walk the line *

adana çık aradan

1. 2005 amerika yapımı,yakında ülkemizde de gösterime girmesini beklediğim johnny cashin hayatını anlatan film.ayrıca filme adını veren güzide parçadır.filmin yönetmenliğini james mangold yapmaktadır.johnny cash rolünde joaquin phoenix,june carter rolünde ise reese witherspoon vardır.film gayet olumlu eleştiriler almaktadır.
    (floydzede, 30.11.2005 20:44 ~ 20:47)

2. türkiye'de sınırları aşmak adıyla gösterilen bu filmin müzikleri çook güzel. yaklaşık 2,5 saat süren bu filmde johnny cash'in hayatı anlatılıyor. filmde elvis ve jerry lee lewis'le ortamlarını görüyoruz cash'in. film, cash'in bi zaman sonra hakikaten keş olmasıyla hareketleniyor. pek hareket denemez aslında ama neyse. insanı sıkmayan bir film ama müzikleri güzel olmasa aynı şeyi söylemezdim eminim. başrol oyuncuları,joaquin phoenix ve reese witherspoon, gayet başarılı. zaten altın küreyi kapmışlar bu filmle. altın küre'yi bir de en iyi film dalında kapmış bu film. en iyi film olacak kadar olduğunu düşünmesem de güzeldi. ayrıca başrol oyuncuları şarkıları kendileri söylemiş.
    (böcek, 13.02.2006 14:52 ~ 14:52)
  3. 5 dalda -en iyi erkek ve en iyi kadın oyuncu dahil- oscar'a aday olan mükemmel bir film. joaquin phoenix'in oscar almasına kesin gözle bakıyorum.

bu arada dün itibariyle p2p networklerine dvdscr'ı düşmüş, bizi ayrıca mesut bahtiyar etmiştir.

aylar sonra gelen edit : joaquin phoenix oscar'ı alamadı ama reese witherspoon en iyi kadın oyuncu oscarını aldı bu filmle..
    (sükun, 15.02.2006 00:29 ~ 07.08.2006 17:27)
  4. filmden akılda en çok kalan şarkılardan biri için:
    (bkz: time's a-wastin')
    (ascella, 12.11.2006 13:12)
  5. (bkz: i walk the line)
    (mustafamacit, 26.11.2006 06:00)
  6. joaquin phoenix'in resmen johnny cash olduğu filmdir. şiddetle izlenmesi tavsiye edilir. müziği, hayatında birçok şeyden önemli sayanlar için bu filmin anlatacakları daha fazla olacaktır.

folsom hapisanesinde sahneye çıkmadan önce bir gardiyanla girdiği diyalog ve sonrasında elinde sadece mahkumlara verilen gri renkli su dolu bir bardakla konser vereceği yere gelmesi ve mahkumların coşkulu alkışları... bu sahnenin yeri ayrıdır filmde. yanılmıyorsam filmin sonlarına doğruydu.

(bkz: folsom prison blues)
    (dolphins were monkeys, 14.03.2007 22:41)
  7. reese witherspoon'un ve joaquin phonix'in oyunculukta kendilerini aştıkları film. june carter cash ölmeden önce kendisini reese witherspoonun oynamasını istemiştir ve reese witherspoonun bu rolle oscar almış olması ne kadar doğru bir tercih olduğunu gözler önüne seriyor. johnny cashin hayatına uygun bir şekilde müziksel açıdan oldukça zengin bir film. tüm canlı performans şarkılarını onların söylediği düşünülünce, iki oyuncunun da sesine hayran kalmamak zor. johnny cashin evlenme teklif ettiği sahne de, uyuştucuyu bırakmaya çalıştığı evrede hatırlanası sahneler, soundtrackine takıldım kaldım çıkamıyorum filmin etkisinden... kesinlikle izlemek lazım.
    (nyks, 26.03.2007 01:03)
  8. johnny carter'ın hayatını anlatan hoş film. özellikle müzikler sayesinde hiç kasmadan hoş bir seyir sağlıyor. adamın zamanında jerry lee lewis'den elvis'den daha fazla hayranı olduğunu albüm sattığını görüp şaşırtıyor. bir de ne june carter aşkıymış be diye söyletiyor defalarca evlenme teklifi ve sonunda mutlu son. soktuğumunun amerikasının halk müziği country'ye de sempati duydurabiliyor film dikkat etmek lazım!
    (korelle, 07.12.2007 02:08)