sınav kötü geçtiyse kafa göz dalınmak istenen tiplerdir. burdan sesleniyorum: biraz insaflı olun, sınavı güzel geçen var, geçmeyen var.
allah aşkına rakam vermeyin diye bağırarak kaçtığım tiplerdir...hem herkesin cevabı kendine, ne güzel benimkiler doğru diye çık mutlu mutlu gez bi on gün, hangimize faydası var doğru cevapların hangileri olduğu?
di mi arkadaşım, di mi kardeşim?
bunların bir değişik türevi vardır ki onlar da dersten sonra soru tartışırlar bu nedenle derhal aforoz edilmesi gereken kişilerdir.
"çalışkanız biz örnek teşkil eden insanlarııızzzz!!" diye içten içe bağıran insanlardır.onlar da sınav tarihine kadar kıçını yayıp sonrasında sınav sonucunu kaderci bir yaklaşımla bekleseler ya...
bunlar için herşey tıkırındadır tabi. yapmıştır sınavını güzelce çıkar tartışır. tartışma sebebi de bulacak o soruyu yanlış yapmış birini yüzüne vuracak piyasa yapacak etrafta. hele bi de karşıdakini göt ederse iyice havalanır. hele 2 tane çalışkan tartışırsa tadından yenmez. sen kenarda oturursun dinlemek zorunda kalırsın zaten sınavın acısı hala içinde kalkamıyosun bi yere.
-ayy kızım hadi tamam o 9 sorumuz aynı ve doğru da, şu diğer soruyu ne yaptın ya?
+ya ben onu hede hödö yatım ama şöyle buldum emin değilim yane
-eki eki kızım onu hade höde yapıcaktın ordan çıkıyodu onu bilmiyo musun sen yaa
+yaa olamaz yaa oraya kadar yaptım da orda bıraktım hoca kesin puan kırıcak offfff
*
-eki eki eki
iyi bok yedin.. puan kıracak da 100 değil 90 al en az. biz orda bi dahaki sınavdan kaç alsak 45 olacak ortalama onun hesaplarını yapıyoruz lan..
(hayalet, 08.08.2007 22:56 ~ 22:58)
-ee nasıldı sınav
+eh işte fena değil (aslında çok kötü demek)
-ya benim de işte 5. sorum yarım bi tek kaç buldun sen onu
+hatırlamıyorum (bal gibi hatırlıyosun da karşında süper zeka çalışkan bi şahıs var dilin varmıyo)
-hımm..ya ben bilmem ne buldum da bi tek soruda bıd bıd bıd diyodu ya onun bıdbıdını yaparken emin değilim yani
+hıı evet (git artık yaa)
-işte 95 falan gelir
+evet (içinden küfür edip de dışından sırıtan insan modeli)
-neyse ben acıktım bi kantine gideyim
bunlar böyle bi kavonozun içine tıkılıp havasız bırakılıp ölene kadar soru tartışmaya mahkum edilesi tiplerdir.
(bkz:
allah akıl fikir versin)
bütün soruların cevaplarını karşılaştırıp, bir saat kritiğini yapmazlarsa fıtık olur böyle bünyeler,uzak durmak lazımdır,en azından bir sonraki sınav notunu öğrenene dek mutlu mutlu gezmiş olursunuz,bunlar gibi karamsarlık yapacağınıza..
"ne var olm bizde yaptık, bakma sen tartışmadığımıza" denilesi tiplerdir.
çoğu zaman hararetli hararetli yoğun bir telaş ve meraklı tavırlar içinde ordan oraya ciddi bakışlarla sınıfın içinde hatta bazen utanmadan sınıf sınırlarının dışında soru tartışacak bünye arayan heyecanlı triplerle hızlı hızlı yürüyen lanet tiplerdir.
- ceren abi sen naaptın?
- benim 86,5 çıktı abi o soru, bariz yani..
- evet işte dedim ben size 86,5 o sorunun cevabı millet (bu noktada kahramanımız hey hey diyerekten alkış yapmak suretiyle milleti kendine yönlendirerek dikkat çekmeye kasmaktadır)
- susuuğğn! sus ulan! mnskym.. sus! öl! (sınav muhabbeti çekemeyen ve sınavı muhtemelen bombok geçmiş insani tipin normal tepkisi)
sınav kötü geçse de geçmese de burnunu kırmak istediğim tiplerdir. olmuş bitmiş, neyin tartışmasını yapıyorsun? otur yerine gelecek notu bekle, hadi bunu yapmıyorsan bile sınavdaki soruları tartışacağına kaç alsam geçerim tartışmasını yap. genelde bu tartışmaları yapan tipler
not kaygısı olan potansiyel ineklerdir. gerçekte iyi insanlardır fakat gelip "100 mü aldın lan journey?" dediklerinde çok sinirleniyorum, kendime hakim olamıyorum.
soruları yanlış cevaplamış gibi görünmek isteyen tipler. böylelikle sonuçlar açıklanıncaya kadar sınavı kötü geçenler tayfasına sempatik giriş yapabilirler.
dünyada en sinir olduğum şeylerden biri (bkz:
bitmiş bir sınavdan sonra sınav hakkında konuşmak)
yahu sınava kadar yaşıyacağın stresi yaşamışsın,g.tün yusuflamış birde sınavdan sonra konuşmanın ne anlamı var.olmuş,bitmiş.bırak ta tadını çıkaralım.kötü bile geçmiş olsa bitirilmiş bir sınavdan aldığım hazzı hiçbirşeye değişmem ve bunun içine etmek isteyenlere de sert tepki gösteririm,gösterelim,göstermek lazım...
- 3 b miydi lan ?
+ ı ıh c
- hmm 4 a dimi
+ evet ama b de olabilir diyolar
-oov sıçtık olm
+ 8 neydi tam göremedim kızın kağıdı
- 8 c abi
+ olm ne c si deli misin ya ?!
- c olm meltem yanlış yapmaz
+ bi git ya
(en ayrıntılı tartışmam böyle oldu)
yanlış soru var mı yok mu tespit edip, sonucu nokta atışıyla hocaya açıklayıp, üzerine ekistıra puan alma niyetindeki öğrenci tipidirler.
(bkz:
oh evet)
(bkz:
ben yaptım)
(bkz:
ehehe)
her sınıfta mutlaka 4-5 adet bulunan,
ba dan aşağı not beğenmeyen tiplerdir.
tüm soruların cevaplarını karşılaştırıp hepsinin doğruluğuna emin olmadan içleri rahat etmez. bu muhabbet de genellikle heyecanlı bir şekilde ve ayaktayken yapılır.
bazen öylesine dalıp giderler ki biri diğerinin dediğini duymaz. yanlarından geçen sınıfın ortalama elemanlarından birine rastladıkları takdirde onu da o
dipsiz kuyunun içine çekmeye çalışıp bundan ayrı bir keyif alırlar.
bazıları ise cevabı muamma olan bir soruyu doğru yaptığını kanıtlamak adına üşenmez, kağıt kalem alır, ayaküstü soruyu tekrar çözer ve gururla etrafındakilere bakarak egosunu tatmin etmeye devam eder.
bir de bunlar sorunun doğru cevabını öğrenmeye çalışırlar sınavdan kaç alacakları hiç mühim değildir
*(leda, 23.12.2007 14:44 ~ 14:44)
sınav kötü geçmiş ise adamın moralini sıfırlatan tiplerdir .sınıfın en tembelini bile sınavı iyi geçmiş ise o tartışmanın arasında görürsünüz
sinema çıkışında filmdeki olayları sanki filmi sizde izlememişsiniz gibi size tekrar anlatan,
replikleri taklit eden tiplerin yanından nasıl kaçmak istiyorsanız bunların yanından da öyle kaçmak istersiniz. hatta istemekle kalmaz arkanıza bakmadan kaçarsınız da.
(bkz:
koşarak uzaklaşmak)
sınav kötü geçmiş iyi geçmiş hiç mühim değil, maksat egoyu şişirmek. (bkz:
ego tatmini gözlerinizden öper)
yıllardır adamlar böyle alışmış, çok da önemli değil, "bırakın tartışsınlar" dediğim tiplerdi bunlar. ta ki 2006 yılında yapılan öss'ye kadar. öss'nin ertesi günü okulda mezuniyet törenimiz vardı. yapılan her genel sınavda ilk 3'ü paylaşan güzide öğrencilerimiz kep törenine 15-20 dk kala o sene iptal olacak olan hatalı sorunun yanlış olduğu konusunda hemfikir olmuşlardı. işte pes ettiğim an o andı.
bunların bir de çözüm yapmak için tahtayı kullanan hatta dolduran çeşitleri vardır. sınavdan sonra salonu koşarak terk edersin ama sınıfa geri dönüp bir de bakarsın ki tahta dolmuş, kabusun olmuş. hayatında görmediğin sayılar, şekiller gözlerinin önüne serilmiş oh maşallah! o sebeple kaçmak yetmez en iyisi bir soğuk su alıp sınıfa gitmek, içersin için açılır.
soruları tek tek hatırlamak bir yana, bir de satır satır ne yazdıklarını da hatırlar bunlar. hoca 2-3 puan kırsa aa elden gidicek diye üzülen insanlardır aynı zamanda. sınavdan ancak 2-3 puan alabilecek kimseler ise gayet sinir olurlar bu tiplere. zaten bir iki tane soruya cevap yazabilmiş bi insana gidip, şu sorunun cevabını ne bulduuuun diye sorulursa, insan çileden çıkar.
boş bıraktım, evet boş bıraktım. zaten 40 puanlık yer karaladım diye agresif bi tavırla cevap verirseniz, hemen uzaklaşırlar ve gözüne kestirdiği ilk insana da aynı soruyu sorarlar. yaklaşan final döneminde, bir yeni yıl dileği olarak herkesin bütün soruları dolduruabileceği sınavlar geçirmelerini diliyorum.
dövülmesi farzdır.
sınavda soruları görünce gözlerini belertip altyazı formunda ettikleri küfürleri, sınav çıkışında sorular temelinde sesli olarak ifade ediyor da olabilirler; hemen dövmek gerekmez yani. "bence güçlerimizi birleştirip hocaya dalalım!"