bi aralar show tv de yayınlanan, evde kalmış entel kız ve annesi arasındaki muhabbetleri konu alan geyik mi geyik bir dizi.
atilla atalay hıbır'da yazardı. kitabı da vardır. hala bir yerlerde yazıyor olabilir benim haberim yok şu an itibari ile.
(ertunch, 31.05.2004 21:20 ~ 21:21)
"sıdıka, naapıyosun kız"diye seslenen bir abi, "al gel şu tavlayı kafanı kırarım" diyen bir baba ve "bakma öyle camdan aşağı anacım" diyen bir anne arasında kalmış bir kızın dizisi
füsun demirel in terliğini ayağından havaya fırlatıp bir hamlede yakalayıp sıdıka'ya isabet ettirdiği karelere sahip dizi.
mizah dergilerinde sadece karikatürleri okuduğum döneme son veren atilla atalay karakteri. çok eski zamanlardan bahsediyoruz tabi, karikatürlerin ve esprilerin tekrarlanmadığı, etrafta mizah dergisi patlaması yaşanmamış zamanlardan. sadece dergideyken de güzeldi, dizi olduktan sonra da güzelliğinden bir şey kaybetmedi. abidik gubidik bir saatte değil de, herkesin izleyeceği bir zamanda yayınlansaydı daha iyi olurdu ama neyse.
annesi çok komik olan kız."bilmemne deme kız anneye" demesi koparırdı beni.fakat bu dizinin yeni bölümleri eskileri kadar iyi değil zannımca.bugünlerde gene şovda görüorum sanki.
gir içeri
kır dizini
dön önüne
kız sıdıka
annen görür
baban duyar
dayak yersin
kız sıdıka
"keşke her ev kızı böyle olsa.." dediğim; okurken güldüğüm, ağladığım.. "canına yandığımın evinde.." diye başlayan replikleri beni benden alan atilla atalay karakteri... kendi gibi bi' adam bulup evlenmesi tek dileğimdir..
arka tekerleri çarpık bir biçimde içeriye doğru olan,
skoda marka arkası açık aracın halk arasındaki adı.
itüde okumayı hakeden kızcağız
müziği, sıdıka'nın yaratıcısı
atilla atalay tarafından yapılan dizi. ayrıca son çekilen bölümlerinde
yaşar kurt'da, sıdıka'nın belalısı "
kenar" rolünü oynamıştır kısa bir süre..
show tv'nin eski bölümleri sürekli olarak tekrar tekrar yayınlaması, dizinin hala izlenebilecek kalitede olmasından kaynaklanıyor olsa gerek.
tv'lerin prime time kuşağındaki ossuruktan dizilere on basan,
hababam sınıfı gibi tekrar izlenince bile hayvani gülünebilen, mükemmel kadrolu dizi.
(lethe, 08.02.2005 16:06)
timuçin dinçdarı adlı dövüş salonu sahibi tiplemesini de bünyesinde barındıran başarılı yapım.
edit :
baturalp dinçdarıymış.
(amorph, 08.02.2005 16:25 ~ 12.07.2006 21:40)
kitabı dizisinden çok daha harika olan atilla atalay ürünü. ayrıca kitabı okuduktan sonra diziyi izlerseniz senaryo elinizdeymiş gibi bir izlenime kapılırsınız. oyuncularla beraber replikleri söylersiniz.
şimdinin makbulesi hasibe özlem erenin başarıyla canlandırdığı resmen felsefik karakter.
sıdıka'nın abisinin, maçta sigarasını meşaleyle yakıp eve kömür olmuş vaziyette dönüşüyle beni yıkmış geçirmiş dizidir. ayrıca
füsun demirel gibi bir güzelliği de bünyesinde barındırmaktaydı.
yazarının leman dergisindeki sıkılhanında yaratıcısının olduğu harika bi karakter.annesin ayağındaki terliğe 3 takla attırarak eline alıp nişan alması özenilip aynı hareket tekrar edilince üzücü ev kazalarına yol açan bir zamanlar show tv nin yayınladığı en güzel şey.
izlediğim en iyi dizidir türkiye şartlarında. abisinin sıdıkaya g noktası neresi diye sorması, annesinin kavanozları karete hocasına açtırmaya çalıştırması, apartman yengesi unutamadığım sahnelerdir.
tekrar yayınlanması istenen dizilerdendir. ayrıca;
(bkz:
varsayalım ismail)
sıdıka karakterinin her bölümün sonunda günlük yazmasıyla biten çok güzel çok komik tekrar yayınlanası dizidir.
(styks, 19.04.2007 17:02 ~ 22.09.2007 02:01)
kitabını elimden düşürmezdim küçükken. hatta gaza gelip yeni öyküler yazardım ben de. tabii cahil cesareti, şimdi aman ne haddime diyorum, gülüyorum.
(emma, 19.04.2007 20:02 ~ 20:16)
özlediğim dizidir.samimiyetin hat safhada olduğu,insanların saf olduğu,kötü karakterin olmadığı masum dizidir.
dizi rating yapınca yeniden çekmeye çalıştılar 2-3sene önce fakat başarılı olamadılar..bir şeyler eksikti,o eski tadı yaşatamadılar izleyenlere!tekrarlarının yeniden yayınlanmasını diler...saka ailesine başarılar dilerim.