|
|
- iki versiyonu vardır bunun.
1 - yazarcan bir fıkra duyar, hemen sözlüğe koşmak ve öğrendiği fıkrayı paylaşmak için bahaneler arar. bunun en kolay yöntemi de fıkranın ana teması hakkında bir başlık açmak ve altına da fıkrayı yazmaktır. sözlük formatı falan bırakmaz ortada, siker atar.
2 - yazarcan bir konuyu yazmaya çalışmaktadır. atasözleri ve deyimlerle örneklediği gibi bir de fıkra ile örnek vererek yorum yaptığı konuyu renklendirir, hatta kimi zaman buna ihtiyaç bile duyabilir.
yerine göre yanlış veya doğru olabilecek bir durumdur sözlüğe fıkra yazmak.
- sözlükte anketlerin bu denli artmasından sonra çok da şaşılmaması gereken lakin şiddetle kınanası durum
- (bkz: kaliteli giri)
- açılan başlığa uygun bir şekilde tanım yaplıdıktan sonra örneklendirmek amaçlı girlen giri.
(bkz: yaran fıkralar)
- sözlüğü foruma çeviren faktörlerden sadece biridir. kendisi sözlükte görmek istemediğimiz kusurlu hareketlerdendir.
"en güzel hatunlar", "en mükemmel şarkılar" başlıkları kadar zararlı olaydır. ankete karşı değilim tabii. hatta anketlerin mutlaka olmasından yanayım. ama işte forumvari, yazarın bilgisini, yaratıcılığını kullanmadığı başlıklara karşıyım. ben değerli yazarlarımızın diyaloglarını,esprilerini görmek isterim. korkuyorum da içten içe. ya bir gün gelir de alttaki yazar tatlı mı yakışıklı mı sempatik mi tarzında başlıklar da açılmaya başlanırsa?
- yazarlıktan çok kopyala-yapıştırcılığa yönelen bi eylemdir.
böylesine güzide bir sözlüğün oluşumuna katkı sağladığını düşünmüyorum.
aksine kalitesiz okur sayısını arttırdığını ben kendi kendime inandırdım sizi bilemem.
(bkz: yapma güzel abicim)
ek:bok yiyin
(bkz: hahayt)(smv66, 18.02.2008 18:24 ~ 09.09.2008 20:50)
- yeri geldiğinde yapılırsa; girilerin sonuna "ulan hemen yapıştırmışsınız eksileri" "hemen de eksi ha!" yazmaktan daha fazla sözlük formatının içine sıçmayacak eylemdir..
|