bir kere hoca ile göz göze gelindiğinde ve olay hakkında birşey çaktırıldığında olan olur..o sıradan kesin kaldırılırsınız..panik yapmaya gerek yok, abartmadıysanız kopya olayının, hoca ile göz göze gelmekten kaçının ve normal davranın..sorun olacak birşey olmaz..
senin yerine oturan kişiye piyango çıkmasıdır.hele bir de çalışmamışsa of ne piyangodur.bazen yerine okulun inek , gıcık , kıl , nefretlik tiplerinden biri oturtulur.işte o zaman sıçtın demektir.zira bu şahıs muhtemelen yılın en agut cümlesini kurup;
-hocaaaaam benim sıramda kopya var ne yapayım? , der
böyle inek bir insan o kopyayı silmesi gerektiğini kendi kendine düşünemez.illa hocaya sorar.
-sen şöyle gel bakalım.
-(bana mı dedi lan.)
-evladım sen. buraya geç bakalım.
-ama hocam! yerim değiştirilince benim konsantrasyonum bozuluyor.
-bak sen.
-eet. eeyle. biraz hassasım da ben.
-hımm.
-hocamm? bana kağıt vermediniz?
-verdim bak. iki ön sırada seni bekliyor. nihahaha..
-(senin gibi hocanın ben taaa..) dersi yaz okulunda açacak mısınız hocamm?
bütün sırayı oya gibi işleyip de, "ben hiç bi bok bilmiyorum ya kanka" diyerek yanınıza oturmuş arkadaş yüzünden başınıza gelirse daha vahim olan durum. asistanın sınıfa girip "arkadaşlar sıralara teker teker oturalım lütfen" demesiyle başlayan "git lan, sktr hadi, bu sıra benim" şeklindeki itiş kakışların ardından asistanın "şşşt, hüeeyt, noliy, sen kalk bakam ordan" diye beni kaldırıp, güzelim sıranın beleşçi arkadaşa kalmasıyla yaşanan yıkım, zaten o sınavın sonucunu baştan belirler.
daha kötüsü mevcuttur. tüm sınıf sıralara çılgınlar gibi kopya yazmıştır ve kopyasız sıra yoktur neredeyse. ve hoca sınıfa gelip "arkadaşlar sınav anfide yapılacak" der.
sıraya kopyayı yazarken harcanan emeğe ve sınav sonrası alınan düşük nota fazlasıyla üzülmemize yol açan sınav gözetmenleri tarafından öğrencilere uygulanan eylem.
sınıfın ineklerinden birinin söz vermesine rağmen korkusundan arkasına dönüp yardım etmemesinden daha kötü olmayan olaydır.en azından bunda bir ihanet söz konusu değildir.
kalkarsam 0 alırım diye çığırmanıza,öğretmenin suratında ne kadar dürüst bir insan olduğunuza dair bir gülümsemenin oluşmasına sebep olan durum.
sınavın bittiği an.
hazırlıklıysanız bişeyin değişmeyeceği ama sadece sıradan medet umuyorsanız güzelce kalacağınız ve yaz okulunda ,arkadaşlarınız bodrumda alemlere akarken ,sizin anfi klimasıyla serinlemenize yol açacak şanssızlık.