belki ilginizi çeker
  1. · simerjin
  2. · sınavda sıçan ilk kişi olmak
  3. · adhd
  4. · sınavdan en yüksek notu almak
  5. · sınavın girdiği ilk kişi olmak
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · erkekte ses tonu
  3. · ezel
  4. · geniş aile
  5. · galatasaray
  6. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  7. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  8. · pembe panter rüştü
  9. · turkcell vs vodafone

sınavdan çıkan ilk kişi olmak  

sayfa  / 3
  1. vize/final hakkında pekte teferruatlı bilgiye sahip olmayan, hatta kasmamış çalışmamış kimselerin rast geleceği bir pozisyondur, 45dk. dolmuştur fakat kişi ilk çıkmamak için sınava dişini sıkma gayreti içindedir, bir yerden sonra sabır tükenir ve asistana saat sorulur ardından da elveda vize/final, nitekim bugün başa gelmiştir, en acısı da senin gibi bekleyenin çok olması, ardından da bir bir dökülmeleridir..

ulan simerjin bile bile bekledin benim çıkmamı değil mi..
    (geyik, 09.04.2005 22:15)
  2. hocanın gözüne bakıp ne çabuk sıkı çalıştın herhalde demesiyle 2. yıkım anını yaşamak
    (palantir, 10.04.2005 01:48)
  3. dersi tekrar alacak olan ilk kişi olmak demektir.
    (lapsus, 10.04.2005 01:49)
  4. ikinci kağıdın geç gelmesi ve bu arada hocanın sizin kağıdınızı incelemesi ihtimali göz önüne alındığında oldukça tehlikeli bir durumdur. bin bir saçmalıkla doldurduğunuz kağıdınızın ifşa edilmemesi için şiddetle kaçınılmalıdır.
    tüm bu riskleri göze almamanız, bunun yerine kafanızı sıranın üzerine koyup bir saatlik bir uyku çekmeniz tavsiye olunur.
    (adyingwish, 10.04.2005 02:03)
  5. aslında sınavınız iyi geçmiş olsa bile dezavantajlı bir durumdur. eğer ilk verilen kağıt, kağıtlar toplandıktan sonra en altta kalacaksa - ki genelde öyle olur- kağıdınız okunacak en son kağıt olacaktır. bu da hocanın "şu kağıtlar da bitse artık" dediği, sabır ve anlayışının en az olduğu zamanda okunacak demektir. hoca, artık gına geldiğinden, takdir hakkını rakipten yana kullanacak, hakettiğinizin biraz altında alma olasılığınız artacaktır.
    (pursewarden, 10.04.2005 03:19)
  6. ardından arkanizda kalan insanların size bi ton küfür etmesi ve kendilerini sınav açısından kötü hissetmelerini sağlayan durum..
    (halukk, 10.04.2005 14:39)
  7. tezcanlı insan eylemi.
    (hemera, 10.04.2005 23:42)
  8. "sınıfa karizmayı koydum" ile "ulan kalsam bir soru daha yapar mıydım" arasında gidip gelme anı.
    (jayjay, 11.04.2005 13:39)
  9. her daim işlediğim bir fiil olup rekorumu egale ettirmemek için bazı sınavlardan hemen hemen boş kağıtla çıkmama sebep olmuş hede.
    (organometallic complex, 24.04.2005 23:13 ~ 29.09.2005 22:10)
  10. itüde 99 yılından beri sürdürdüğüm öğrencilik hayatımda bir kaç istisna hariç her sınavda içinde bulunduğum durumdur. zevkli bir hareket olması bir yana zaman kaybını da minimuma indirir. hayat görüşü olarak dahi benimsenebilir. sonra benim gibi mal bir insan olunur. evet.
    (diskonnektus erektus, 24.04.2005 23:37)
  11. berbat geçmesinin ardından, kağıdı teslim ettikten sonra bakanlara; "aga koydum çocuğu, zekiyim ben hemen yapıverdim" edasıyla yüründüğünde psikolojik baskı yapmak da mümkündür. çan da lehinize düşer böylece. deneyin farkı göreceksiniz.
    (centrocampista, 25.04.2005 05:41)
  12. " bana bakın, ne kadar karizmayım; hepinizin korktuğu, köpekler gibi çalıştığı finalden elimi,kolumu sallayarak çıkıyorum; biraz daha kasılayım ooooo, etrafıda keseyim; öle kafanı kaldırıp bakma cocugum, önüne bak, sorularını çöz, 1.5 saat daha buradasın; dışarda da bi sigara yakayım..." işte boş kağıt verip, sınavdan çıkan öğrencinin düşündükleri bunlardır. ama beyini kısa vadeli işleyen bu eleman bilmezki, ya sıcak yaz havalarında ya da bir sonraki sene, binbir stress içinde köpekler gibi çalışacaktır. bu olay diş ağrısına benzer, elbet dişçiye gitmek zorundasındır, kurtuluşun yoktur. boş kağıt vereceğine, konu hakkında azıcıkta olsa çalışıp, sınav sabahıda okula biraz erken gelip, 1 saat kadarda işi bilenlerle takılınıp en azından bir umutla bişeyler karalayıp dd için süpriz gerçekleştirme durumunada geçilinebilinir. maalesef pratik zekadan ve umuttan yoksun itü öğrencisi bir işi bıraktımı tam bırakır ve boş kağıt verir, ulan azıcık kas belki geçiceksin...
    (darkelf, 25.04.2005 13:29 ~ 13:31)
  13. (bkz: sınavda sıçan ilk kişi olmak)
    (thorgrim, 25.04.2005 14:53)
  14. sıra veya tabureden rahatsız olarak bir an önce cevaplamak."aslında 4. soruya da bakacaktım biraz daha ama a ile b yi yaptım. sıra battı. c ile d ye bakmadım abi. diger sorular da eh iste" durumu
    (blind, 25.04.2005 15:09)
  15. (bkz: sınavın girdiği ilk kişi olmak)
    (where is my mind, 25.04.2005 15:36)
  16. ya aşırı kapasite ya da boş kağıt demektir. ilk çıkansan ortada olamazsın. genelde dengeli insanlar olmazlar.
    (la fee, 12.09.2005 18:39)
  17. halen sınav kağıdıyla boğuşmakta olanlara ilk golü atmaktır. sonraki gol sınav sonuçları açıklanınca gerçekleşir; (bkz: sınavdan en yüksek notu almak).
    bunun tersi bir durum da yaşanır; çalışmamışsındır. fazla yüz göz olmaya da gerek yoktur sınav kağıdıyla. kendinden emin bir tavırla kağıdını asistanlara uzatırsın, inat bu ya sınıftan dışarı da yavaş yavaş çıkarsın. hayatın sırrı bu anlarda saklı galiba.

