|
|
- sınavın nasıl geçti sorusunu sormak üzere iken görüldüğün akıldaki repliğin hemen "geçmiş olsun girmiş gibi???" ile değiştirilmesine sebep veren mutluluk görünümlü üzüntü ifadesi...
(okang, 02.12.2004 04:50)
- sınavın ne kadar girdiğine göre değişebilen gülme tarzıdır.mat-1 sınavından 5'in üstünde alamayacağınızı düşünüyorsanız kahkaha bile atabilirsiniz...
- güzel geçtiyse şayet orgazmik bir gülümseme
- (bkz: tuvaletten çıkanların yüzündeki tatlı gülümseme)
- çancı ve yancı gülümsemesi olarak ikiye ayrılır.
çancı gülümsemesi: finalde de koydummu çocuğu kesin a gelir.
yancı gülümsemesi: puhaha abi nerdesin?olm erken çıkacaktım bırakmadı hoca.hadi dörtlüyü hazırlayın geliyorum.
- sınavın süper geçmesinden ötürü yüzde alınan ifadedir, şöyle ki eğer normal anlamda düşünülürse gülünmesi gayet doğaldır mantıklıdır düşünülcek bir şey,tasalanılması gerek birşey yoktur, lakin mecazi anlamda algılanırsa o zaman kötüdür şöyle bir örnekle açıklamak gerekirse
yüzde pis pis sırıtma
-yako güzel geçmiş gibi sınav
-valla hocam süper geçti, öyle güzel geçti ki bana; zevke geldim orgazm sonrası rahatlamanın verdiği bir gülümseme var yüzümde
-çok güzel yako, sınavın için endişelenme direk ff veriyom biraz da böle zevke gel bakalım
- hoba eller havaya diyip oynanmaya başlanır
- (bkz: eskidendi çok eskiden)
- şimdi iki nedenden kaynaklanır bu mimksel hareket birincisi
-mükemmel geçti abi harikaydı ya, çalışan kazandı be .bak çalıştık başardık ,kolaydı zaten ya değilmi....bir başka kardeşimizin ise yine aynı gülümseme yüzünde sınavdan çıkmış
-beyler sıçtım ,muhahahaha ...ha bu biraz az karşılaşılan bi durumdur ama ara ara karşıma çıkıyor işte(diego, 04.04.2006 23:40)
- sınava yeterince çalışmamış bünyeler için ilaç olandır. hatta gülümseme bile yetmez bu durumlarda..şöyle ki:
-ohahoahoahaohahaoa bu ne lannn?! naptın 3. soruyu hahaha
--hahahaah resim çizdim ben ona..bi tane de ok çıkardım aha budur diye..ahaha senin nası?
-hahaha iyiymiş.. nası olcak sıktım ben de hepsini..o diil de mezun olamıycaz lan sıçtık
-ahahaha gel kahve ısmarlıyim
- okulun bitmesine taş çatlasa 2 yarıyıl kalmıştır, sınavı olan ders bölüm başkanı tarafından verilen zorunlu grubundan bir derstir. sınava girilir, soru yazılır, kağıda bakılır. sadece bakmakla kalınır ve arkadan takip eden on kişi ile sınav kağıtları bomboş şekilde teslim edilir. yüzlerde boş ve de hoş bir gülümseme ile okulu bir dönem daha uzatmış olmanın şerefine çaylar ısmarlanır.
- öyle böyle geçti bittiden doğan gülümsemedir.zira bu gülümseme için sınavın iyi geçmesi şart değildir.hele ki üniversitede.
- genel de sınav göte girdi gülümsemesidir. ardından gülümsemeyle birlikte içten içe hocaya sövülür, bunun başka bir versiyonu da sınavda arkadaşları bi sikim yapamımış ama kendisi soruları döşemiş öğrenci gülümsemesidir. insan gülümser tabi. dedirten gülümsemedir.
- genelde göte giren bir şeyin verdiği anlamsız ve nedensiz haz ile ilgilidir bu. bakmayın güldüklerine, hani derler ya sinirden gülüyorum diye, işte öyle bir şey.
|