belki ilginizi çeker
  1. · yeni başlayanlar için üniversite
  2. · öğretmenler günü
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · öğretmenler günü
  3. · dünyanın en seksi şarkısı
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  6. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · her bebek fenerbahçeli doğar
  9. · gülünmemesi gereken bir durumda gelen gülme isteği

sıkı yönetim  

1. costa gavras'ın 1973 yapımı filmi. politik filmlerde gerek konusu gerekse yönetmenliği açısından bir doruk noktasıdır. bir cia ajanının uruguay'da devrimciler tarafından kaçırılmasını anlatır. ama bu olay temelinde abd'nin sömürgeci politikalarını teşhir eder. çok süperdir.
    not: bu filmin altyazısı tarafımca çevrilmiştir. isteyen özel mesaj atabilir.
    (gelecegim, 26.10.2005 18:53)
  2. kendilerince iyi bir şirket olmak isteyen, kötü şirketlerin çalışana sunduğu saçmalıklardan ibarettir...

sürekli bir zorlama,
    "olmaz"ın daima cümlenin başında bulunması,
    gizliliğin gereksizliği.
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 30.05.2007 13:32)
  3. insana gemileri yaktırası gelir. hani 'beni benden aldı’ denen bir sözlükler klişesi vardır ya, burada kullanmak istiyorum onu.

sıkıyönetimde gözler vardır. amerikadan geleni takip ederler. takip havaalanında başlar, sonuna kadar devam eder; ta ki diğer amerikalı gelene kadar.

orijinal ismi État de siège. büyüsü, üniversite kampüsünde biri kapatılınca hemen bir diğer hoparlörden yükselen şarkıdan gelir. polisler kendilerini heder eder bağlantıyı kesmek için. birini kopartınca bir diğeri başlar söylemeye; komandante çe gevara…

tupamarolar her yerdedir. rehini öldürüp olay mahallinden uzaklaştıklarında, biten bir şampiyonluk maçının çıkışına doğru sürerler arabalarını. 100 bin kişinin arasına karışırlar. herkes tupamarodur.

filmin sonunda gözler havaalanına geleni takibe başlamıştır bile. mikis theodorakis’in yaptığı müzikler ise insanı kışkırtır. yves montand’a bir kez daha hasta oluruz. costa gavras’ı hiç söylemiyorum.
    (çaylakadam, 21.08.2009 11:52 ~ 13:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil