belki ilginizi çeker
  1. · donnie darko
  2. · daveigh chase
  3. · richard kelly
  4. · donnie darko
  5. · sokaklarda beyaz kısa şortla gezen kız
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · aşk
  4. · prison brake
  5. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · yeşim salkım
  8. · difraksiyon
  9. · aç karnına türk kahvesi içmek

s darko  

1. ukteci: basima trajik bir olay gelsin istiyorum

yönetmen koltuğunda chris fisher'i göreceğimiz, donnie darko'nun devam filmi. donnie darko'nun ölümünden 7 yıl sonrasına gidiyoruz. darko ailesinin dağılmasının ardından bir boşluk , belirsizlik içine düşmüş küçük kardeş samantha darko... 17 yaşına gelmiş samantha'nın arkadaşı ile çıktığı yolculuk... gördükleri tuhaf hayaller...sanırım geleceği görecek samantha ve hem kendini hem de dünyayı kurtarmak için bir şeyler yapacak.

filmde donnie darko görünmeyecek. ayrıca donnie darko'nun yazarı ve yönetmeni richard kelly de bu filmle hiçbir alakası olmadığını, senayoyu dahi okumadığını söylüyor.

kült olmuş bir filmin devamını çekmek hakikaten de zor iş. ilk filmde hem kelly vardı hem de filmi sırtlayacak karizmaya sahip donnie karakteri vardı. samantha'nın bunu başarıp başaramayacağı tartışılır. ilk filmde de aynı karakteri oynayan daveigh chase canlandıracak samantha'yı. yalnız neden "s darko" demişler bilemiyorum. ya " samantha darko" demekten çekinmişler ya da s'nin başka bir anlamı da var ve onu vurgulamak istiyorlar.

dediğim gibi donnie yok ama meteor ve tavşan var. bunun yeterli olmayacağını düşünenlerin sayısı çok fazla . hatta bazı donnie darko fanları filmi boykot etmeye varan tepkiler olacağını düşünüyor. bense bunun aşırı bir tepki olacağını düşünüyorum zira yapım şirketlerinin çok iyi filmlerin ardından yaptıkları berbat devam filmleri artık kimseyi şaşırtmıyor. yine de bence yönetmen seçimi ve casting konusunda eleştirilecek bir film. genç oyuncuları çok etkilemese de olası bir fiyaskoda yönetmene pahalıya mal olabilir. bence kelly yazmadığı takdirde asla ikincisi çekilmemesi gereken bir filmdi. büyük ihtimalle büyük bir fiyasko olacaktır. zaten başarılı olması bence son zamanların en büyük sinema sürprizi olur .
    (setheleh, 16.07.2008 18:36 ~ 21:10)
  2. fragmandan anlaşıldığı kadarıyla donnie darko nun ekmeğini sonuna kadar yemeye niyetli yapımcılar tarafından, "kötü olsa bile millet yer, biz de malı götürürüz" mantığiyla çekilmiş bir film.

içine de one tree hill ve gossip girl ün başroldeki sapları eklenerek tamamen bir gençlik filmine dönüştürülmüş. fragmandaki the world is going to end tümcesi de filme ilgili tüm umutlarımı söndürmeye yetti. ha olur da yanlışlıkla ortaya güzel birşey çıkarsa bu yazdıklarımı da seve seve yemeye razıyım.

(bkz: mad world)
    (bkz: frank)
    (lalu, 28.03.2009 15:18 ~ 15:21)
  3. bir (bkz: donnie darko) hayranı olarak ,filmin devamı olduğunu yeni öğrenmiş bulunmaktayım.hatta sordum iyice; ''bu mu kesin başka bir film olmasın bu diye.'' buymuş izleyeceğim,fakat çok bir şey beklemiyorum. ki richard kelly yönetse idi neyse diyecektim.filmi izleyip yorumlarımı buraya yazacağımdır.

film izlendi.yahu seneryo üstünde biraz daha çalışsalarmış donnie darko'dan bağımsız bir konuya ulaşabilirlermiş.evet d.darko ile benzerlikler var ama bağlantılı değil. bir defa frank'ın tekrar burda da görünmesi saçma olmuş.ve o gereksiz korku efekti...hani çocuğun ses tonu falan....gerilim yaratmaya çalışmışlar komik durmuş.film vasattı.ama hikaye iyi olduğu için götürmüş.ama anlamadığım bir şey var orda; chuck bass (şimdi gerçek adını hatırlayamadım)zenginken geleceğe gidince fakirleşiyor.geleceğe giderken dediğim,aynı zamanı iki kere yaşadıklarında yani..zaten chuck'a bakınca gossip girl'deki hali geldi hep aklıma rolünü ciddiye alamadım. neyse... çokta kötü olmamış sanki.fena değildi kısaca.izlenebilir.ama daha iyi yapabilirlerdi.
    (death, 19.05.2009 15:15 ~ 22:41)
  4. bride of chucky gibi bir devam filmi olacağından korktuğum için, izlememekte bir süre ısrar edeceğim film.
    (perfectlynothing, 19.05.2009 15:18)
  5. -----------------------------------spoiler---------------------------------------

filmdeki her şey ilk filmde grandma death'in yazdığı the philosophy of time travel kitabına uygun şekilde gerçekleşiyor. yine kararsız olan bir paralel evren oluşuyor(tangent universe) . bu evren esas içinde bulunduğumuz evreni oluşturacağı kara delikler vasıtasıyla yakın bir gelecekte yok edecek ve bunu durdurmakla görevli bir yaşayan alıcı var(ilk filmdeki donnie). paralel evrende ölmüş ve dünyanın yok olmasını engellemek için alıcıya yardım edecek kişiler de var(ilk filmdeki frank. gretchen da buna dahil edilebilir) her şey kitabına uygun işliyor , anlayacağınız.

etraftaki herkes yine seçilmiş olana(aslında seçilmiş olan denilemez) yardım edecek şeyler yapıyorlar. en sonunda alıcı tuzağa düşüyor. ona yol gösterenler onun sevdiği birinin yok olmasını sağlıyor ve alıcının dünyayı kurtarmaktan başka çaresi kalmıyor. artifact'ı( ilk filmde uçak motoru) primer evrene gönderiyor . bütün bu olanlar yaşanmasın diye de alıcı kendini feda ediyor. işte bize onların kahraman olduğunu düşündüren de bu.

donnie darko 'da richard kelly'nin kısıtlandırılmış sinema gösteriminde seyirciye bıraktığı pekçok nokta vardı. bu filmdeyse bu noktalar bir şekilde doldurulmuş. ilk filmde tüm bu olanların ölümle yaşam arasında gidip gelinen o anda yaşandığını düşünmek mümkündü. bir twilight zone bölümüne benzer bir şekilde her şeyin ölmek üzere olunan anda yaratılmış bir gerçeklik olduğunu farz edebilirdik(stay adlı filme bir göz atmakta fayda var) . genel kanı ise her şeyin bir paralel evrende gerçekten yaşandığıdır. kitap gerçek, zamanda yolculuk gerçektir. s. darko da işte bunu kabul ediyor.

s. darko , donnie darko'nun seksenler göndermeleri ile yakaladığı havayı doksanların dejenere gençliği , körfez savaşı gibi konularla yakalamaya çalışmış(alıcının ismi iraq jack) . yine hristiyanlık öğeleri işin içine sokulmuş. yalnız karakterlerin o kadar sağlam olmaması yüzünden bunu becerememiş.

bu filmi batıran, sırf bir döngüden ibaret bırakan şeyse herkesin kahraman olması! ilk filmde donnie'nin yaptığını herkes yapmaya kalkar olmuş! samantha'nın ilk filmdeki trambolin tutkusu, tek boynuzlu at hikayesi vs.. bunlar hep güzel şeyler ama filmi yüzeysellikten uzaklaştırmıyor. ayrıca hikaye o kadar yavan, o kadar yenilikten uzak ki! ilk filmi izledikten sonra bunu neden izleyelim? ben bir sebep bulamıyorum. gidip çizgi film falan izleyin, daha iyidir.
    (setheleh, 16.08.2009 16:06 ~ 16:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil