönden iyi ama uzun vadede saçları sikip atıyor.
ütü
yakar.
yan etkilerini minimuma indirgemek için saçlara mutlaka ısıya karşı koruyucu bir bakım serumu/kremi uygulanmalıdır.
içeriğindeki toksik özellikli amonyum/kalsiyum tioglükolat sebebiyle saçlara zarar veren, saç köklerinden uzak tutulması gereken kozmetik ürünleridir. amonyum/kalsiyum tioglükolat bildiğiniz lağım kokusuna sahiptir, bu yüzden de saç düzleştiricilerinin kokuları, kullanılmış nispeten yüksek oranlardaki parfüme rağmen, çirkinliğini korur.
not. amonyum tioglükolat veya kalsiyum tioglükolat.
kötüdür, zararlıdır, yakar fln ama hayat kurtarıcıdır.
saçların kurumasını sağlayan, genelde yapay kötü bir görüntü veren aynı zamanda çoğu kadını kuaför derdinden kurtaran alet.
siker atar. (saçı yani)
dalgalı ile kıvırcık arasında seyreden saç modeline sahip kızların can dostu, kurtarıcısı olan ama çok sık kullanılmaması gereken alet.
az kullanıldığında pek zararı yoktur, ancak
güzel oluyormuş yahu diyerekten her gün kullanınca saçlarınız tel tel oluyor. kırılıyor, aman dikkat!
kaliteli bir marka kullanılmadığı takdirde saçların hacmini azaltan hatta belki de tam düzleştirmeyen aletlerdir.
birçok kadını kuaföre gidip fön sırası beklemek, föne bir ton para vermek zahmetinden kurtarmıştır.
eskiden neydi : fön çektirdim, yağmur yağdı, eyvah saçlarım bozuldu.
şimdi nasıl : saçlarımı düzleştirdim, yağmur yağdı, kuruyunca yine düzleştiririm.
ruh hastası gibi 2 sene boyunca hemen hemen her gün kullanırsanız, saçlarınızın artık parlak olmadığını ve sık aralıklarla kırıldığını görürsünüz, düz ve cansız saçlarınızla gezersiniz.
psikolojik bağımlılık yapan bir alettir.
çok amaçlı kullanıma müsait mükemmel icat (bkz:
@3293472)
bu konuda en başarılı olduğunu düşündüğüm marka;
(bkz:
remington)
afro saç modelinden çok çekmiş biri olarak kesinlikle bi sike yaramadığını gördüğüm alettir. hayır bi de oturup kendim uğraşmış olsam canım yanmayacak, okulda kızlara sordum "şu saçları düzleştirmeyi denesenize merak ettim" diye, sağolsunlar zaman ayırdılar o kadar uğraştılar falan, bu sefer de
kahkül kestirmiş palmiye ağacı gibi gezmeye başladım ortalarda. düzleştirmesine laf yok, ama saçınız çok gür ve kabarıksa hala kabarık ama bu sefer dümdüz bir halde kabarık oluyor, büyük ihtimalle ortadan ayıracağınız için de yarrak kafa gibi geziyorsunuz ortalarda.
kıssadan hisse: afroysanız kaderinize boyun eğin, kurban olduğum yüce rabbimin yarattığıyla oynamayın sonra çarpar yamultur adamı vallahi.
* hem belli bir uzunluktan sonra toplanabiliyor nasıl olsa saçlar.
eşime kuaför parasından ve zamanından kurtarmak için aldığım alet. ne acıdır ki saç düzleştirme işi başıma kalmış olup hem paradan hem de zamandan kaybeden ben oldum.
cevahir alışveriş merkezinde bazı kadın tuvaletlerinde ücret karşılığı kullanılabilen alet.