belki ilginizi çeker
  1. · medecins sans frontieres
  2. · uyku nedir bilmeyen sözlükçüler
  3. · sınır tanımayan sevişgenler
  4. · medecins sans frontieres
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · prison brake
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · yaran diyaloglar
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · ezel
  8. · ekşi sözlük te olmayan başlık
  9. · fakülteden fakülteye atla giden tipler

sınır tanımayan doktorlar  

1. ülkemiz onların adını ilk kez 17 ağustos 1999 marmara depremi nedeniyle duydu. depremin ardından diğer yardım derneklerinin yanısıra çok kısa bir süre içerisinde ülkemize ulaştılar ve çadır kampları kurdular veya kurulmasına yardımcı oldular. yanlarında getirdikleri çadırlar sahra çadırı niteliğindeydi ve küçük bir sağlık ocağının işlevini görebilecek yeterlilikteydi. görevlerini yerine getirdiklerini düşündükten sonra çadırlarını yerel görevlilere terk edip gittiler. *

daha ayrıntılı bilgi isteyenler için;
    http://tr.wikipedia.org/...
    http://www.msf.org/
    (jassmine, 23.11.2007 12:01 ~ 12:05)
  2. bulundukları yerlerde casusluk, misyonerlik, vs. gibi ek işlerle uğraştığı iddia edilen insanlardır.
    (azwepsa, 25.03.2008 13:49)
  3. nobel barış ödüllü bir sivil toplum oluşumudur.
    (azwepsa, 26.03.2008 10:15)
  4. haklarında şöyle bir söz söylenmiş:

"sözcüsüne göre örgüt fransız dışişleri bakanlığında en az üç defa kabul edilmiş, dışişleri bakanlığının geçen yazdan bu yana olaydan haberi olmuş hatta bu eylemi teşvik etmiş. fransız dışişleri bakanı bernard kouchner ise sınır tanımayan doktorlar, dünya çocukları örgütü ve insan hakları gibi ciddi insani yardım örgütleriyle başı dertte. zira bu örgütlere göre kouchner insani yardım için askeri ve siyasi hatta ticari kaygılar güdüyor."

bernard kouchner aynı zamanda örgütün kurucusu olan iki doktordan biridir.
    (azwepsa, 26.03.2008 10:53)
  5. (gizli özne, 26.03.2008 11:05 ~ 11:08)
  6. (kalkhas, 01.04.2009 12:35)
  7. savaş yüzünden zarar görmüş bölgelerde ve gelişmekte olan ülkelerdeki endemik hastalıklara karşı projeler üreten insani yardım amaçlı sivil toplum kuruluşu.
    (sinirli insan, 16.10.2009 08:54)
  8. insani yardımdan ziyade misyonerlik faaliyeti gösterdikleri iddia olunur. özellikle afrika ülkelerine verdikleri emekler tartışılmaz da olsa söylentiler yaptıkları işlere gölge düşürüyor. kim bilir belki de asıl amaç bu?
    (yınıj, 16.10.2009 09:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil