|
|
- matematik derslerinde lise matematik kitaplarının ders kitabı olarak kullanıldığı, matematik finalinde iki fonksiyonun bileşkesinin sorulduğu bölüm. ayrıca halk arasında "yatoloji" olarak da anılmaktadır.
- müzik dersi görüp flüt çalmayı öğrenirler, resim dersi görüp parmakla boya çalışması yaparlar, materyal geliştirme dersinde kukla dikerler, beden eğitimi dersinde çocuk oyunları üzerine araştırma yapmaları istenir, çocuk edebiyatı dersinde masal okurlar.
ama mezun olacakları güne dek, çocuk eğitimine dair teorik bilgileri tam olsa da pratikte hayatın basit olmadığının farkındadırlar.
- lisenin sayısal bölümünden bu bölüme transfer olunmuşsa, özellikle matematik dersleri başta olmak üzere tüm sayısal ağırlıklı dersleri (genel kimya,genel fizik vs.) kolaylıkla anlayıp, atlatma olasılığı yüksektir.kısacası okuması kolaydır. esas sorun ise mezun olduktan sonrasıdır.zira ülkemizde zibil gibi sınıf öğretmeni mezunu ve mezun adayı vardır.bu adayların karşısında da kpss gibi aşılması gereken bir engel vardır. bu engel aşılsa dahi atanamama sorunu vardır.
- mezun olduğum bölüm.malesef kpss engeline takıldım için mesleğimi ücretli öğretmen olarak yapabiliyorum.yaklaşık 30bin sınıf öğretmeni beklerken bin-3bin gibi komik rakamlarla alım yapılıyor.sonra pek sevgili meb bakanı bununla övünüyor.ihtiyaç olmasa içim yanmayacak.tabi ücretli çalıştırıp daha düşük maaş vermek varken niye atasınlar değil mi.diğer branşlardaki öğretmen adaylarının durumu da pek iç açıcı değil.bizi bu duruma düşürenler hiç utanıyor mu merak ediyorum.
(hotaru, 03.08.2007 15:51 ~ 16:26)
- özveri ve sorumluluk ister. çünkü aileden sonra çocuğun kişiliğini ve geleceğini şekillendirmek sınıf öğretmeninin işidir. hatta bazen ailenin de önüne geçer, ebeveynler herhangi bir şey dediğinde, velet "hayır, örtmen böle böle dedi" diye "siz ne bilirsiniz taraam koskoca öğretmen, böyle diyorsa böyle olcak" diyebilir.
|