(bkz: öğrenciysem bu ezik olduğumu göstermez)
    (bkz: sevgili hocama selam söyleyin sayın asistanlar)
    (gülümsün, 11.11.2005 11:40 ~ 11:47)
  18. (bkz: sınavdan çakan ilk kişi olmak)
    (fantastik karakter, 11.11.2005 11:43)
  19. diğerlerinin moralini bozmaktır ya da daha farklı bir bakış açısıyla diğerlerinin önünü açmaktır.
    (nasy, 05.12.2005 12:08)
  20. çoğu çancının "ohh gitti biri, en azından onu geçerim" lafını içlerinden geçirmelerine neden olan olay
    (nesseja, 11.02.2006 20:45)
  21. ya inanılmaz iyi çalışmışsınızdır ve herşey bir çırpıda yaparsınız ve verilen vakitte yapacak başka birşeyiniz kalmamıştır ya da hiç çalışmamışsınızdır ve verilen sorulardan hiçbirşey anlamazsınız ve size verilen vakitte kağıda bön bön bakmaktan başka yapacak birşeyiniz yoktur onun yerine çıkarsınız
    (sorunsal, 26.05.2006 12:10)
  22. bir gün öncesine kadar son derece kaygısız winning* oynamak, sınavda soruları anlamdandıramamak ve cevapları hakkında en ufak bir fikir sahibi olmamak; akabinde kopya çekme umudunu da kaybedince yapılabilecek en mantıklı hareketi yapmaktır.

(bkz: ah ulan ah)
    (ya moor, 26.05.2006 12:29 ~ 19.10.2006 10:44)
  23. (bkz: özgürlüğe koşanlar)
    (clementine, 26.05.2006 13:52)
  24. bir sınavda gerçekleştirip daha sonra sürenin bitmemesine 5 dk kala cevapların cep telefonuma gelmesiyle yıkıma uğradığım, yapılmaması gereken fiil.
    (nuvalo, 26.05.2006 14:03 ~ 25.06.2006 01:00)
  25. sınav yemek saatindeyse şahsımın da çabalayacağı şey; yoksa ne işin var otur paşa paşa belki iki kopya duyarsın bir yerden, ne biliyim hoca çıkanların kağıtlarını alır sen de arka sayfadaki yanıtlardan kaparsın bir şeyler
    (nepenthe, 17.12.2006 13:35)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil