sınavdan önce sabahlamak 

adana çık aradan

1. sınavdan önce sabahlamak iidir. ama sabahın 5 ine kadar çalışıp da daha sınava iki saat var diye uyuyanlar var ve bunlar benim arkadaşlarımdan bir tanesi gibi yatıp da vizeye kalkamamızlık yapan saflar grubuna girmesinler...
    (mamtili, 11.12.2004 02:10)

2. sınavdan önceki akşam gece yarısına kadar uyuyan öğrencinin hiç uykusu kalmadığı için ister istemez gerçekleştirdiği eylem*
    (ubi, 07.05.2006 02:03 ~ 02:04)
  3. haftalar öncesinden açıklanan sınavı geçen once zaman boyunca sallamayan, içinde benimde bulunduğum öğrenci gurubu. bizler sınavdan bir önceki gün yusuf yusuf olduğumuzdan (hesapta) çalışmaya başlarız vede tabiki hiç bir şeyi yetiştiremeyiz. ondan sonra deriz ki ya bari sabahlayalimda vakitten kazanalım, dakat vakit aslında çoktan geçmiştir efenim. yıllar süren ve bizzat yaptığım araştırmalarda sabahlayan öğrencinin, sabahlamayan öğrenciden bilgi olarak pekde farklı olmadığı kanısına varmışda bulunmaktayım naçizane.
    (witch king, 07.05.2006 02:32)
  4. ertesi gün sınav olduğunu çok uzun zamandır bilen ama ciddiye almayan kişilerin yaptığı bir şeydir. son gün gelip çattığında tutuşulur. bu kadar konu nasıl yetişecek, tekrarı nasıl yapılacak, o ders nasıl verilecek gibi kaygılar her tarafı donatır. ama ondan sonra iç rahatlatıcı, ve aslında sorumsuz bünyenin sorumluluğu üstünden atması için gerekli olan cümle sarf edilir: ' aman nasıl olsa oturur sabahlarım. bütün konular biter, ben bu dersi veririm' bu cümleden sonra geri dönüş yoktur. gündüz hafif bir şekilde konulara bakılır. akşam yemeğinden sonra ders çalışılmaya başlanır. her şey ilk başta iyi gider. ' ya bak ben kendimi biliyorum, ben ancak gece ders çalışabiliyorum. oh dikkatimi dağıtacak bir şey yok' denir. bol bol nescafe, nescafe kola içilir. kışsa kalorifer söner, bir saatten sonra insan donmaya başlar. kilit noktası sabaha karşı üç civarıdır. bu saate kadar gayet çalışmış kişi, üçten sonra yavaş yavaş uykuyu düşünmeye başlar, yarın ki sınav umrunda değildir. ama mücadele eder, çalışır. sınava girilir, geçer not alınır. ama genelde sabahlayıp ders çalışanlar, düzenli çalışmış, ve sınavdan önceki gece normal saatte uyumuş insanlar kadar iyi not alamaz. bir daha ki sefere düzenli çalışılacağına söz verilir. ayrıca (bkz: ben bunu hep yapıyorum.)
    (chrystal, 07.05.2006 09:20)
  5. (bkz: @789847)
    (jemand, 07.05.2006 22:33)
  6. (bkz: mazohizm)
    (keyif pezevengi, 07.05.2006 22:37)
  7. bazı bölümler için bir nevi allahın emri olarak gerçekleşen hadise...
    ders konuları o kadar çoktur ve sınavda sorulan sorular mantık yürütmekten o kadar uzaktır ki bu zavallı öğrenci mecburen sınavdan sonra pişmanlık yaşamamak için (-ki eğer bir de o dersten geçerli not alamazsa alttan alma gibi bir şansı olmayacağını biliyorsa) , son gece o notları bir kez daha hatim etmek zorunda kalır...
    (sandra dee, 07.05.2006 23:41 ~ 23:42)
  8. her öğrenci yapmıştır. sonuç pek başarılı olmaz genelde. her seferinde tutulamayacak sözler verilir, bir daha günü gününe çalışacağım gibi.
    (sweetzoejane, 07.05.2006 23:55)
  9. hiç bir işe yaramayan hadisedir.sen bütün zamanlarda bilgisayar başında kıç büyüt,götünü gezdir sonra son gece o kadar konuyu beynine sokacağına inan.zavallı beyin bir süre sonra algılayamaz ama inatla saatlerini o masanın başında yarı büklüm bir belle geçirirsin.sınavda da sana geçirirler ama en azından 'sabahladım ben,huzurluyum' diyebilirsin.(bkz: yersen)
    (premature bebek, 07.05.2007 08:36)
  10. okula giden kimseler için her sabahlama mutlaka belli bir zaman diliminde bir sınavdan öncesine denk geldiğinden ve hayat gailesi de bir nevi sınav olarak düşünülebileceğinden (bkz: her yeni gün bir sınav öncesidir)
    (salihaki, 07.05.2007 09:09 ~ 09:23)
  11. genellikle son güne kadar hiçbir şey çalışmamış öğrencinin yöntemidir. sınavdan önceki gün bütün notlar en iyi defter tutan arkadaşlardan birbir fotokopi çektirilir, günü harcamamak adına gecenin ilk saatleri beklenir. sigara ve kahve yeterli mi diye son kontroller yapılır. soğuk bir duş alınır, her zaman dağınık olan masa özenle toplanır ve artık tüm şartlar derse başlamak için uygundur. gece 1-2 sularında tam gaz dersin başına oturulur, her yarım saatte bir kahve-sigara molası verilir ki bu mola da zaten yarım saate yakın sürer. arada msn messanger'da o sınava girecek olan arkadaşlarla "ne çıkar sence ya" , "şurdan sormaz umarım baya zor" gibisinden diyaloglara girilir. bitkin düşülen anlarda ritimli gaz veren şarkılar dinlenir , arada bir neden hep son geceye bırakıyorum ki ben şu ders çalışmayı diye isyan edilir, sabahın ilk ışıklarına doğru hafiften uyku gelir ama aldırış edilmeden çalışmaya devam edilir ve evden çıkmadan önce yapılan kısa ama doyurucu bir kahvaltıya kadar bu süreç işler.
    (o s c a r, 09.06.2007 01:57)
  12. her sınav öncesi sabahlayan tüm arkadas grubunu evine tıkan yada evlerine tıkılan ama sevişmek, okey oynamak, geyik çevirmek, sidik yarıştırmak harici gram ders çalışmayan zümreye ait olanlardandım ...
    (carpenoctem, 13.06.2008 01:18)
  13. sınavı baştan takmamış,bok deliğe gelince çalışmaya başlayanlarla aslında herşeyi bilmesine rağmen hala acaba ordan mı çıkar acaba burdan mı sorar diye düşünenlerin yaptığı şeydir.genelde bilen bildiklerini daha da karıştırır,öğrenmek için debelenense pek birşey öğrenemez o saatten sonra.ama son çırpınışların faydalı olduğu istisnalar da yok değildir.
    (digitalis purpurea, 05.07.2008 14:27)
  14. üniversite de , final sınavlarndan önce yaşanan olaydır. hiç çalışılmaz , sabaha kadar bi saat sonra çalışırız ,bi saat sonra çalışırız deyip çeşitli oyalanmalara gidilir.arada bi saat falan yarı yanık yatılmaya çalışılır.kendi kendine ya zaten ben biraz baktım deyip arkadaşlara teselli verilir. sonunda da sınava girilir. eğer kötü not alınırsa '' ya o kadar da sabahladık ha! gördün beni , sen biliyorsun ! sabahlamadık mı?'' gibi sözde teselli cümleleri ile durum hafifletilmeye çalışılır. eğer iyi not alınırsa '' sabahladım olum ben. sor arkadaşlara'' gibi feedback(geri besleme) cümleler kurulur. işte böyle bir abondone(dönme) içerisinde üni. bitirilir. hadi geçmiş ola...
    (kolanın formülünü bilen adam, 05.07.2008 14:44)
  15. 15-17 saatleri arasındaki sınavsa durumu iyice zorlaştıran ders çalışma taktiği.
    ders çalışmak için sabahlamayanları da var tabi ki saygı duyulmalı, iyi insanlar onlar da.
    (warbringer, 05.07.2008 14:46)