belki ilginizi çeker
  1. · kadın küfürleri
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · google wave
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · the twilight saga new moon
  8. · 11 şubat 2007 galatasaray vestel manisaspor maçı
  9. · tarama özürlü

saçını başını yolmak  

1. çok üzülmek,bir şey için aşırı pişmanlık duymak anlamına gelen deyim.
    (rafael benitez saldılar o kaldı içerde, 13.01.2007 03:24)
  2. bir deyim olmasının yanı sıra bir arkadaşımın(ben değilim sadece bir arkadaş) sevgilisinin peşini bir türlü bırakmayan bir kızı, milyonlarca yıllık genetik aktarımın muazzam hediyesi olduğuna inandığım bir iç güdüyle , bir yerde kıstırıp tuttuğu gibi yapmak istediği eylemdir. kanımca yapması olayı hiçbir sonuca götürmeyecek harekettir fakat kısa bir süre de olsa tatmin sağlayacağı için kullanışlıdır.

aslında olaya bilimsel bakarsak bayanların saçlarının erkeklere oranla az dökülmesinin nedeni bu "saç yolma" ve abartısı "baş yolma"dır. zamanında daha fazla zorlukla karşılaşan bu saçlar ve kökleri, yumruk yumruğa dövüşüp güreşmeyi seçen erkek bireylerinkilere göre daha gelişmiştir, bu yüzdendir ki bol bol kel erkeğe rastlamaktayız. bilim bunun erkeklik hormunu nedeniyle olduğunu söyleye dursun güvenilmez ve genelde boşaltım organı olarak kullanılan bir kaynaktan bu varsayımı almış bulunmaktayım.
    (durugörü, 17.05.2007 22:42)
  3. (bkz: windows xp)
    (bkz: windows 2000)
    (bkz: windows me)
    (bkz: windows 98)
    (bkz: windows 3.1)
    (spinoza, 17.05.2007 22:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil