belki ilginizi çeker
  1. · yağlı saçlara özel şampuan
  2. · ketoral
  3. · konazol
  4. · otobüs camındaki kafa yağı
  5. · rapunzel in ızdırabı
  6. · saçın limonlu olması
  7. · csi istanbul
  8. · yağlı saç
gündem
  1. · ezel
  2. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  3. · mutluluk veren küçük şeyler
  4. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  5. · disko kralı
  6. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  7. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  8. · yaran rüyalar
  9. · bir erkeğin pembe renge hayran olması

saçın yağlı olması  

sayfa  / 2
  1. ne kadar k.çlarını yırtsalar da hiçbir şampuan firmasının çözemeyeceği sorun.
    (drenchrome, 17.05.2005 16:27)
  2. sabunlama yolu ile temizleme önerilir..şampuan pek bir iş yapmıyor bence..
    (zeus, 17.05.2005 16:47)
  3. (greeen, 17.05.2005 18:05)
  4. sürekli saçın yağlı olması sürekli bir sevgilisizlik halidir.
    (right lane must exist, 17.05.2005 18:14)
  5. zeytinyağı ve ya pirina sabunuyla yevmiye ve ya günaşırı yıkamak suretiyle üstesinden biraz gelinir. şampuan istimal edilmemelidir.
    (organometallic complex, 17.05.2005 18:18)
  6. özellikleri bayanları huzursuz eden kirli saç. saçı yıkasanız bir türlü, yıkamasanız bir türlüdür. yıkarsanız en az yarım saati fönlemek için harcarsınız ve fönü bozulmasın diye 1-2 saat yatmazsınız, yok yıkamazsanız da ortalıkta vıcık vıcık gezerseniz.(bkz: iki ucu boklu değnek) .
    (pembe cekirge, 17.05.2005 23:06)
  7. (cagrilanyakup, 17.05.2005 23:09)
  8. kızların en büyük sorunlarından biri olarak adlandırılan,kafaya pudra dokulmesi onerilen,hiç bişey yapamadınızmı acil dışarı çıkmanız gerektinde kafanıza sapka takmak zorunda kaldınız sac problemi..
    (quiclyx, 02.07.2007 22:50)
  9. daha da kötüsü saçın gres yağlı olmasıdır.
    işçilik, para kazanmak çok zor be sözlük.
    (papazzz, 02.07.2007 22:56)
  10. yıkayarak giderilecek sorundur. her gün yıkanan saçta, saçın yapısı yağlı olsa bile yağ birikmez.

ortalama bir saçı yıkayıp kurutmak en fazla 10 dakika alır. yıkayın. suyu israf etmeyin ama. küresel ısındığımız şu günlerde.
    (jack, 02.07.2007 23:00)
  11. otobüs camında iz bırakır.

(bkz: csi: istanbul)
    (azwepsa, 20.08.2007 12:28)
  12. ketoral ve konazol adlı tıbbi şampuanlar kullanıldığında aşırı yağlanma, kepeklenme ve hatta durulama sırasında şampuanlı suyun aşağı doğru süzülmesiyle ulaşabileceği diğer bölgelerdeki hafif çaplı cilt problemlerine de çözüm sunduğu bilinmektedir.
    (yerdengelen, 20.08.2007 13:09 ~ 13:10)
  13. kolay şekillenir, elektriklenmez bir el hareketine bakar, parlar. bu halini sevmediysesniz talk pudrasıyla az matlaştırın, pudra şekeri ile denerseniz, pişmaniye kıvamlı olursunuz. öyk...
    (heidi, 27.11.2007 11:55)
  14. hiç bir şampuanın,sabunun fayda etmediği sinir bozucu bir saç tipidir.özellikle soğuk kış aylarında vırt zırt saç yıkamak,yıkadıktan sonra bir saat kurutmak,şekil vermekle uğraşmak zorunda kalırsınız ki yorgun bir şekilde işten geldikten sonra bu iş insana ölüm gibi gelir!
    tek çaresi her gün saçı yıkamaktır.
    erkekseniz zaten probleminiz yok,kazıt gitsin!
    (krem karamel, 27.11.2007 20:14)
  15. yağlı saçlar için olan şampuanları kullandığınızda saçın kepeklenmesine, "hah yağlanmıyor artık" diye düşünüp kepek şampuanına geçtiğinizde ise "nah yağlanmıyor artık" diyerek tekrar yağlanmasına sebep olacağından, bir seçim yapmanızı gerektirir. kepek şampuanı ile yağlı saçlar için olanı karıştırın. bir de öyle deneyin. olmadı kepek şampuanının içini boşaltıp yağlı saçlar için olanla doldurun. fake atın saçınıza. neye uğradığını şaşırsın. o da olmadı zorlamayın fazla. yağlı saç da iyidir. iğrenç falan ama kolay şekil alıyor.
    (anne ben itülü oldum, 27.11.2007 20:26 ~ 23.07.2009 15:38)
  16. her gün banyo yapmak zorunda hisseder bu yağlı kitlenin sahibi.fakat sonuçlar daha kötüdür(en azından bana öyle geldi):

-efor sarfetmeyi gerektiren herhangi bir aktivite sonucunda saçın tekrar yağlandığını görmek 60 yaşındaki temizlik hastası teyzelere dönmenize neden olabilir.

