sınıf başkanı seçilmek   

adana çık aradan

1. çok boktan bir durum her şey başkanın başına patlar.başkan yoklama kağıdını getir, başkan tebeşir bitti ,başkan gel buraya gibi emirlere maruz kalan insan çeşidi.
    (all of nothing, 15.03.2004 14:27)

2. fotokopi parası toplamamak için sürekli kaçılan, gençlik onuru
    (azureel, 15.03.2004 14:28 ~ 14:28)
  3. yüksek statü,isim yapma, sıfat kazanma gibi olayların ilkokul versionu...seçilense başkan ismi altında sınıf amelesi olur aslında fakat ismin başına gelen başkan sıfatı her acıya göğüsgerilmesini sağlar hatta gaza getirir..
    (radiance, 15.03.2004 14:29)
  4. (bkz. genel başkan)
    (giberling, 15.03.2004 14:31)
  5. ilkokulda okumayı ilk sökenlere verilen statü
    (com90, 18.03.2004 15:04)
  6. sınıfla ilgili bütün mevzularla ilgilenen..kendini sınıfa hizmete adamış,zavallı insan modeli...
    (posforanj, 29.04.2004 15:16 ~ 15:16)
  7. küçüklüğümün hayali olay.ama sonradan anladım ki görevi sadece tahtaya konuşanları yazıp yanına çizik atmakmış.
    (telvin, 29.04.2004 15:37)
  8. bir ilkögretim ögrencisi için sınıfta gurur verici olay..
    (kerrigan, 29.04.2004 15:43)
  9. tahtaya "huzuru bozanlar"ı yazmak, okuldan kaçanların yoklama fişini yemek suretiyle imha etmesini engellemek gibi heyecanlı görevler yüklenme halidir. sınıftaki azgın çeteye mensup bi arkadaşın başkan olması ile kazanılacak imtiyazlar olayı bi kuple şenlendirebilir fekat.
    (illusion, 29.04.2004 15:45)
  10. milli güvenlik dersinde dikkat verdiren kişi konumuna gelmek
    (koutali, 20.05.2004 23:55)
  11. (bkz. öğrenci temsilcisi seçilmek)
    (ascella, 21.05.2004 00:22)
  12. okuldaki popülerliğin artması anlamına gelir.
    (gülümsün, 10.04.2005 20:48)
  13. sınıf büyüdükçe anlamsızlaşan bir olguydu sanırım. lise ve ortaokulda getir-götür işçisi, hammal, acıların çocuğu gibi sıfatlara bürünmeye neden olurken ilkokulda küçük gözlerde büyüyen masum bir saygınlık ifadesiydi sanki.

bizde sarı, mavi, yeşil başkan adayları şeklinde, gizli oy esasına dayanan, renkli bir seçim olurdu. her ne hikmetse de, heralde yönetiminden memnun kalınmış olacak ki her sene aynı arkadaş seçilirdi. zihnimde yerleşen demokratik seçim imajını zedeleyip saltanat tadı bırakmasına rağmen halkın seçimlerine saygı duymayı öğrenmiştik ya da mecburduk, her neyse.

bu satırlar vasıtasıyla çok şey kaybeden halkıma, eski arkadaşlarıma da seslenmiş olayım; 1. sınıfta aday olup seçilememiş ve kendine güvenini kaybedip bir daha aday olamamış bir öğrenci olarak. tabi kendimize oy verme hakkımızın olduğunu bilmeden diğer başkan adayı arkadaşa oy vermiş olmam da sonuçta etkili ve aklıma geldikçe yüzümde doğan bir gülümseme nedeni olmuştur, o başka.

(bkz: mazi kalbimde yara)
    (wolfshade, 09.01.2006 23:51)
  14. ortada aday olmaması halinde, sınıfın en çalışkan çocuğuna nasip olur ya da oldurulur.
    (desperation, 04.10.2007 21:16)
  15. yaram var gocunacağım müsadenizle.telef oldum ben bu uğurda.
    sekiz sene sektirmeden aday oldum seçmedi beni şerefsizler.başkan yardımcısı oldum hep.
    her işi ben yaptım, ozan ibnesi hep üstüne yattı.
    senin ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu dedim.olmadı yapamadım
    (joe dalton vs dartagnan, 04.10.2007 21:23 ~ 21:25)
  16. ilkokulda ard arda 4 sene seçilmemle insanların bana diktatör gözüyle bakmalarına neden olan olgudur.ama iyiydi, önlüğün ön cebine takılan dandirikten bi tane plastik vardı, üzerinde "sınıf başkanı" yazıyordu.o rozetle ortalıkta salına salına geziyordum ortaçağ ingiliz soyluları gibi..
    (aggressive, 04.10.2007 21:24 ~ 21:35)
  17. sınıfın tahtada en çok adı geçenlerdeninden ve de ismimin yanında sürekli +'lar görmekten bazı arkadaşların bana ismimin sonuna "t" ekleyip seslenerek akıllarınca alay etmelerine tahammül etmeye çalışan biri olarak,azimle çalışıp, intikam duygusuyla yanıp tutuşup gerçekleştirdiğim eylem.

(bkz: şimdi sıçtım ağzınıza)
    (freedomislonelinessderimben, 04.10.2007 21:28)
  18. arkadaşımın ilkokulda okula bisiklet getirip tenefüslerde öğrencilere bindirmesi karşılığı öğrencilerden oy istediği amacı.
    (zeyneq, 07.10.2007 02:03)
  19. demokrasinin uygulamalı anlatımının ilkokul v.b sürümü...ancak, bu durumdan halkımız istediği gibi "randıman" alamamış olacak ki günümüzde demokrasi hâlâ gözle görülür biçimde hatta göze sokula sokula anlatılmaya çalışılıyor(zamanında derslerini iyi çalışanlarca sanırım)...
    (ozansı, 07.10.2007 02:41)
  20. ilkokul dönemleriyse; hoşlanılan kız inadına tahtaya filan yazılır, en küçük itirazında çarpı eklenir falan. ne mantıksa garip bi garezlik durum böylesiydi o zamanlar iş atmanın makbulü. * gülerdin sonra silerdin o da gülerdi filan abartırsın bi kere daha gülsün diye yazarsın, silersin arada rozet falan düzeltirsin.

(bkz: çocukken yapılan abukluklar)
    (siyahbeyazçocuklukfotoğrafınınanımsanamayantekyüzü, 07.10.2007 02:51 ~ 24.06.2008 01:05)
  21. ilkokulda elli kişilik sınıfta başına gelme ihtimali ellide bir gibi gözükse de gerçekte başına gelme ihtimali tamamen öğretmenin gözündeki imajla paralel olan durum
    (seashell, 17.04.2008 17:59)
  22. çok büyük tecrübedir, unutlumasınki çoğu insan sonradan bu sıfatıyla hatırlanır, küçümsenmeyecek kadar çok lüzumsuz işle uğraşılır, ama vakıf parası, tebeşir parası, temizlik parası ve bilumum bu tip masraflardan mutalak para kaldırılır. hocaların illaki diğer öğrencilere göre iltimas geçtiği kimsedir.
    yoklamayı almak ve gelmeyenleri bir şekilde idare etmek en büyük misyonudur.
    (tengizkaan, 17.04.2008 23:14)
  23. öğretmenin işte demokrasi budur diye anlatıp hadi şimdi sınıf başkanımızı seçelim diye giriştiği eylemden seçilerek çıkmaktır. ilkokul dönemindeki uygulamada, önce adaylar belirlenir. çünkü neredeyse sınıfın hepsi gönüllüdür. burada öğretmenin inisiyatifi devreye girer ve adayları 4-5 öğrenciye indirger. sonra gizli oyla ya da açık oyla adayları incitmeyecek bir şekilde seçim yapılır. en çok oy alan başkan, ikinci kişi yardımcı olur. ilk gün duyulan bir çeşit gurur iken sonraki günlerde duyulan feci bir pişmanlık duygusudur. yaşadım biliyorum...
    (roselife, 02.08.2008 15:51)
  24. ilkokulda 4 sene ortaokulda 3 sene şan ve şerefle yaptığım görevim.demokrasi o zaman sevdim,hala severim.ama seçilemeyen arkadaşlarda ilerki yılarda faşist,darbesever oldular mı evet oldular.
    (tarihci76, 02.08.2008 16:37)