tek gözetmenin girmesinden daha iyi bir durumdur
* , zira sınava giren iki gözetmen zaman zaman geyiğe dalacaklar zaman zaman da "nasıl olsa diğeri bakıyordur" diyerek sınavı sallayacaklar , pek güzel yapacaklardır.
birileri sorularla cebelleşirken birilerinin geyik yapması
bu iki gözetmenin laklak konuşması durumunda sorulara konsantre olamamanızla sonuçlanacak durumdur. bir de ikinci kağıt istediğinizde ikisi de birbirlerine bakarlar kim verecek diye, güzel olur, kaos yaşanır.
ikisinin de kadın olması durumunda bir değil iki topuklu ayakkabı sesi duyarak çıldırma durumu
tembel olmayan asistan bolluğu yaşanan bölümlerde gerçekleşmesi olası olay
hem avantajı hem dezavantajı olan durum.. eger ikiside ögrencileri kontrl ederse kopya çekme ihtimali 2 kat düşer
kimi zaman kendileri açısından daha bir öğretici olan durum. iki gözetmenin hazır bulunduğu bir fizik havuz dersi finalimde şöyle bir olay yaşanmıştı. iki gözetmen sınavı başlatmış ve masada yanyana bir kaç kağıdı düzenliyor ara sıra da öğrencilere göz gezdiriyorlardı. takriben sınavın dokuzuncu dakikasında zamanın fizik bölüm başkanı
ömer faruk dayı sınıfa girmiş, gözetmenler yönünde altı yedi adım atıp yanlarına gelmiş ve kolay gelsin dileklerini iletip saat yönünün tersine eksenel bir doksan derecelik dönüş gerçekleştirmiş ve en ön sırada oturan önümdeki kızdan gayet nazik bir biçimde masasında duran mendilini rica etmiş ve içerisinde tespit ettiği kopyalardan ötürü gözetmenlerden tutanak tutmalarını istemiş ve sınıfı terk etmiştir. kopya çeken bayan arkadaşımız bu anlık süre içerisinde hiç bir harekette bulunamamıştır çünkü ömer faruk dayı'nın sınıfa girip çıkması en çok on beş saniye sürmüştür. olayı kavramaya çalışan iki gözetmen için de eşi bulunmaz öğretici bir tecrübe olmuştur bu olay.
üç tane olmasında kesinlikle daha iyi olan durum.geçtiğimiz hafta başıma geldi ordan biliyorum.iki gözetmenlisi kesinlikle daha kullanışlı.
duruma göre değişen bir eylemdir.şöyle ki ;gözetmenler "yok yeaaa size göz açtırımıyız biz" diyen tiplerdense eyvahh dedirten durumdur.ama geyiğe dalıp "boş ver abi çocuklar takılsın kafasına göre,geçsinler" diyen tiplerdense eşi benzeri bulunamayn bir durumdur.az rastlanmakla beraber öğrenci milletinin "abi sınavda şans yüzüme güldü,öyle geçtim"dediği durumun ta kendisidir.
muhtemelen bir yandan da birbirlerini gözetsinler diye sağlanmış durumdur.gözetmenlerden biri sınav olanların tümü ya da bir kısmına yardım etmeye niyetlenmişse de diğerinden çekinecektir düşüncesi.benzer bir düşünce yapısı orduda da vardır.hassas görevler ikili verilmeye çalışılır.
eğer malum sınav 400 kişilik bir amfide yapılıyorsa gayet avantajlı olabilecek durum.
çok sorun teşkil etmeyecek durum. zira ben şunu gördüm:
(bkz:
sınava altı gözetmen girmesi)
biri ön bir arkada tarafta duruyorsa kopya çekme şansınızı oldukça zora sokan durumdur. hem ön taraftaki hem arka taraftaki gözetmeni gözetlemek baya zor oluyor. ayrıca (bkz:
erkekseniz teker teker gelin lan)
sınava giren iki gözetmenin de o sınıfı çok seven, aynı zamanda da sınav olunan dersin hocasından nefret edenlerdense durum trajikomik bir hal alır. utanmasalar -ki çoğu zaman utanmazlar- notları bile kaldırtmazlar.
bu iki gözetmen sınavın başında "ben daha manyak hocayım, otoritemin rüzgarı dağıtır ortalığı hülen!" ya da " bizim zamanımızda da bikbik nihohahah, len efe sen hala alıyon mu bu dersi len ahuahuahu" türlerinden birini seçer ve uygulamaya koyarlar. sert mizaçlı gözetmen ona buna sarar sınav boyunca. diğeri de ya umursamaz ya da onla sidik yarıştırır. böyle ortaklaşa sinir harbi yaparlar. ha 2.türdeki kafa gözetmenin son kullanım tarihi belirsiz olduğundan çok güvenmemek gerekir. diğer gözetmenin gerginliği kendisini etkileyebilir ve baştaki rahat insanın yerini yapay asabi, uyuz biri alır. he ikisi de kafa gözetmenin denk gelmesi gibi şukela bir durum olursa tüm bu tezleri unutun ve bakın keyfinize. ha ben sadece kopya çekibilitiy açısından konuşmuyorum. bazı zırzop gözetmenler öyle gergin bir hava yaratıyor ki siz ne kadar rahat olsanız da kasılıyorsunuz bir yerden sonra. bazen bu danışmanların öğrencilik yıllarını unuttuklarını filan düşünüyorum. o ayrı bir konu neyse.
yirmi kişilik sınıfa iki okutman görevlendiriliz bizler de. o daracık sınıfta birimiz bir köşeye diğerimiz öbür köşeye gider ama yine de fazlalık oluruz ortada. zaten kopya çekilecek bir sınav değildir de prosedürü çoktur, sayfalar tek tek sayılır, imzalar atılır falan. birbirlerine yardımcı olması için iki okutman tıkıştırılır bir sınıfa. tabi sigara içiyorsanız oldukça avantajlıdır bu durumdur.
ikisinin de bayan ve tanışıyor olmaları durumunda dedikoduya dalmaları olasıdır.
2 tane girmesi pek dert olmuyor bazen biri ortadan kayboluyor o zaman kötü oluyor biraz ensede soluk hissetmeler falan.
iki taze ve de hatun asistan olduğu zaman tadından yenmeyen durumdur, şahanedir. sayelerinde a almam için önümde hiçbir engel kalmamıştır. sağ olsun, var olsunlar.
(umay, 18.01.2009 22:39 ~ 16.03.2009 02:30)
(bkz:
sınava sekiz gözetmen girmesi)
"yaşamayan nasıl bilsin, alt tarafı aşk desin" diyen
baha'yla aynı duyguları paylaşmama neden olmuştur bu hadise. ha ben baha şarkısı biliyorum bi de, oley.
son ilave; baha vardı harbiden eskiden, nerde acaba?
bu sefer cidden son ilave; durduk yere baha'nın nerde olduğunu düşüncek kadar da işsiz güçsüz değilim ben aslında.