belki ilginizi çeker
  1. · ders çalışamamak
  2. · başlıkların birbirine girmesi
  3. · ertesi gün sınavı olup hala ders çalışmamak
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · ayyaş
  9. · hernekadarokuyorumdesemdeaslındabensadec..

sınava çalışmaya başlayamamak  

sayfa  / 2
  1. özellikle final haftası yaşanan durum. artık stresten midir, umutsuzluktan mıdır bilinmez.
    (finch, 13.01.2006 18:10)
  2. hiç gidilmeyen dersin orta dünyadan haber verir nitelikteki gizemli notları da ders çalışmaya başlayamamakta önemli bir etkendir.böyle durumlarda ders notlarının başındaki sayfa insanı kah güldürür kah ağlatır nitelikte olur. hazan baharı yaşanmaya başlamıştır artık. bölümüne göre bütünleme,telafi yer yer yaz okulu hesapları yapılmaya başlanır. üst dönemden ders almak için gereken minumum krediler hesaplanır..sonra oturulur hiyorogliflerin başına..
    (evdeki ses, 13.01.2006 19:11)
  3. (errant, 13.01.2006 19:15)
  4. çalışma masanızın üzerinde bir bilgisayar mevcut ise ortaya çıkabilecek durum.
    (sevgimiz kısıtlandı, 13.01.2006 19:54)
  5. herşey vize/final dönemi yaklaşırken başlar..kitaplar hazırlanır,eksik olan notlar tamamlanır,önceki senelerde çıkmış sorular fotokopicilerden satın alınır..ama birşey eksiktir hep:istek..işte onu bir türlü bulamaz öğrenci kişi.kitapçılarda satılmaz,fotokopicide çoğaltılmaz bu istek denen şey..sonra "napalım bulamadık isteği,onsuz çalışalım bakalım.."denir..

sabah:normalden de geç kalkar,yattığı yerde döner durur,oyalanır kişi..
    kahvaltı:uzattıkça uzatır..tıka basa yer..
    şimdi başlayabiliriz:bir bakar ki oda feci dağınık.."bu koşullar altında çalışamam.."denr ve oda toplanır..
    oda da toplu:eveeet..başlıyoruz...hmmm..
    yarım saat sonra:tuvalete gider..olmayan hacetini gidermeye çalışır..ayna karşısında takılır,şarkı söyler,saçlarını düzeltir..
    tekrar masada:hmmm..evet..çalışıyorum galiba...
    1 saat dayanabilir anca bünye:"yeter yaaa...internete gireyim ben.."der ve o bilgi dolu sayfalardan vicdan azabıyla uzaklaşır..
    (subuo, 13.01.2006 20:10)
  6. 2 temel gruba ayrılır. birincisi tembellik, mayışmışlık, üşengeçlik, bıkkınlık benzeri nedenlerden ötürü bir türlü dersin başına oturmayı istememek halidir. bu halet-i ruhiyedeki insan, aylak bakkalın sikini tartması mahiyetindeki hareketlerle oyalar kendini, kah odayı düzeltir, kah masayı düzeltir, süreye oynar. burada önemli olan nokta, 1. gruba dahil bu insanın en azından içinde bulunduğu durumun bilincinde olmasıdır, zira sınav yaklaştıkça vicdanen rahatsızlanmaya başlar, ulan götümüze girecek bu gidişle korkusu yaşar. eninde sonunda bu rahatsızlık hissi onu masanın başına sürükleyecektir. en kötü ihtimalle son gece bardağa yarı beline kadar kahve boca edip "sabaha kadar tosuyorum hacı" performansı sergiler bu arkadaşlar.

2. gruba dahil olan kitle ise daha çok, alınmayacak hocadan almışım, vizelerim çok kötü, şeklinde bahaneler üretmekte usta şahıslar ile üçüncü gözetim listesinden çıkamayan öğrenci, okulu uzattığını ailesine söyleyemeyen adam gibi üniversite habitatının dramatik karakterlerinden oluşur. bu kitlenin genel özelliklerine bakarsak, ilk gruptakilerle en büyük farklarının "umut" faktörü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. sınav yaklaştıkça rahatsızlık hissetmedikleri iddia edilemese de, bu hissi gidermek için ders çalışmayı bir seçenek olarak görmezler. sınav akla geldikçe gülmek veyahut "yarın da final var hiç çalışmadım abi ehi ehi" şeklinde dolaşmak gibi psikolojik olarak sorgulanabilir hareketlerde bulunurlar, bulunmayı yeğlerler. bu şahısların bir çoğunda götüme girebilir korkusu da kalmamıştır zira gözetime seri giriş çıkışlar yüzünden rektum kasları his yeteneklerini kaybetmiştir. içinde bulundukları halet-i ruhiye, çok kabaca, giyotinin kafasına inmesini bekleyen bir mahkumun umutsuzluk-umarsızlık arası durumuna benzetilebilir. son gece, çalışıp çalışmama ikilemi son kez kafalarını kurcalarken, can simidi addettikleri "yaz okulunda alıp aa getiriyorum hacı" fikrine sarılırlar. sarıldıkları bu fikirle beraber yükseköğretim denizinin derinliklerine doğru yavaş yavaş batarlarken, arkaplanda belli belirsiz acıların çocuğuyum tınıları duyulmaktadır..
    (dau, 13.01.2006 21:45 ~ 21:48)
  7. sözlüğe entry girmek olabilir bunun nedenleri arasında.
    (melodis, 17.01.2006 19:57)
  8. sabah kalkınca çalışırım deyip de sabahleyin sırf ders çalışmamak için bütün günü yorganı kafaya çekip yatarak geçirmekten olabilir.sonucunda sınav da geçirebilir,dikkatli olmak lazım
    (nepenthe, 17.01.2006 20:01)
  9. 1 haftada yetişmeyeceğine 1 günde yetişmesin diye düşündüren ruh halinin yansıması.
    (ruya, 10.07.2006 23:24)
  10. şu şekilde gerçekleşmesi mümkün olan durum:

-hmm saat 18:53 ya 19:00da başlarım
    -ya abi nası iş bu saat 19:47 olmuş ben en iyisi 20:00de başlıyım çalışmaya
    -bilgisayar başında da zaman çabuk geçiyomuş bea saat de 23:34 olmuş bari 00:00 olsun da yatıyım artık, sabah serviste bakarım biraz!!
    -(saat 00:00) oh be yatak da ne rahatmış, bütün gün yorulmuşum ya...
    (ardaarda, 10.07.2006 23:31)
  11. insanı sınava çalışmaktan daha çok yoran durumdur. zira bir süre sonra içinden çıkılamaz bir hal alır ve dakikalar ilerledikçe kurt gibi içinizi kemiren pişmanlık büyür büyür ve büyür.
    (delilah, 10.07.2006 23:35)
  12. çalışmaya başlayamadığınız sınav biyokimya ile ilgili sorular içeriyorsa ve son güne gelinmişse hiç çalışılmaması kişinin yararına olacaktır.. zira biraz bakılması durumunda bile beyin sulanmasına yol açabilecek ve iyileşme(bilgileri sindirme) süresinin 3-5 gün alması süren dersler arasındadır kendileri. bu durumda yapılacak en iyi şey sınav günü 5 şıktan oluşan sınavdaki yüzde yirmi şansınızı kullanmaktır.
    (ardaarda, 10.07.2006 23:43 ~ 11.07.2006 00:49)
  13. önce ders notları, fotokopiler aranır bir süre sonra odanın dağınıklığı göz batar böyle dağınık bir ortamda çalışamam zaten denilip oda toplanır bir saat boyunca. ardından tam ortamda hazırlanmışken dur bir de kahve yapayım kendime hem uykumu açar denir. mutfağa gidilir kahveyi yaparken bitter çikolata göze çarpar. en iyisi mi kahvemi çikolatamla keyifle içeyim ondan sonra adam gibi çalışmaya başlarım diye kendini kandırma seansı devam eder. kahve içilirken tv açılır abuk sabuk ne varsa sanki çok süper programlarmış gibi seyredilir. gel gör ki zaman su gibi akıp gider ve artık uyku saati gelmiştir. sabah cin gibi olurum nasıl olsa birkaç saatte hallederim diye saat 5'e kurulur ve yatılır ve malumunuz erken kalkmak bir yana sınava zor yetişilir..
    (applepie, 10.07.2006 23:52 ~ 11.07.2006 00:10)
  14. çok normal bir öğrenci davranışıdır. endişeye hiç mi hiç lüzum yoktur. çalışılmaya başlanılamaya sınav ne ilktir ne de son olacaktır. ama bir türlü çalışmaya başlayamadan bir şekilde o sınavlar ve o okul bitecektir. "hazırlıksız sınav günü stresi" insanın hayatında nice yıllar büyük yer edecek, bilinç altına kazınacak, uykulara girecek, terbastıracak, karabasanlar getirecek olsa da o sınava hiç çalışmaya başlanmayacaktır. çünkü 20'li yaşlarının ilk dönemini yaşayan bir insan için normal olan budur. esas endişe duyulması gereken sınava çalışmaya başlayabilektir.
    (12monkeys, 11.07.2006 00:08)
  15. lisedeyken 2. dönem son yazılılara çalışmak öğrenciler için pek bir zor olur. hava güzeldir, dışardan çocuk sesleri gelir. ne kadar " ulan bu gün çok kasayım şu yazılılara da kurtarırım belki dersleri" deseniz de bu gazın devamı çoğu zaman gelmez. sabah kalkıp ders pozisyonu alırsınız. geceden epey bir hazırlamışsınızdır kendinizi ders çalışmak için. saat 11 de defter,kitap açıp ders çalışmak için hazır hale gelirsiniz. tabi arkada müzik çalmaktadır. zaten sıkıcı olan ders çalışma eylemini bu şekilde zevkli hale getirmeye çalışırsınız. ama o çalan müzikle beraber bütün planınız sulara gömülür ve uykuya yenik düşersiniz.(tabi bunun için dersi yatarak çalışmanız gerekmektedir.) hava kararınca gözlerinizi açarsınız. uyku sersemliği vardır zaten üzerinizde ve daha fazla ders çalışmak gelmez içinizden. gün sonunda kendinizi "erken gider sınıfta çalışırım" diyerek avutursunuz. sınav sonucu büyük ihtimalle zayıf olur, orası ayrı..
    (buğra, 11.07.2006 01:50 ~ 10:53)
  16. (arinna, 11.07.2006 02:57)
  17. işkence gibi bir şey.
    (pqwer26, 21.03.2007 17:26)
  18. yarın 2 vizem olmasına rağmen şu an içinde bulunduğum boktan durum.
    (heliad, 21.03.2007 17:30)
  19. cumartesi günü olacak olan mat2 vizesinin patlamasıyla sonuçlanacak olan durum.
    aferin bana.
    (atalante, 21.03.2007 17:49)
  20. başlamak bitirmenin yarısıdır derler ama nasıl başlanılacağı konusunda açıkça bi deyişimizin bulunmamasından dolayı kayıtsız kalınan durum
    (çıngırak, 21.03.2007 18:13)
  21. sınava çalışmaya başlamayı düşünememekten daha iç açıcı bir durumdur.

(bkz: düşünüyorum öyleyse varım)
    (bkz: üşeniyorum öyleyse yarın)
    (bkz: esneme efekti yok mu bu sözlükte)
    (yasal uyarı, 21.03.2007 18:40)
  22. aşağıdaki düşüncelere gark eden hadise.
    -ulan ya kalıcam ya dd ile geçicem bari yaz okulunda aliim aa gelsin.
    -olm notlar fince galiba hiçbişe anlamıyorum ben entropi ne demekti hacı?du biraz kafamı topliim anlarım o zaman.
    -du bi yemek yiyim.
    -ya ama böle pis pis de olmaz ki bi yıkaniim ben.
    -oh yıkandık bi de kahve yaptım mı kimse alamaz bu dersi benim elimden
    (tam oturulmuşken msnden birinin bişeler yazdığı görülür msnin başına oturulur)
    -lan melih sen de mi çalışmadın?abi sen naaptın sen de de mi tık yok?ohoo kimse çalışmamış lan hep beraber yaz okulunda alırız işte güzel güzel az bişe bakiim yeter.
    -mırmırmır.ee hiçbişey anlamadım bu konudan.nee bu konuyu anlamak için ilk 5 konuyu bilmek mi gerekiyo.geçelim baba bu konuyu.
    -bunu da geçelim evet bunu da attık aha indekse geldik galiba.
    -(kendisi de benzer durumda olan arkadaş böyle konuşarak kendisini rahatlatıp benim moralimi bozuyo)aga bana 60 lazım sen 30la geçiyosun yani benim eyvalla da sen olsam bakarm yane.
    -yaz okulunda engineering termo bi de ing 201 alsam fena plan deil aslında dimi.
    -göksel yarın çalışıyoruz dimi?
    -çalışmamı abi yarın öğlen okuldayız.
    -tv de güzel film var bitince bakarım.
    -tv de güzel dizi var bitince bakarım.
    -ulan dizi bitti de saat de geç olmuş yatiim hem sınav yarın öğleden sora sabah çok temiz zinde kafayla çalışırım.
    (12de kalkılır)
    -sınav öncesi cihan bana önemli püf noktaları anlatır bi 30 düşürürüz be.
    not:termodinamik finali öncesi yazılmıştır.
    (darksideofthemoon, 24.05.2007 23:49 ~ 25.05.2007 00:17)
  23. tipik öğrenci davranışıdır.her çeşit bahaneye sığınılır böyle durumlarda.ya çalışma masan çok dağınıktır oturup düzenlersin, artık çok yorgunsundur tutup uyursun dinlenmek için.ertesi gün de sıkı bir mazeretin çıkacaktır zaten.ben oturup national geographic izlediğimi bilirim bünyemi rahatlatmak, vicdan azabı çekmemek için. belgesel izlemek çok işe yarıyor maksat birşeyler öğreniyor olmak kendini geliştirmek tavsiye ederim...
    (bkz: kendini kandırmak)
    (poisontendre, 25.05.2007 00:00)
  24. az sonraların tüketilmesine neden olan durum.

az sonra başlarım, az sonra kesin oturuyorum, şu bi bitsin az sonra gömüleceğim notlara....

böyle gider.
    (tazmanya canavarı, 25.05.2007 00:05)
  25. ödevleri teslim tarihlerinin son günü olan final günlerine bırakınca,sabahlara kadar uğraşıp,
    ''bari ödevleri teslim edeyim de seneye bu dertten kurtulmuş olurum''
    diyen mantıklı,gururlu,tembel ötesi öğrencinin temel eylemidir.
    (rhododendronluteum, 25.05.2007 10:42)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil