sıcak   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. emre altuğ'un bir zamanlar son derece seksi olan şarkısı. hatta klibi filan da vardı

ne şiir ne masal ne yalan var bu gece
    zaman mekan hepsi yalan seninle
    aklını çelen bütün düşler delice
    gerçek olcak hadi gel bak bu gece

avuçların yanacak
    bedenin çırılçıplak
    bu gece ateşim bedeninde yanacak

sıcak çok sıcak
    sıcak daha da sıcak olacak
    sıcak çok sıcak
    sıcak daha da sıcak olacak bu gece
    (agust bocuu muittin, 01.08.2004 09:58 ~ 02.08.2004 00:13)

2. şu an ankara ve bir çok ilin de içinde bulunduğu hava koşulu.
    (bewitchingwitch, 01.08.2004 16:56)
  3. uyumaktan başka birşey yapılamayacağı hava durumu.(tatildeyseniz ve denize/havuza giriyorsanız ne mutlu size)
    (esdora, 05.08.2004 17:16)
  4. nemle birleştiğinde hiç ama hiç çekilmeyen, insanların bunalmasına neden olan yaz aylarının vazgeçilmezi
    (ascella, 05.08.2004 18:23)
  5. melekler şehri* izlendiğinde önemi bir kez daha hatırlanan, sevgiliden yayılanı vazgeçilmez şey.
    (dydm, 08.08.2004 06:52)
  6. fazla cana yakın insanlar için kullanılan bir terim
    (16v, 25.06.2005 10:49)
  7. insanı çıldırtan, bunaltan, manyaklaştıran hissiyat. temmuz ortasında tavana vurur. yeter lan.
    (marla singer, 12.07.2005 01:46)
  8. şu sıralar istanbulda yağamayan yağmurdan dolayı yükselen nem oranından kaynaklanarak hepimizi folloş eden hede...
    (skuba, 28.06.2006 05:22)
  9. adanalıyı bile mahfetti ise istanbulluları ne etmiştir diye düşündürten hedö.
    (lightblue, 06.08.2006 18:19 ~ 18:19)
  10. ''ılısu barajı için ''dedirten hava hali.
    (un ventilateur de slipkot, 06.08.2006 19:15 ~ 23.08.2006 17:09)
  11. ·yakmayacak derecede ısısı olan, yakmayacak kadar ısı veren, soğuk karşıtı.
    ·ısısı yüksek olan, çok ısınmış.
    ·<isim>havadaki yüksek ısı.
    ·<isim>sıcak yer.
    ·<isim>hamam.
    ·<mecaz>dostça olan, sevgi dolu.

ekstra tanım: istanbul'u kavurmakta olan şey.
    (jack, 17.06.2007 17:48)
  12. bugünlerde anlamı çok daha iyi kavranan sözcük.
    (dolphins were monkeys, 24.06.2007 14:16)
  13. hiçbir iş yapmaya mecal bırakmayan hava durumu.uyku uyuyamamanın,yemek yiyememenin ve ördek gibi su aramanın ete kemiğe bürünmüş hali.
    (velvetrevolution, 24.06.2007 14:32)
  14. ısı sözcüğü ve üzerine getirilen "cak" isimden isim yapma ekiyle türetilmiş ve daha sonra türeme esnasında vurgusunu kaybeden ilk hecedeki ı sesinin düşmesi sonucu bugünkü haline gelmiş isim. aynen ısıtma sözcüğünün ilk ses ı'sını kaybedip sıtma haline gelmesi gibi.
    (aytok, 24.06.2007 15:11)
  15. yaşadığımız günlere çok uygun bir bülent ortaçgil şarkısıdır.

eller sıcak
    gözler sıcak
    yüzün sıcak
    duvarlar sıcak
    taşlar sıcak
    düşler sıcak

çok sıcak
    daha da sıcak olacak
    beni seversen

canlar sıcak
    heyecanlar yok
    soluklar umursamaz
    saatler duracak
    konuşulmayacak

giyisiler sıcak
    giymeseler sıcak
    uykusuzluk sıcak
    bardaklar eriyecek
    kuşlar susacak

çok sıcak
    daha da sıcak olacak
    beni seversen

sessizliğin sesi
    ayışığı
    buzun güzelliği
    yıldızların yaldızı
    o geceler
    o geceler

çok sıcak
    daha da sıcak olacak
    beni seversen

beklemek sıcak
    dinlemek sıcak
    durmak sıcak
    dam üstü cehennem
    ağaç altı sıcak

avucum sıcak
    param sıcak
    doğrular paramparça
    sokaklarda şaşkınlık
    kediler sıcak
    soğuk bile sıcak
    daha da sıcak olacak
    beni seversen

herşey sıcak
    daha da sıcak olacak
    beni seversen
    (ahmak ı hayal, 26.06.2007 14:41)
  16. arttıkça insanı zıvanadan çıkartan, delikanlıyı bile bozan, sinir stres olaylarını üst kademelere taşıyan vahim ve bir okadarda komik durum.zamanında etkileşimine girmiş biri olarak şiddetle kaçmak gerekir diyorum. sıcakların 'zıbovnn' diye son raddeye vurduğu bir zamanda iş başında yaptığım manyaklıkları hatırladıkça gözüm daha bi kararıyor. herşeyin başında fazla terleyen bi bünyeye sahip olduğumdan zaten darlantı sebebi olması üstüne üslük su kıtlığında türlü rezilliklere başvurmamla sonuçlanmıştır. iş saatinden çok su damacanası başında durduğum için ve sıcaklardan azmış bünyemin dayanılmaz saldırganlığı üzerimdeyken ayaküstü takıldığım hatunlar sıcak havalarda şahsım adına kavga sebebi olmuştur.
    (rouxdoux, 26.06.2007 15:02)
  17. tembelliğe tembellik katan olay.

of! biraz da şöyle yatayım...
    (ali kamber, 27.06.2007 21:44)
  18. ne istediğini bilmez memelilerden insanın kış aylarında ay çok soğuk yaz gelsin ısınalım, yaz gelince pöf çok sıcak soğusun biraz deyip maymuna çevirdiği güzide his. bir dalgasından* yeni kurtulduğumuz şu dönem uzun sürmeyecekmiş zira yeni bir tanesi önümüzdeki günlerle birlikte tekrar bizlerle olacakmış.

meteoroloji haberlerimle yine karşınızda olacağım. iyi geceler, saygılar...
    (nosuchnick, 03.07.2007 01:24)
  19. metabolizmayı yavaşlatan ve beraberinde getirdiği peltelik hissi ile sıcak kanlı canlılar için hayatı kimi zaman adeta bir cehenneme çeviren, fakat buna karşılık soğuk kanlı yaratıklar için ise bulunmaz bir nimet olan termodinamik hadise.
    (thor, 01.09.2007 01:38)
  20. soğuk bunun yanında çok masum kalıyor. insanoğlunun giyinme konusunda herhangi bir sınırı yok, ancak bir yere kadar soyunabiliyoruz. donumuzu da çıkardıktan sonra elden başka bir şey gelmiyor. evde başkası varsa da don oluyor bunun sınırı. o "başkası"nın hüviyeti mühim değil artık gerçekten. ben annemin bir arkadaşını donla selamladım en son. geçen hafta birkaç saatlık bir iş için evine gittiğim hiç tanımadığım bir adam da donuyla ağırladı beni. kafamızda tartıyoruz onurumuzu ve sıcağı, sıcak galip geliyor. samimiyet galip geliyor, dostluk kazanıyor.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 02.09.2007 23:10)
  21. yüze çarpan bunaltının adıdır. tene değdiğinde iliklerinize kadar soğuduğunuzu ve bulunduğunuz yere ait olmadığınızı anlatır.
    (demesterizasyon, 19.09.2007 20:53)
  22. nazım hikmet'in şeyh bedrettin destanı'nda anlattığı gibi;

sıcaktı.
    sıcak.
    sapı kanlı, demiri kör bir bıçaktı
    sıcak.
    (zinkafnun, 05.06.2008 14:18)
  23. uykusuz gecelerin başladığının habercisidir.
    (fonden, 05.06.2008 14:20)
  24. alında damlayan terin nedeni,sürekli vıcık vıcık dolaşma nedeni,ağırlaşma,adım bile atamama nedeni,nemle birlikte süper,evet.
    (sophia, 20.06.2008 08:19)
  25. yatakta kendini şaşırmış pusula ibresi gibi dönüp durma sebebi.
    (heidi, 20.06.2008 08:35)
 sayfa  / 2