-küresel ısınmanın ebemizi bellediği şu günlerde harcadığınız su miktarı aklınıza geldikçe önceden sadece yağlı olan saçlarınız zamanla yağlı+beyaz olabilir.

-her gün duş alma kararını uygulamaya geçirdiğiniz ilk günlerde heves içinizde dört dönerken,yaklaşık 1 ay kadar sonra duş alırken bile sıkıldığınızı farkedip "oha,yaşlanıyo muyum lan yoksa?!" şeklinde cümlelerle başbaşa kalabilrsiniz.

eveeet neymiiiş yağlı saç başa belaaymııış!

not: saçın dibinde biriken yağın saç derisi ve saçın bizzat kendisi için yararlı olduğunu duyduğumda sıkıntılarım daha da şiddetlendi.
    (ancelika, 27.11.2007 20:40 ~ 30.11.2007 00:51)
  17. krepe tarağıyla kabarttıktan sonra sprey sıkıp bir de genişçe bir saç bandı takılırsa 2-3 saat kadar daha idare edilebiliyor yağlı saçla.

fakat bokunu çıkartmamak lazım, en fazla 3 saat sonra eskisinden de kötü hale geliyor.
    (bulamadım, 15.12.2007 20:28)
  18. sadece kızların değil erkeklerin de kabusudur. fark ettim ki kış günlerinde daha çabuk kirlenip yağlanıyo saçlar. e normal; duman, is, pis, egsoz dumanı saçı mahvediyor. sabah yıkıyosun akşama 3 haftadır yıkanmamış saç görünümünü alıyor ne yazıkki.

çareyi hergün yıkamakta görenlerin sayısı az değil ama bunun bi kolayı olmalı, şampuan, saç kremi.. artık neyse.
    (üç harfli, 05.12.2008 13:43)
  19. (thecrimson, 05.12.2008 13:45)
  20. bazen insanda saçını sıfıra vurdurma isteği uyandıran durum. çin işkencesi.
    her gün saç yıkamak zorunda bırakır insanı. katiyen ertesi gün yıkamadan gidemezsiniz işe. özellikle diplerde görünür. aslında sık yıkamaya alıştırmaktan kaynaklandığı gibi havadan da meydana gelen olay.
    (bkz: istanbul un havası)

böyle arkadaşlarla sohbet ederken geçiyor konusu;
    "bizim bir arkadaş var 4-5 günde bir yıkasa saçı anca yağlanıyormuş yaa" diye anlatılıyor. gıpta ile bakıyorum, kıskanıyorum. nasıl bir çare bulsam bilmiyorum. hacı şakir mi kullansam acaba? babannem saçlarını omo ile yıkardı, büyükler, bir bildikleri vardır heralde.

bazende şükretmiyor değilim. en azından cama kafamı koyduğumda iz bırakacak kadar değil bu.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 05.12.2008 13:54 ~ 15.08.2009 09:43)
  21. özellikle de düz saçlı bayanların yaşadığı sorun.ancak bu yağlanma saçı besliyormuş,uzamasına yardımcı oluyormuş.varsın uzamasın.
    (ikiucubokludeğnek, 03.01.2009 10:58)
  22. acil dışarı çıkılması gereken durumlarda dahada derinleşerek etkisini gösteren sorundur. bu gibi durumlarda saçı pudralamak, efendime söyleyeyim bere şapka takmak, saçı farklı yöne taramak vs. den uzak durun çünkü sonucunda illaki yıkanacak bir saç söz konusudur. saatlerce "şuraya yatırıyım bakayım", "olmadı ya", "şöyle yapsak", "aman gene bi boka benzemedi" , "dur şu şapkayı takayım bakayım" , "aman sırf surat oldum ya" demenin anlamı yok sonuçta yıkıyom abi ben bu saçı çıkamam böyle demeniz kaçınılmazdır. iyisimi siz hiç ugraşmayın baştan girin banyoya.
    (mi atze, 03.01.2009 11:38)
  23. temiz saça göre çok daha kolay şekil alır. kuaförler de neden fön için temiz saç takıntısı içindedirler anlamam. zira saçımı ne zaman yıkasam, üstüne bir de fön çeksem/çektirsem kabarır, şıp diye fön bozulur. saçımın yağlı halini sevmem pis olduğumu göstermez ki değil mi sözlük?!
    (una furtiva lacrima, 02.08.2009 12:58 ~ 27.08.2009 15:31)
  24. sinir bozucudur.
    saçı ne kadar sık yıkarsan bu sorunun daha da sıklaşması gibi bir problemde söz konusu.
    vücudun daha da fazlasını üretmesine engel olamamak bu olsa gerek.
    hergün yıka 1 kez şampuanla..!
    asit baz enzim substrat ısı sıcaklık dengesi ne de olsa.?
    (hipokondriya, 02.08.2009 13:14)
  25. sinüzit oldum bu dert yüzünden

(bkz: rapunzel in ızdırabı)
    (rapunzel, 02.08.2009 13:21)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil