sözlük yazarlarının aslında demek istedikleri   

sayfa  / 7
adana çık aradan

1. girilerindeki sözlerin derinliklerinde, yazdıklarından çok daha fazla mana barındıran bir buzdolabı varmış, işte öyle içli, öyle gözden kaçanlar varmış.
    son derece kedi bir konuda tanım yapan arı; reklam filmlerinin kareleri arasında gizlenmiş hipnotik mesajları bizlere kaktıran televizyoncular gibi, asıl vermek istediği fikri, bizlerin beynine işlermiş.
    (azureel, 30.12.2004 15:22)
  2. (bkz: şerefsizim benim aklıma gelmişti)*
    (pastaci, 18.01.2005 21:14 ~ 21:21)
  3. hayatından bezmişler için....
    (bkz: sözlük beni baştan yarat)
    ya da durumu daha vahim olanlar için....
    (bkz: sözlük beni eversene)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 18.01.2005 21:45)
  4. zamanlamada problem çıkmazsa bir de bir arının giri yazdığı başlığa hemen onun ardından giri yazmak durumu vardır. anlayana şu mesaj vardır: peşindeyim!
    (myrmidon, 19.01.2005 10:20)
  5. ilginç örnekler ile insanın zihninde yer ederler. bol bol örnek var, cidden.
    database derinliklerinde kalan tüm bu girileri özgürleştirelim.
    (azureel, 07.02.2005 08:08 ~ 08:16)
  6. başlık: diablo 2

· ekşi sözlüğün en güzel theme'si.

meal: ekşi sözlük yazarıyım. bi' de bu yazıyı neden oraya gidip yazmadığımı bilmiyorum.
    (azureel, 07.02.2005 08:08)
  7. başlık: cep telefonunda sms saklamak

· meraklı insanların cep telefonunuzu karıştırırkene orgazm olması ile sonuçlanan olay...

meal: sms ile bile çıldırtırtabilirim sizi sözlük bağyanları. telefonum +905...
    (azureel, 07.02.2005 08:09)
  8. başlık: eşcinselin adres sorması

· tarif ederken tavırlarının, kelimelerinin de o yöne doğru kaydığı durum. nedendir bilinmez. gay olduğunu çaktım arkadaşım, ama seni incitmiycem, senin gibi konuşup sana yardım edecem anlayışı yatıyor olabilir bu tavır altında

meal: homofobik değilim. eşcinsellerin insan olmadıklarının bilincindeyim, tüm benliğimle, tüm hetero benliğimle. ibne toplar!
    (azureel, 07.02.2005 08:10)
  9. başlık: unisex tuvaletler

· genellikle tek kişilik olan bar tuvaletleridir... eğer kapıda kilit yoksa veya siz kitlemeyi unuttuysanız içeri karşı cinsten birinin dalması durumunda garip durumlar ortaya çıkabilir... hele eğer içeriye dalan kişi yakın masada oturuyorsa her göz göze gelişinizde (ki o olaydan sonra kaçınılmazdır) salak salak sırıtırsınız falan... *(gizli bkz1: daha fazlası da olabilir ama yazmadım artık) *(gizli bkz2: anlayın)

meal: tam sallıyordum böööyle böööyle, gördü, sonra hayallere daldı zilli. hiç çekinmem alemlerden, fantezilerden. selam ederim bağyanlar.
    (azureel, 07.02.2005 08:11)
  10. başlık: ot gibi yaşantıya sahip olmak

· bir üniversite öğrencisi olarak, zamanın okul-ev veya okul-yurt arasında geçmesine; ev/yurt/okul kısmında da kayda değer bir şey yapılmamasına tekabül eden hayat. okula uğrayıp sınav/ödev/proje/yoklama gibi dertleri atlatırsınız; sonra kaldığınız yere gidip sıkıcı yaşantınıza devam edersiniz. ne hobiniz, ne delicesine uğraştığınız bir zevkiniz vardır. hayat, gün geçtikçe zaman kaybı gibi gelmeye başlar. iyice rutinleştikten sonra da depresyona girip çıkarsınız. en başa dönüp, aynı döngü için yeni bir başlangıç yaparsınız.

meal: ben böyle okulun taa burdan oraya kadar amına koyyim. ömrümü çürüttün lan itü. derdimi dağlara taşlara sözlüklere yazdım.
    (azureel, 07.02.2005 08:11)
  11. başlık: ce

· c harfinin okunuşu

meal: ben mal değilim, siz malsınız. ve bunun için ne kadar üzgün olduğumu size anlatamam.
    (azureel, 07.02.2005 08:12)
  12. başlık: etüde odadan internet kablosu çekmek

· itü vadi yurtlarında bir dönem sırf bu kablolar yüzünden internetin kesilmesine rağmen, bazı şahsiyetlerin*(gizli bkz: özellikle c blokta) ders çalışma mekanı olan etüde bilgisayarını götürmesi ve geçen senelerde yapılanın tam tersi bir şekilde odadan etüde kablo çekerek internete bağlamak suretiyle, ders çalışmaya çalışanların konsantrasyonunu dağıtan davranış..

meal: c bloktakilerin ta amına koyyim, zaten internetsizlik başıma vurmuş... sikicem ben götüremedim zaten etüde makinemi... bi' de kabloların 2 uçlu olduğunu bilmiyorum. of of...
    (azureel, 07.02.2005 08:13)
  13. başlık: lise 1

· balayı dönemini* (gizli bkz. hazırlık) terketmemle beraber "napcam ya" diye tutuşmaya başladığım yıl

meal: (bkz: teenage mutant ninja turtles)
    (azureel, 07.02.2005 08:13 ~ 15.07.2005 13:23)
  14. başlık: seviştiğimizi kimseye söyleme diyen tipler

· özel hayatının özel kalmasını isteyen tiplerdir ve de gayet haklıdırlar. zaten kızlarla nasıl seviştiğini anlatan insan odunun tekidir, uzak kalınması vaciptir.

meal: ağzına sıçayım beşir, unutamıyorum lan geçen gün şahika'yı nası yediğini. nası da ballandıra ballandıra anlatmıştın piç ya.
    (azureel, 07.02.2005 08:14)
  15. başlık: kızların birbirini süzmesi sorunsalı

· eğer yanlarında erkek arkadaşları varsa bu olay iyice abartılabilir.

meal: ulan zaten zor buldum, onu da size kaptırmam şıllıklar.
  16. başlık: kızların birbirini süzmesi sorunsalı

· özellikle yanında sevgilisi olan hatunlar tarafından abartılan bi durumdur,gelen geçen her kızın sevgililerine baktığını düşünerek etrafa alev saçan gözlerle bakarlar * (gizli bkz. tamam abarttım)

meal: çizerim artı oyarım. bilmem anlatabildim mi. kime diyorum lan?!
  17. başlık: arsenal

· feanorun çoook sevdigi takım...ayrıca premier league de gecen sene şampiyon olmamalarına rağmen en cok gişe hasılatını yapan takım...bi de t.henry diye bi adamları war ki,sormayın...

meal: sözlüğün ne olduğunu bilmiyorum. komposizyon yazamadığım için ilkokul öğretmenimden hep dayak yerdim, acısını çıkarmalıyım yım yım.
  18. olan: yaran girilere kendi girisini yazmak

meal: yazdıklarımı her okuduğumda yarılıyorum kendi kendime; ah ulağn, ne adamım ben? evet süperim, o değil sade inanılmazım! evet yayıldım sözlük sathına, dolandım ordan ora, okudum. velakin dostlar, benden iyisine rastlamadım. ama bilir misiniz siz ki, zaten hayatımda her alanda kendimden iyisine rastladığım vaki değildir. yep yeni fikirlerimle varım her zaman, kafamda düşünceler pinpon topu gibi dönüyorlar ordan ora; yani: süperim ben. hem iqmu da yaziyim mi? tam olsun. ehue. neyse, hayran kitleme şunu demek isterim en son: bir sonraki yazımda görüşmek üzere. stay tuned and esen. (nasıl kelime oyunu ama? heha!)
    (unruly, 07.02.2005 08:30)
  19. başlık: burçlara göre penis boyu

· kova burcu erkeği olmam ve simgesinin dalgalı çift çizgi olması sebebi ile çifte su verilmiş demir kıvamı denebilecek bir kıvamda etkili olabilecek ender burçlardan olması hasebi ile çekinmeden ölçümlemede standart addedilebilmekte olan boydur.

meal: geçen arkadaşlarla oturduk, çıkardım şlakkkk!! diye vurdum masaya. ama şu var ki, öyle bayanların olduğu ortamda yapmam böyle bi şey. ne mi yaparım? yazarım işte böyle. hem bakın gayet açık yazdım ama altını çizim: nah böyle lan bendeki, ehehu. ee, hani karılar? bu bi yana hem, hak yolunu da buldum ben; haseb maseb anlayın yani, böyle giride de duruşumu gösterdim işte. ne ilgisiz mi? gayet de ilgili işte. ben sevişirken bile apoletimi masada bırakmam, her şeyden önde gider bu.

- hanım, 2000 sigaramı ver ordan.
    (unruly, 07.02.2005 08:36 ~ 08:38)
  20. yazar tarafından direk söylenmese, açık açık yazılmasa da, girilerin satır arasını okumak hastalığına yakalanmış yazarlar tarafından sürekli keşfedilen ya da keşfedildiği sanılanlardır. bazen gerçekten son derece keskin bir zeka örneği olarak karşımıza çıkarken, bazen de son derece yüzeysel olarak hiç düşünülmeden ortaya atılan tezler vardır bu konu hakkında. aman diyim. siz siz olun. giri girerken içinizden gelenleri, aklınıza ilk gelenleri satıra döktükten sonra okuyun. başkaları bundan başka anlamlar çıkarır, abuk subuk düşünür mü diye.
    (ascella, 10.02.2005 23:31 ~ 20.11.2006 12:57)
  21. başlık: çeşitli

· hepiniz boksunuz. bir tek ben haklıyım. geri kalan herkes akılsız. benim ideolojim doğru. sizinkini yıkacağız. açın türkiye'nin önünü. geliyoruz. durduramazsınız. öyle ya da böyle. cahilin yanında kitap gibi sessiz ol. köpekler istedi diye atlar ölmez. en çok sesi boş teneke çıkarır vs.

meâl: girilerimde kullandığım bütün bu özlü sözlerin ve atasözlerinin benim için de geçerli olabileceğini bir an bile düşünmem. gaza geldim. bir de sözlük diye bir ortam buldum. benim fikrimde olmayanlara bok atıyorum. böyleyim ben.
    geliyoruz. siz susun. biz konuşacağız. biz kimiz onu da bilmiyorum.
    boş zamanlarımda yiğit özgür karikatürlerinde oynuyorum.
    (mavio, 28.06.2005 22:59 ~ 30.06.2005 14:57)
  22. başlık: terbiyenizi takının son uyarım

anlam: hayatımda gördüğüm en soğuk uyarı cümlesi. wondrous tarafından bana özel olarak verilmiş ayardır. bir girisiyle ilgili kendisine ettiğim abuk bir laf sonrası almış bulunmaktayım. "son uyarı" olduğuna göre daha önce de uyarılmış olmam gerekiyor sanırım, ama böyle bir şey asla olmadı.

belki kendisiyle ilgili girdiğim giriler canını sıkmıştır o kadar, ya da kız arkadaşıyla kavga etti bana patladı. bu da böyle bir anımdı.

demek istenilen: pek sevgili sözlük okurları, bakınız wondrous bana * ayar verdi, bana böyle böyle dedi. ben mazlumum, boynumu büktüm oturdum; o mezalim, kızdı bana. ühhühüh. daha önce hiç uyarmamıştı da. uyarıldım sözlük okurları, anlayabiliyor musunuz? ühhühüh.. pis kaka wondrous.. ühhüh..
    (otomatik kapı, 18.07.2005 15:41)
  23. başlık: terbiyenizi takının son uyarım

hayatımda gördüğüm en soğuk uyarı cümlesi. wondrous tarafından bana özel olarak verilmiş ayardır. bir girisiyle ilgili kendisine ettiğim abuk bir laf sonrası almış bulunmaktayım. "son uyarı" olduğuna göre daha önce de uyarılmış olmam gerekiyor sanırım, ama böyle bir şey asla olmadı.*

belki kendisiyle ilgili girdiğim giriler canını sıkmıştır o kadar, ya da kız arkadaşıyla kavga etti bana patladı. bu da böyle bir anımdı.

meâl: bakın sözlüğü günlük niyetine kullanarak ve bunu açıkça belirtip kendimle dalga geçerek tarihe not düşüyorum*. sözlükte demokrasi olmadığı ortadadır, zaten demokrasiye inanan* bir insan da değilim, demokrasi hayranlığım filan da yok, olmazsa olmasın. olaydaki keyfi yaklaşıma dikkat çekmek istedim yani sadece. daha önce uyarı almamış bir yazar hulka açılmak gibi saçma bir başlık yüzünden kendisine* sataştı diye kanatlandırılabilir. belki bu da normaldir, ama bilinsin istedim. bu ağıt yakmak ya da ağlamak değildir.
    (balta, 19.07.2005 01:41)
  24. başlık: bir insanı ikna edemiyorsan kafasını karıştır
    giri:
    + babacım benim daha güçlü bir bilgisayara ihtiyacım var
    - elinde var ya bi tane
    + ya baba o eskidi işte
    - daha yeni bişeyler almıştın noldu ya
    [pederbank finansmanı ile alınan hard disk'i ve cd writer'ı kastediyor]
    + yha çok teşekkür ederim aldığın için ama şimdi yani o idare etti de, olmuyor bazı parçaları söküp yenilerini takmam icap ediyor artık. şimdi işlemciyi çıkarıp yerine daha hızlısını alsam şu anki anakartımla en fazla %20 daha hızlısını alabilirim; ki bu da benim işimi görmeyeceği için anakartı değiştirip yeni altyapının el verdiği ölçüde işlemciyi sağlam alıp hazır yenilemişken eskiye dönük olmayan ekran kartımla ramimi bir de bunları içine koyacağım kasayı ve güç kaynağını yenilemeliyim ayrıca hemen ekliyeyim şimdi bu toplu halde yenileme mecburen bir arada oluyor, tek tek ayrı zamanlarda alamam ve benim derslerim için gerekli bu güncelleştirmeler ve üzerinde java asp dot net php mysql apache gibi kendimi geliştireceğim yazılımları kurmam için gerekli.
    [soru işaretleri ile dolu bir duraksama]
    + yani eski parçalarımı uygun fiyata elimden çıkarıcam, yerine uygun fiyata yenilerini alıcam, anlatamam biraz uzun sürer istersen açıklayabilirim.
    [yeterince kafası karışmamışsa, dahasını duyma korkusu içine işlemiş... hedefe doğru ilerlenmektedir.]
    - kaç para tutacak bu iş?
    + 5 kalem mal altı üstü, çok değil. kredi kartına taksit de yaparlar diye düşünüyorum
    - ne kadar?
    + bin lira, en fazla.
    - bak, bir kaç ay sonra gelip de 'şu bu lazım' deme ama bir daha
    + yani gerekli oldukça güncelleme
    - azuur
    [ikinci hece uzatılmış, şansımızı zorlamamamızın gerekliliği anlaşılmıştır.]
    + tamamdır, anlaştık
    - yarın hesabına geçerim parayı
    (bkz: mission accomplished)

demek istenilen: bilgisayar delisi bir insanım, her ay takıp takıp çıkarıyorum, hard disk olsun, cd writer olsun, anakart olsun, ekran kartı olsun; son model olsun, en iyisi olsun; benim olsun istiyorum. bunları sağlamak için babamı 'kullanıyorum', adamcağıza bir ton teknik şey söylererek bir halt anlamamasını sağlıyorum; paralize ettikten sonra 'finish him' yazıyor; fatality uyguluyorum; bir milyarı atıyorum cukkaya; sonra ver elini teknosa.. 'eyyavrum'ey..
    (otomatik kapı, 25.07.2005 08:00 ~ 08:02)
  25. başlık: zeynep evrim aydın

· dersaneden sınıf arkadaşım bayan, fotoğraftan daha güzel hallerini de gördüğüm türk kızı, dış görünüşüyle ilgili gerisi iftira.

meâl: dersanede bile erkeklerin ağzının suyu akardı bunu görünce, üniversiteye geldik ama kurtulamadık yaw, hayır o kadar da güzel çıkmamış yine de eridi gitti millet.

not: konsept açısından togisama'dan yararlanılmıştır. öyledir, böyledir
    (excalibur, 06.09.2005 15:19 ~ 15:20)
 sayfa  / 7